main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
De 10-jarige Hebe
Goedemorgen Nederland - 18 oktober 2022 — 08:15

Amber alert vermist meisje, laatst gezien omgeving Raamsdonksveer

De politie heeft een amber alert uitgegeven voor een 10-jarig meisje, Hebe, dat wordt vermist. Via een amber alert doet de politie een oproep aan iedereen om uit te kijken naar een vermist kind dat in levensgevaar is.

Het meisje is gehandicapt en heeft zorg nodig, zo meldt de politie. Ze is weg met een begeleidster in een zwarte Kia Picanto met kenteken PR425K en werd voor het laatst gezien bij de Sint Theresiastraat in Raamsdonksveer. Ze zijn daarna in onbekende richting vertrokken. Het meisje draagt een paarse rugtas, felroze jas en zwarte rok. Ze heeft scoliose en loopt wankel, met haar voeten naar buiten.

Tekst gaat verder onder tweet 

Het meisje is sinds maandagavond vermist, aldus een woordvoerder van de politie. De politie kan niet zeggen wie de tweede persoon is die vermist is. Het gaat in ieder geval om een vrouw van 26 jaar oud met blond, halflang haar en blauwe ogen. Maandagavond werd via Burgernet rond 21.30 uur al gevraagd uit te kijken naar de vrouw en het meisje.

‘Zijn in shock’

De moeder van het meisje schreef in een bericht op Facebook maandagavond dat de begeleidster het meisje thuis zou brengen. “Wij zijn in shock”, aldus de vrouw. Ze schreef dat er gezocht werd tussen Raamsdonksveer en Vught. De politie kan dinsdagochtend niet zeggen op welke plekken gezocht wordt naar de twee.

LEES OOK: Oekraïne meldt doden door Russische aanvallen

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugkijken: is vintage nog een koopje?

Kringloop- en tweedehandswinkels worden drukker bezocht dan ooit. Met name millennials zijn vaste klant, in de jacht op gewilde vintage items. Maar is het nog wel voordeliger?

Presentator Tanja Kok zoekt het uit in de wereld van de kringloop.

Podcast: Thuiszorghulp steelt van dementerende vrouw: ‘Ze droeg het sieraad van mijn moeder op haar profielfoto’

Sophie Keulemans ontdekt op Facebook een foto van de thuiszorgmedewerkster die het sieraad van haar dementerende moeder draagt. De vrouw, de 51-jarige Sharda N., is onlangs veroordeeld.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Sophie en particulier rechercheur René, die speurt naar diefstallen in de zorg. Onderzoeksjournalist Alissa Hippe zoekt uit hoe vaak diefstallen in de (thuis)zorg voorkomen.

Luister de podcast nu in je favoriete podcastapp.
Faber erkent: dragende motivering noodrecht nog niet helemaal af

De “dragende motivering” die inzet van het noodrecht voor asielmaatregelen moet rechtvaardigen, is toch “nog niet helemaal af”, geeft asielminister Marjolein Faber toe. Eerder op…

Lees meer

Kabinet steekt geen geld in glasvezel voor buitengebieden

Het kabinet is niet van plan geld beschikbaar te stellen om huishoudens in buitengebieden aan te sluiten op een glasvezelnetwerk. Minister Dirk Beljaarts (Economische Zaken)…

Lees meer

Overgrote meerderheid Nederlanders blijft vlees eten

Ondanks de aandacht die er is voor negatieve gevolgen van vleesconsumptie, is het aantal Nederlanders dat vlees eet de afgelopen jaren niet afgenomen. Dat staat…

Lees meer

Defensieminister Brekelmans deelt Duitse zorg over Russische oorlogsplannen: ‘Nederland ook in het vizier’

Defensieminister Ruben Brekelmans deelt de zorgen van Duitse inlichtingendiensten over toenemende Russische ondermijning en sabotage. “Nederland hebben ze ook in het vizier. We zien vergelijkbare…

Lees meer