main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Kandidaten De Bodyguard, v.l.n.r.: Oscar van den Oetelaar, Sarah Dikker, Tevin Hok-A-Hin en Vincent Verheugt
De Bodyguard - 29 augustus 2022 — 09:15

Deze kandidaten strijden in De Bodyguard: ‘Ik denk altijd vijf stappen vooruit’

Bedreigingen via social media, demonstranten die zich bij de voordeur melden en zelfs mensen die een podium bestormen en zelfs overgaan tot fysiek geweld. Het is de vervelende realiteit waar onder andere artiesten, journalisten en politici steeds vaker mee geconfronteerd worden. Het is aan beveiligingspersoneel om hen tegen deze alledaagse bedreigingen te beschermen. In het WNL-programma De Bodyguard voelen tien kandidaten – ondersteund door Welmoed Sijtsma – de verantwoordelijkheid die taak op zich te nemen. De Bodyguard is iedere week vanaf 31 augustus te zien om 20.25 uur op NPO3.

In dit artikel lees je meer over Oscar van den Oetelaar, Sarah Dikker, Tevin Hok-A-Hin en Vincent Verheugt. De overige kandidaten vind je hier en hier.

Oscar van den Oetelaar

Als jonge jongen wilde Oscar het leger in. Door te beginnen aan de opleiding tot luitenant infanterie bij de Koninklijke Militaire Academie in Breda zag de 26-jarige Oscar zijn droom in vervulling gaan. Door een terugkerende blessure moest Oscar helaas de opleiding staken. Hij volgt nu de studie Social Work en woont in een studentenhuis in Den Bosch. Om rond te komen verdient hij bij als horecaportier. In zijn vrije tijd tokkelt Oscar graag op zijn gitaar en brengt hij de winter het liefst door op de piste. Maar wat voor hem echt bovenaan de lijst staat is boksen. Dat geeft hem “innerlijke rust”.

Toch is Oscar nog niet helemaal tevreden en denkt hij veel na over zijn toekomst. Hij vindt dat de studie Social Work bij zijn verzorgende karakter past, maar of hij voor zichzelf daarin een toekomst ziet weggelegd weet hij niet. Oscar vraagt zichzelf steeds vaker af of hij een goede persoonsbeveiliger zou zijn. Zijn verleden bij Defensie kan hem daarbij helpen. “Ik denk altijd vijf stappen vooruit en kan mij goed en dienstbaar opstellen”, zegt hij. De “lompe vent met een gouden hart”, zoals zijn vrienden hem omschrijven, heeft een lichte vorm van ADHD, maar zelf is hij juist van mening dat dit in zijn voordeel kan werken bij De Bodyguard.

Sarah Dikker

Sarah is niet onbekend met de televisiewereld. In 2014 won zij namelijk het tv-programma ‘De Beste Bloemstylist’. De pronkstukken van de talentvolle bloemstylist zijn tijdens grote evenementen over de hele wereld te zien.

De 39-jarige, woonachtig in Nieuwegein, is ook moeder van een 9-jarige zoon. Daarnaast houdt Sarah ervan om sportief bezig te zijn. Zij doet aan krachttraining, trekt graag de hardloopschoenen aan of springt zij op de mountainbike voor een mooie rit. Sarah is ook een echte keukenprinses en houdt ervan om lekker los te gaan op een festival.

Wie denkt dat een bloemstylist het niet kan schoppen tot bodyguard moet maar eens bij Sarah aankloppen. Zij denkt namelijk dat haar huidige werk zeer goed van past komt in De Bodyguard. “Ik start vanuit een concept en werk dat uit. Deze denkwijze kan ik ook goed gebruiken als persoonsbeveiliger.”

In het verleden heeft Sarah een aantal vervelende situaties meegemaakt. Zo werd ze gepest op school, maakte ze bijna een faillissement door en werd ze slachtoffer van een gewapende overval. Sarah werd onder schot gehouden en keek recht in de loop van een geweer. Sindsdien beseft Sarah hoe belangrijk het is dat er mensen zijn die alles doen om een ander te beschermen.

Sarah voelde altijd al wat voor een spannend beroep, maar tot op heden is het daar nog niet van gekomen. Zij denkt deze stap nu wel te kunnen maken met haar deelname aan De Bodyguard om “het ultieme gevoel van veiligheid” bij zichzelf te vinden. Dat is in de ogen van Sarah het meest waardevolle bezit in het leven.

Tevin Hok-A-Hin

Op jonge leeftijd ging Tevin tijdens carnaval steevast verkleed als bodyguard, omdat hij onder de indruk was van die stoere mannen met hun zonnebrillen en oortjes. Nu kijkt hij films als ‘De Bodyguard’ en ‘Man on Fire’. De 21-jarige Tevin uit Almere wil ontdekken of hij het in huis heeft om dé nieuwe bodyguard van Nederland te worden.

Tijdens de coronacrisis werkte hij zich bij een vaccinatielocatie omhoog van trainer tot manager. Nu werkt Tevin – die zichzelf omschrijft als workaholic – als personal trainer, maar hij overweegt in opleiding te gaan bij de politie of marechaussee. In zijn vrije tijd is de jongste deelnemer graag in beweging: hij loopt marathons, doet aan boksen en ook triatlons gaat hij niet uit de weg.

