main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
25 oktober 2024 — 16:55

Bert Huisjes verlaat WNL

Bert Huisjes heeft besloten te vertrekken als bestuurder bij Omroep WNL. De Raad van Toezicht van WNL betreurt het vertrek, maar heeft zijn ontslag aanvaard. Vanaf 2011 was hij hoofdredacteur van de omroep en een jaar later werd hij bestuurder.

“We zijn Bert dankbaar voor zijn tomeloze inzet en zijn journalistieke prestaties. Helaas zijn wij er niet in geslaagd de ontstane onrust na het KPMG-onderzoek weg te nemen,” zegt Loek Hermans, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Na beschuldigingen in de media over Huisjes van (oud-)medewerkers liet de Raad van Toezicht door KPMG maandenlang onderzoek uitvoeren. Op basis van het onderzoek stelde de Raad van Toezicht unaniem vast dat geen sprake was van juridisch verwijtbaar gedrag.

“Na deskundig advies hebben we vervolgens herstelgesprekken laten plaatsvinden. Na verschillende positieve gesprekken erkent Bert Huisjes dat er onrust blijft na het onderzoek en publicaties, waardoor hij niet het vertrouwen voelt dat hij nodig heeft.”

Huisjes betreurt het dat niet alle (oud-)medewerkers openstaan voor een gesprek. “Ik was graag in gesprek gegaan om de lessen te halen uit het verleden. Hopelijk kan dat later alsnog. Het spijt me oprecht dat een aantal mensen mijn stijl van leidinggeven als te direct of onprettig heeft ervaren, en ik daarmee onbedoeld mensen heb geraakt.”

Volgens Huisjes is de huidige focus op sociale veiligheid terecht groot, en onderschrijft hij het belang hiervan maximaal. Om dit te bereiken zijn structurele veranderingen noodzakelijk, ook bij de NPO, stelt hij.

“Voor een ambitieuze, aspirant-omroep was de werkdruk ongekend hoog, met name in de eerste elf beginjaren. Dat doet afbreuk aan een goede en fijne werkomgeving voor medewerkers met steeds weer een tijdelijk contract. De commissie Van Rijn heeft daar terecht op gewezen.”

Huisjes leidde WNL naar een vaste plek in het bestel in 2022. De omroep, opgericht door dagblad De Telegraaf, wordt gezien als een waardevolle aanvulling in het pluriforme bestel. Huisjes positioneerde de liberaal-conservatieve omroep als “vrolijk rechts” en specialiseerde WNL als journalistieke speler.

De Raad van Toezicht van Omroep WNL

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Vanavond: Straf op wegmaken van een lijk moet omhoog

De straf op het wegmaken van een lijk moet omhoog. De rechter kan hiervoor maximaal 2 jaar celstraf opleggen, maar veel nabestaanden vinden deze strafmaat te laag en daarmee onrechtvaardig. Dat blijkt uit een rondgang van de NPO Radio 1-podcast Het Misdaadbureau.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met nabestaande Martine Sinkeldam, Lena Olivier van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers, Officier van Justitie Miranda van Turennout en onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel.

Vrijdag 19.00 uur

Vanavond: Wat levert gratis kinderopvang onze economie op?

Ouders brengen hun kinderen nu voornamelijk twee dagen per week naar de opvang. Sommigen willen dat vaker doen, maar kunnen het simpelweg niet betalen, of het levert te weinig op.

Kan gratis kinderopvang ervoor zorgen dat millennials weer wat meer gaan werken? En welke voordelen heeft het voor de kinderen? Presentator Jill Bleiksloot zoekt het uit.

Vrijdag 23.10 uur
Erg drukke spits door vakantieverkeer

De spits is vrijdagmiddag “heel druk”, meldt de ANWB. Op het drukste moment, rond 16.30 uur, stond er 840 kilometer file. Rond 17.50 uur was…

Lees meer

Schoof bevestigt: snel grenscontroles, spreidingswet van tafel

Premier Dick Schoof bevestigt in een brief aan het parlement dat het kabinet eruit is: er komen vanaf eind november grenscontroles en de spreidingswet gaat…

Lees meer

Partij voor Zeeland verdubbelt zetels met komst opgestapte BBB’ers

De twee provinciale politici die onlangs uit de BBB-fractie in Zeeland stapten, hebben zich aangesloten bij de Partij voor Zeeland. Die fractie verdubbelt daardoor in…

Lees meer

NSC-Kamerlid Jesse Six Dijkstra: ‘Nederland loopt achter met digitale veiligheid en dat is een samenlevingsprobleem’

Digitale dreiging vormt een steeds groter probleem, maar Nederland loopt behoorlijk achter als het gaat om digitale veiligheid. Dat stelt NSC-Tweede Kamerlid Jesse Six Dijkstra….

Lees meer

Eén op de vijf ouders is gaan werken door pilot met gratis kinderopvang

In het Zeeuws-Vlaamse Sas van Gent werd 2,5 jaar een pilot gehouden met gratis kinderopvang. “Van de ouders is één op de vijf gaan werken…

Lees meer