main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 25 april 2023 — 10:41

Slecht nieuws voor Songfestivalduo Mia en Dion: finaleplek op losse schroeven

Het zit het gelegenheidsduo Mia Nicolai en Dion Cooper niet bepaald mee. De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in Liverpool dit jaar wordt niet erg gewaardeerd bij de bookmakers. Volgens de laatste tussenstand van de wedkantoren zouden ze de finale niet eens halen, meldt het AD.

Met nog twee weken tot het Songfestivalfestijn weer losbarst, mogen Mia en Dion volgens de bookmakers hopen op een wonder. Aanvankelijk leek het erop dat de twee jonge talenten hoge ogen konden gooien met hun liedje Burning Daylight. Zelfs na hun valse start met een niet zo zuiver optreden in Madrid steeg het duo in de peilingen nog naar plek 14.

Buiten de boot vallen

Helaas voor hen zakte die positionering al vrij snel naar plek 20, vanwege een wederom vals optreden, nu in de AFAS Live in Amsterdam. De bookmakers voorspellen nu dat de Nederlandse inzending zelfs de finale niet eens zal halen. We zien het duo nu terug op plek 11 in de halve finale. Dat zou betekenen dat ze net buiten de boot vallen, omdat alleen de eerste tien doorgaan naar de finale op 13 mei.

Grote kanshebber om het liedjesfestijn te winnen is Zweden. Zij zenden dit jaar wederom oud-winnaar uit 2012 Loreen. Toen won ze het Eurovisie Songfestival met het nummer Euphoria. Dit jaar doet ze mee met het nummer Tattoo.

Lees ook:

Songfestivalkenner Maurice Wijnen over Mia Nicolai en Dion Cooper: ‘Het was heel erg vals, ze missen ervaring’

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Matthijs Meulblok

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Moordmythen ontrafeld: is de angst voor enge man in de bosjes en seriemoordenaar terecht?

Mythen over moord zullen altijd bestaan. Toch doen misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem een poging er een aantal door te prikken in een nieuw boek.

Luister hier de podcast!

Is Zweden het beloofde land?

Het welvarende Zweden lijkt in alles een verzorgingsstaat pur sang. Maar geldt dat wel voor iedereen? Is Zweden het beloofde land voor alle Zweedse jongeren, ook als zij niet aan het ideaalplaatje voldoen?

Presentator Jill Bleiksloot gaat op onderzoek uit.

Donderdag 20.55 uur
Rechter spreekt UvA-demonstrant vrij van geweld tegen politie

De politierechter heeft een aangehouden UvA-demonstrant vrijgesproken van geweld tegen de politie. Volgens de rechter is er te veel twijfel dat hij de persoon was…

Lees meer

Yeşilgöz en Van der Plas: binnen paar dagen duidelijkheid over wie premier wordt

Vlak na de presentatie van het hoofdlijnenakkoord, schuiven VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz en BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas aan bij het radioprogramma Sven op 1. Daarin…

Lees meer

PVV, VVD, NSC en BBB presenteren plannen: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

De rechtse partijen “schrijven geschiedenis” met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. “De zon gaat…

Lees meer