Tevin ziet zichzelf als een goede bodyguard, omdat hij naar eigen zeggen goed overzicht houdt, probleemoplossend denkt en snel kan reageren. Daarnaast durft hij keuzes te maken en kan hij goed samenwerken. Hij is bereid zijn eigen veiligheid voor die van een ander in gevaar te brengen. Tevins grootste kwaliteit is zijn effectiviteit. “Anderen hebben er nog wel eens problemen mee, als ik vind dat er een betere, snellere manier is om iets aan te pakken.”

Vincent Verheugt

Broederschap en kameraadschap. Dat staat bij Vincent hoog in het vaandel. De 30-jarige maakte het van dichtbij mee toen hij bij Defensie zat. Deze baan heeft hij tien jaar geleden opgezegd, onder meer om meer tijd door te brengen met zijn vriendin. Inmiddels heeft Vincent een gezin, met een 2-jarige dochter en nog een kindje op komst. Ooit hoopt Vincent een huis te kopen in Italië. De sportieve Vincent, wonend in Bergen op Zoom, is in zijn vrije tijd vaak te zien in de sportschool of is hij aan het kickboksen.

Vincent werkt nu als projectcoördinator infrastructuur, maar mist zijn tijd bij Defensie enorm. Als hij herinneringen ophaalt, praat hij erover alsof het de dag van gisteren is. Nog steeds gebruikt hij termen als ‘de burgermaatschappij’, waarmee hij doelt op het leven buiten Defensie. Inmiddels is hij daar zelf onderdeel van. Waar Vincent het meest aan terugdenkt is het gevoel van kameraadschap. De sterke band die hij tijdens zijn tijd bij Defensie voelde met collega’s, heeft hij tot op heden nog nergens anders gevonden.

Zijn huidige commerciële baan betaalt weliswaar beter, maar toch heeft Vincent spijt van zijn keuze afscheid te nemen van Defensie. Als het aan hem ligt, keert hij morgen nog terug, maar Vincent verkent ook de optie om als bodyguard door het leven te gaan. Hij is er ook achter gekomen dat plezier hebben in je werk erg belangrijk is. “Daar kan geen goed salaris tegenop.” Gezien zijn ervaring bij Defensie denkt Vincent ook een goede persoonsbeveiliger te kunnen worden.

Het WNL-programma De Bodyguard is iedere week vanaf 31 augustus te zien om 20.25 uur op NPO3

Door: Vick ten Wolde

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Is er een toekomst voor het Nationaal Groeifonds?

Het Nationaal Groeifonds, dat duurzame en technologische innovatie moest stimuleren, wordt voorlopig op pauze gezet. Bedrijven zijn bezorgd. Is dit het definitieve einde? Presentator Martijn de Greve bepreekt het met de volgende gasten:

  • MKB-voorman Jacco Vonhof;
  • Bestuursvoorzitter bij TNO Tjark Tjin-a-Tsoi;
  • Hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendregt.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

De wereld van cocaïnewasserijen: 'Deze spijkerbroek staat stijf van de coke'

Hoe werkt een cokewasserij? Hoeveel van die drugsfabriekjes zijn er in ons land en welk gevaar loopt de directe omgeving?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met misdaadjournalist van het AD Chiel Timmermans en Jorrit van den Berg, deskundige ‘verdovende middelen’ van het Nederlands Forensisch Instituut. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom duikt in de cijfers en mag met Jorrit mee naar het NFI om te zien hoe zij onderzoek doen naar het uitwassen van coke.

Luister de podcast hier!

Baudet betuigt spijt voor incident Klaver maar kwam niet opdagen

FVD-leider Thierry Baudet heeft in een telefoongesprek met Kamervoorzitter Martin Bosma spijt betuigd voor wat hij woensdag na een debat heeft gezegd tegen Jesse Klaver…

Lees meer

Rutte vraagt Xi druk te zetten op Rusland

China moet druk zetten op Rusland om zo de oorlog in Oekraïne “in de goede richting te duwen”. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte aan…

Lees meer

RIVM en TNO vragen om beleid tegen groeiende werkstress

Gezondheidsinstituut RIVM en organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek TNO adviseren het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanvullend beleid te bedenken tegen de toenemende druk op…

Lees meer

Bewoners aan provincie: voorkom een McDonald’s naast de Veluwe

Bewoners van Rheden in Gelderland willen dat de provincie helpt de komst van een McDonald’s aan de rand van het dorp, pal naast het Nationaal…

Lees meer

Adema verwacht geen versoepeling mestregels uit Brussel

Demissionair landbouwminister Piet Adema verwacht niet dat Brussel de aankomende verlaging van mestplafonds in Nederland nog enigszins gaat versoepelen. Het is daarom aan de Nederlandse…

Lees meer

OM gaat niet in cassatie tegen vrijspraak doodslag Carlo Heuvelman

Het Openbaar Ministerie gaat niet in cassatie tegen de uitspraak van het hof in de Mallorcazaak. Het hof in Leeuwarden sprak 14 maart hoofdverdachte Sanil….

Lees meer

Voorzitter NPD: betrek uitvoeringsorganisaties bij formatie voor uitvoerbaar regeerakkoord

Nathalie van Berkel, voorzitter van het Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), wil dat de formerende partijen uitvoeringsorganisaties betrekken bij de formatie. “Het zou zaken enorm veel makkelijker maken”,…

Lees meer