main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: Pixabay
23 augustus 2024 — 16:53

Nederlands zoekteam gaat op Samos zoeken naar vermiste Nederlandse vrouw

Een Nederlands droneteam en een reddingshondenbrigade reizen zaterdagochtend af naar het Griekse eiland Samos om daar op zoek te gaan naar de 65-jarige Nederlandse vrouw die sinds donderdag vermist is. De familie van de vrouw heeft de organisaties gevraagd om te helpen bij de zoekactie die al bezig is op het eiland.

Het zoekteam van het Nationaal Drone Team en Stichting MTL bestaat uit twee dronepiloten, twee zoekhondengeleiders en een coördinator. Het team gaat samenwerken met de Griekse hulpdiensten en heeft ook contact met de Nederlandse ambassade. “De omstandigheden zijn zorgwekkend, maar we blijven hopen op een positieve uitkomst”, aldus het zoekteam. De familie en vrienden van de vermiste vrouw zijn een crowdfunding begonnen om de zoektocht te kunnen bekostigen.

De Nederlandse vrouw verdween nadat ze een wandeling ging maken in de buurt van de Tunnel van Eupalinos, een bezienswaardigheid uit de Griekse oudheid. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

Door: Steve Oosterkamp

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: de aardbeving in Haïti

Widlem maakte als peuter de aardbeving in Haïti mee. Na de ramp, leefde hij met allerlei andere kinderen dagenlang op straat. Totdat een actie vanuit Nederland werd opgetuigd en een militair zich over hem ontfermde.

Welmoed Sijtsma gaat op zoek naar Widlems redder in nood. Weet zij hem te vinden?

Kijk deze aflevering van Redding na de Ramp nu terug op NPO Start.

Stand van Nederland: Generatie Next

De gemiddelde millennial leaset dingen zoals een fiets, auto of zelfs een huisdier. Stand van Nederland: Generatie Next onderzoekt of deze trend verstandig is voor de portemonnee.

Vrijdagavond 23.10 uur
ECB verlaagt rente in eurozone voor tweede keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het belangrijkste rentetarief in de eurozone voor de tweede keer dit jaar verlaagd. De beleidsbepalers van de centrale bank…

Lees meer

‘Gedupeerden toeslagenschandaal de dupe van wet tegen schijnzelfstandigheid’

VVD-Tweede Kamerlid Thierry Aartsen is fel tegen het strenger handhaven op schijnzelfstandigheid. Hij is bang dat als de strenge handhaving per 1 januari 2025 ingaat,…

Lees meer

Van Vroonhoven benadrukt: Omtzigt keert terug als NSC-leider

Vicefractievoorzitter Nicolien van Vroonhoven (NSC) benadrukt dat haar partijleider Pieter Omtzigt slechts tijdelijk een stap terug doet. Hij keert terug als leider van de NSC-fractie…

Lees meer