main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Een impressie van Ridouan Taghi. Tekening: ANP
Op1 - 19 juni 2023 — 23:13

Saskia Belleman: ‘Bezopen dat rechtbank meegaat in verzoek van Taghi’

De rechtbank in Amsterdam wilde maandag in gesprek met Ridouan Taghi over zijn verdediging. Omdat hij weigerde iets te zeggen als de zitting openbaar zou zijn, besloot de rechtbank pers en publiek te weren. Daarna sprak de rechtbank kort met Taghi. ‘Bezopen’ noemt rechtbankverslaggever van de Telegraaf, Saskia Belleman, deze gang van zaken maandagavond in Op1. 

Taghi zoekt een nieuwe advocaat sinds de arrestatie van zijn raadsvrouw Inez Weski in april. Ze is inmiddels weer vrij, maar moest de verdediging van haar cliënt neerleggen. Taghi heeft na de arrestatie van Weski aangegeven dat hij wil worden bijgestaan door nieuwe advocaten, ook al is het grootste deel van het Marengo-proces achter de rug. Maar er heeft nog geen advocaat toegehapt.

Na afloop van de zitting maandag zei de rechtbank dat hij nog steeds zoekt naar een advocaat. “Dit is een openbaar proces, dit soort zaken horen in de openbaarheid te gebeuren”, zegt Belleman. “We stonden nog geen vijf minuten binnen toen we hoorden dat we weer naar buiten moesten.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Taghi zat overigens niet in de zittingszaal. Op zijn eigen verzoek volgde hij de zitting vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. “Hij is niet verplicht om te komen. Maar dit gaat over zijn eigen verdediging.”

Lees ook: 

Nog eens 40 woningen ontruimd wegens rook van brand in Arnhem

 

Door: Floortje van Gameren

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Deze week in WNL In de Kantine: volop aandacht voor Oekraïne en het Maritiem Museum Rotterdam

In WNL In de Kantine volop aandacht voor de oorlog in Oekraïne, die twee jaar bezig is. Fidan Ekiz en Wieger Hemmer ontvangen zaterdag de volgende gasten aan de stamtafel: 

  • De zus van de Oekraïense Kataryna Azarian vecht aan het front in Oekraïne;
  • VVD-fractievoorzitter Europees Parlement Malik Azmani vertelt over de steun aan Oekraïne;
  • Politiek fotograaf Martijn Beekman liep jarenlang rond op het Binnenhof;
  • Dit jaar bestaat het Maritiem Museum Rotterdam 150 jaar. Marja Tiemens-Idzinga schreef geschiedenis als eerste vrouwelijke student aan de Hogere Zeevaartschool.
  • Chef politiek van NRC Pim van den Doolen praat ons bij over de formatie
Luister zaterdag vanaf 17.00 uur

Stand van Nederland: Generatie Next

Doe je als single boodschappen, dan ben je sowieso tien procent duurder uit. En dan ben je er nog niet. Hoe houd je je als single financieel staande in deze maatschappij? Nejifi Ramirez zoekt het uit.

Zaterdag 22.00 uur
Staan jonge criminelen straks niet meer in Top600? ‘Naam is misleidend’

Het bekende Amsterdamse Top600-beleid – dat zich richt op de 600 meest criminele jongeren van de stad – is volgens D66 Amsterdam aan naamsverandering toe….

Lees meer

Informateur Putters: samenwerking vereist ‘gemeenschappelijke basis’

Welke partijen ook samen gaan regeren, zij zullen dat vanuit een “gemeenschappelijke basis” moeten gaan doen. Dat schrijft informateur Kim Putters in een brief aan…

Lees meer

EU-kopstukken beloven Oekraïne te steunen in derde oorlogsjaar

Oekraïne kan ook twee jaar na de Russische invasie rekenen op de “onwankelbare” steun van de Europese Unie, verzekeren de voorzitters van de belangrijkste Europese…

Lees meer

Dit weekend geen friet op tafel? Frietmaker Aviko kan door stakingen niet aan vraag voldoen

Aardappelverwerker Aviko kan dit weekend niet aan alle vraag naar verse friet voldoen, omdat medewerkers het werk in meerdere fabrieken hebben neergelegd. “De klanten die…

Lees meer

Meer dan 200 schadeclaims na storm Louis, zeggen verzekeraars

Meer dan tweehonderd mensen hebben een schadeclaim ingediend nadat storm Louis donderdag over Nederland raasde. Dat laten verzekeraars Interpolis, Univé en Nationale Nederlanden (NN) vrijdag…

Lees meer

Commandant der strijdkrachten: proberen nog in 2024 F-16’s naar Oekraïne te brengen

Nederland probeert nog in 2024 F-16’s direct te leveren aan Oekraïne. Dat zegt de Nederlandse Commandant der Strijdkrachten Onno Eichelsheim in het radioprogramma Sven op…

Lees meer