main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 6 september 2022 — 09:27

Gepensioneerden vrezen voor hun pensioen door de dalende koopkracht

Gepensioneerden slaan in De Telegraaf alarm over hun huidige en toekomstige koopkracht. Dat het nieuwe pensioenstelsel tot een beter pensioen zou leiden, is volgen de vertegenwoordigers van vier ouderenorganisaties erg onzeker. Daarmee wordt volgens hen de belangrijkste belofte van het pensioenakkoord niet waargemaakt.

De seniorenorganisaties KBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, Anbo en NOOM bieden vandaag een petitie aan de Kamer. Daarin roepen ze het parlement op het wetsvoorstel van minister Carola Schouten (Pensioenen) zodanig aan te passen dat er meer ruimte komt om de pensioenen te indexeren. Volgens de organisaties hebben de Tweede Kamer en de minister “geen idee hoe de berekeningen voor het nieuwe pensioen gaan uitpakken”.

Behandeling wet

De Kamer begint volgende week met de behandeling van de Wet Toekomst Pensioenen. De ouderenorganisaties zeggen dat er eerst betrouwbare berekeningen over de gevolgen voor gepensioneerden op tafel moeten komen.

Volgens de ouderenorganisaties is het nieuwe pensioen allesbehalve koopkrachtig en beter uitlegbaar, iets wat wel beloofd werd. Ze vrezen ervoor de Kamer te snel instemt met het nieuwe pensioenstelsel zonder dat duidelijk is wat de financiële consequenties voor ouderen zullen zijn. Dat iedereen erop vooruitgaat, geloven de organisaties niet.

LEES OOK: ‘1,7 miljoen werkenden bouwden in 2020 geen pensioen op’


GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De Podcast Het Misdaadbureau

Wildwesttaferelen in de Nederlandse natuur: stropers maken de buitengebieden onveilig door met vuurwapens te schieten op hazen, reeën en konijnen. Mensen die melding maken van wildstroperij moeten dat soms bekopen met bedreigingen en intimidaties.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Rolf Overdiep, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, groene boa Wim Kutterik uit Almelo en Bjorn van der Veen, regiomanager in Overijssel en Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onderzoeksjournalist Berend Jansen is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Luister nu naar de podcast!

NS waarschuwt honderdduizenden klanten voor datalek

Nederlandse Spoorwegen heeft ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. Het vervoersbedrijf werkt samen met marktonderzoeker Blauw, en bij…

Lees meer

Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee…

Lees meer

Kinderen spannen kort geding aan omdat ze geen afscheid mogen nemen van vader

De rechtbank in Almelo heeft onlangs bepaald dat twee kinderen die niet bij de uitvaart van hun vader mochten zijn, toch afscheid van hem mochten nemen….

Lees meer

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

In het natuurgebied Jammerdal in Venlo zijn maandagavond drie achtergelaten puppy’s gevonden. Het gaat om drie jonge reutjes van ongeveer zes maanden oud, zo meldt…

Lees meer

Treinverkeer Den Bosch – Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij…

Lees meer

Minister Dijkgraaf (D66) over crisisberaad kabinet: ‘Vastgestelde stikstofdoelen zijn erg belangrijk’

Het kabinet houdt vandaag een topoverleg over de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de gevolgen hiervan voor de geloofwaardigheid van de huidige koers die…

Lees meer

Zelfscankassa blijkt duurkoop te zijn: er wordt steeds meer gestolen in supermarkten

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal winkeldiefstallen in supermarkten fors is gestegen. In 2021 ging het om 30 duizend, in 2022 om 40 duizend en…

Lees meer