Tekstgrootte
Artikel delen
  • Gekopieerd

Je naam? Je kerk? Je voorganger? Dat vraagt Nederland aan Google over SGP-leider Chris Stoffer

In aanloop naar de verkiezingen vergaren mensen extra informatie op Google. Wat wil Nederland weten van Chris Stoffer? Goedemorgen Nederland legt de meest gestelde Google-vragen voor aan de SGP-leider.

Wat veel mensen van Stoffer willen weten is naar welke kerk hij gaat. Geen gekke vraag voor de leider van SGP. "Net zoals mijn voorgeslachten ben ik van oorsprong hervormd", zegt Stoffer. "Maar mijn vrouw komt uit een gereformeerde gemeente in Nederland." En daar gaat Stoffer met zijn gezin naar de kerk.

Wat betekent zijn naam?

De naam van de SGP-leider roept ook de nodige vraagtekens op. Spreek zijn voor en achternaam snel uit, dan doet het vermoeden dat het alleen om een voornaam gaat. "Ik heb een tijdje in België gewoond en daar dachten zij dat ook", antwoordt Stoffer.

Zit daar een betekenis achter? "Ik heb weleens aan mijn vader gevraagd waar die naam vandaan komt. Hij zegt dat mijn moeder dat heeft bedacht. Zij is helaas jong overleden."

Het is dus gissen naar de betekenis, of toch niet? "Ik kwam pas iemand tegen die zei dat hij het wel wist. Hij zei: 'Je moeder heeft jou die naam gegeven, omdat je dan elke keer denkt aan Christus'. Als dat zo is, vind ik dat een hele mooie. Mijn moeder heeft mij een mooie naam gegeven."

Voorganger Stoffer

Stoffer is al sinds 2018 Kamerlid, maar zwaait pas sinds kort de scepter namens de SGP. Aan Google werd vaak de vraag gesteld wie zijn voorganger was. Dat is Kamernestor Kees van der Staaij, die als langstzittende Kamerlid na de verkiezingen afscheid neemt van politiek Den Haag.

Stoffer spreekt hem veel. "Gisteren nog", zegt hij. Stoffer wilde van Van der Staaij weten hoe hij SGP op de kaart had gezet tijdens zijn optreden bij de NOS. Vanavond spreekt hij zijn voorganger weer als zij samen campagne voeren in Zeeland.


Ook de moeite waard
Meest gelezen
Korte WNL video's
Meer van WNL
Steun WNL

Word lid. Het telt.

Waardeert u onze programma's? Steun WNL dan met de jaarlijkse bijdrage van slechts €8,50, de wettelijk minimale verplichte bijdrage voor omroepen.

Hiermee helpt u ons journalistieke geluid te behouden en voorkomt u dat WNL zijn publieke status en zendtijd verliest.

€ 8,50 per jaar

Word lid van WNL
Goedemorgen Nederland Op Zondag Stand van Nederland Café Kockelmann In de kantine Sven op 1 Het Misdaad- bureau