main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
15 juni 2024 — 13:49

Lichaam vermiste Nederlandse toerist gevonden op Samos

Het lichaam van de Nederlandse toerist die afgelopen zondag vermist raakte op het Griekse eiland Samos, is aangetroffen in een ravijn.

Dat bevestigt de Stichting Signi Zoekhonden na berichtgeving uit Griekse media. “De familie stond op het punt ons op te halen van het vliegveld, maar onderweg kregen ze te horen dat hij gevonden is”, zegt coördinator Esther van Neerbos.

De 74-jarige man werd met behulp van een drone van de lokale hulpdiensten gevonden, op zo’n 300 meter van de plek waar hij voor het laatst was gezien. De man ging afgelopen zondag wandelen in het zuidwesten van het eiland, in de buurt van de stad Marathokampos. De route die hij bewandelde staat bekend als bijzonder uitdagend.

Lees ook:

Toine van Peperstraten heeft goede hoop op succesvol Oranje tijdens EK: ‘We groeien het toernooi in’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: De problemen in de zorg stapelen zich op

Een groeiend personeelstekort, hoge werkdruk en een vergrijzende bevolking: de problemen voor de zorg stapelen zich op. Het hoofdlijnenakkoord biedt maar weinig duidelijkheid voor de sector. Voor welke uitdagingen komt beoogd minister van Volksgezondheid Fleur Agema straks te staan?

Luister deze aflevering van Haagse Lobby nu terug in je favoriete podcast-app.

Diamantrovers 'Amsterdamse straatjongens'

Richard luistert wekenlang mee met de verdachten omdat er afluisterapparatuur in hun woningen is geplaatst. Laten ze iets los over de diamanten? Teamleider Roy voelt de druk toenemen, hij is bang dat hij zijn team binnen niet al te lange tijd moet opdoeken.

Podcastmakers Maaike Timmerman en Sandra van den Heuvel horen voor het eerst de stem van Errol tijdens een rechtszaak over de buit.

Luister nu aflevering drie van De Diamantroof in je favoriete podcast-app.

Friese Staten stemmen in met bezuinigingen op Friese taal

De Provinciale Staten in Friesland hebben voor een bezuiniging van 800.000 euro op het Friese taalbeleid gestemd. De bezuinigingen werden in mei aangekondigd, een maand…

Lees meer

Staatssecretaris Van Rij (Financiën): compensatie benadeelde beleggers valt mogelijk lager uit

Het compensatiebedrag voor benadeelde beleggers in box 3 valt mogelijk lager uit dan wordt gedacht. Dat zegt afzwaaiend demissionair staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij…

Lees meer

Aantal vrouwelijke ondernemers blijft steken: ‘Je moet een beetje naïef zijn’

Het aantal vrouwelijke ondernemers groeit nauwelijks door, zegt ABN AMRO in een nieuw rapport. Afgelopen jaren is hun aandeel blijven steken op 37 procent en…

Lees meer

Superscan van kabinet-Schoof: ‘Kabinet met populisten wordt bureaucratischer dan ooit’

Het is het onderwerp waar menig politieke junkie het stiekem het liefste over heeft: de poppetjes. Wat voor club staat er straks op het bordes?…

Lees meer