main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto ANP. Ter illustratie.
18 augustus 2024 — 14:53

Opnieuw beschieting op plein in Amsterdam-Noord

Op het Waterlandplein in Amsterdam-Noord is in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een pand beschoten. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Het Parool. Het gaat om een vishandel die maandag ook al onder vuur werd genomen. Een naastgelegen horecagelegenheid werd afgelopen week ook twee keer beschoten.

De beschieting vond even na middernacht plaats. Volgens een woordvoerder van de politie was op dat moment niemand in de vishandel aanwezig. Niemand raakte gewond. Wel trof de politie meerdere kogelinslagen aan in de ruiten van het pand.

Een naastgelegen horecagelegenheid werd in de nacht van woensdag op donderdag beschoten. De daaropvolgende nacht was het opnieuw raak. Vrijdag werd het pand per direct gesloten voor de duur van zes maanden. Dat gebeurde op last van de burgemeester.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende beschietingen. Er is volgens de woordvoerder nog niemand aangehouden.

Lees ook:

Van schietpartij tot intimidatie, Scheveningen worstelt met imago: ‘Die jongen is gewoon dood’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Vanavond: Made in Holland

Nederland is innovatiever dan je zou denken. Zo zijn er tal van producten van eigen bodem die je helemaal niet zou verwachten, zoals Hollandse wijn van de zeebodem of rijstvelden.

Maar valt daar ook wat aan te verdienen? En is dit de toekomst voor de Nederlandse economie? Presentator Nejifi Ramirez onderzoekt het.

Vanavond 23.10

Vanavond: hoe herken je de dader?

Het is een scène die we allemaal wel eens in een film of serie hebben gezien: een rijtje mogelijke daders naast elkaar en een getuige die moet aanwijzen wie de schuldige is. Gebeurt dat nog in het echt? Is het betrouwbaar? Hoe goed kan een getuige een gezicht herinneren? En hoe werkt een zogenoemde fotoconfrontatie?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met oud-hoofdinspecteur van de politie Adri van Amelsvoort, rechtspsycholoog Eric Rassin en onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel.

Vrijdag 19.00 uur
Oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp: ‘Klimaatverandering is de grootste bedreiging van onze wereldvrede’

In de nieuwe serie ‘Missie Middendorp’ van Omroep WNL bezoekt oud-Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp conflictgebieden om aan te tonen dat onze veiligheid direct samenhangt…

Lees meer

Minister Brekelmans: Rutte probeert open gesprekscultuur bij NAVO

Oud-premier Mark Rutte probeert als nieuwe NAVO-chef de vergadercultuur bij de NAVO te veranderen, heeft minister Ruben Brekelmans van Defensie geobserveerd tijdens een vergadering van…

Lees meer

CDA-Kamerlid Vedder: Krimp veestapel onvermijdelijk, voor koeien waarschijnlijk 10 procent

Tweede Kamerlid Eline Vedder (CDA) verwacht dat de veestapel bij koeien “richting de tien procent” moet krimpen, zegt ze in het radioprogramma Sven op 1….

Lees meer

Japanse en Braziliaanse gewassen uit Nederlandse kassen: ‘Hier zijn we goed in’

Nederland is een kassenland, maar in de glazen groeimachines worden meer en meer exotische producten geteeld. Van hete peper tot vanille. Niets is telers te…

Lees meer