main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 19 oktober 2022 — 08:48

Hebe en Sanne nog altijd vermist: zoektocht zet zich vandaag voort

De zoektocht naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne wordt vandaag voortgezet. Het tweetal is al sinds maandag vermist.

Verslaggever Omroep Brabant Eva de Schipper zegt dat er vandaag rond dezelfde omgeving in Waspik wordt gezocht als gisteren. Het Veteranen Search Team wordt ook weer opgetrommeld. “Gisteren zijn ze de hele dag bezig geweest, ’s avonds tot een uur of elf. Maar er is nog weinig gevonden. Er zijn weinig aanwijzingen”, zegt De Schipper bij Goedemorgen Nederland. “Dat is voor zowel de familie als politie heel erg lastig.”

Sanne en Hebe vermist

Sanne haalde eind maandagmiddag de 10-jarige Hebe op in Raamsdonksveer. Sanne, de begeleidster van de ernstig meervoudig beperkte Hebe, zou haar naar huis brengen in Vught, maar daar is het tweetal nooit aangekomen. Sanne en Hebe zouden voor het laatst zijn gezien op de A59 ter hoogt van Waspik.

Gisteren werd er op verzoek van de familie door de politie een amber alert verstuurd voor het vermiste tweetal. Met ruim 100 vrijwilligers van het Veteranen Search Team begon de politie dinsdagmiddag de zoektocht. De politie deed dinsdag nog een onderzoek naar een oliespoor op het water bij Waspik. Daarbij werd gemeld dat er een auto was gevonden, maar dat bericht trok de politie later weer in. Er is uiteindelijk niks aangetroffen.

Zoektocht

Vandaag zet de zoektocht naar Sanne en Hebe zich weer voort. “De politie gaat aan de slag en het Veteranen Search Team heeft aangegeven onverminderd door te gaan zolang er niks gevonden is.” De Schipper sluit niet uit dat nog meer vrijwilligers zich aanmelden om mee te zoeken naar het tweetal.

LEES OOK: Amber alert vermist meisje, laatst gezien omgeving Raamsdonksveer

Door: Vick ten Wolde

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: is vintage nog een koopje?

Kringloop- en tweedehandswinkels worden drukker bezocht dan ooit. Met name millennials zijn vaste klant, in de jacht op gewilde vintage items. Maar is het nog wel voordeliger?

Presentator Tanja Kok zoekt het uit in de wereld van de kringloop.

Podcast: Thuiszorghulp steelt van dementerende vrouw: ‘Ze droeg het sieraad van mijn moeder op haar profielfoto’

Sophie Keulemans ontdekt op Facebook een foto van de thuiszorgmedewerkster die het sieraad van haar dementerende moeder draagt. De vrouw, de 51-jarige Sharda N., is onlangs veroordeeld.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Sophie en particulier rechercheur René, die speurt naar diefstallen in de zorg. Onderzoeksjournalist Alissa Hippe zoekt uit hoe vaak diefstallen in de (thuis)zorg voorkomen.

Luister de podcast nu in je favoriete podcastapp.
Faber erkent: dragende motivering noodrecht nog niet helemaal af

De “dragende motivering” die inzet van het noodrecht voor asielmaatregelen moet rechtvaardigen, is toch “nog niet helemaal af”, geeft asielminister Marjolein Faber toe. Eerder op…

Lees meer

Kabinet steekt geen geld in glasvezel voor buitengebieden

Het kabinet is niet van plan geld beschikbaar te stellen om huishoudens in buitengebieden aan te sluiten op een glasvezelnetwerk. Minister Dirk Beljaarts (Economische Zaken)…

Lees meer

Overgrote meerderheid Nederlanders blijft vlees eten

Ondanks de aandacht die er is voor negatieve gevolgen van vleesconsumptie, is het aantal Nederlanders dat vlees eet de afgelopen jaren niet afgenomen. Dat staat…

Lees meer

Defensieminister Brekelmans deelt Duitse zorg over Russische oorlogsplannen: ‘Nederland ook in het vizier’

Defensieminister Ruben Brekelmans deelt de zorgen van Duitse inlichtingendiensten over toenemende Russische ondermijning en sabotage. “Nederland hebben ze ook in het vizier. We zien vergelijkbare…

Lees meer