main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Kandidaten De Bodyguard: Archilino Mouline (L), Henk Rensenbrink en Jerry Jansen (R)
De Bodyguard - 25 augustus 2022 — 09:00

Deze kandidaten strijden in De Bodyguard: ‘Als je blijft knokken, kom je er wel’

In Nederland worden steeds meer mensen beveiligd om wie ze zijn of wat ze doen. De druk op de veiligheidsdiensten is enorm en de zoektocht naar goed personeel belangrijker dan ooit. Daarom strijden in het nieuwe WNL- programma De Bodyguard 10 fitte kandidaten onder leiding van de gerenommeerde persoonsbeveiligers Nico Raat en Malcolm Wynter tegen elkaar in een waarheidsgetrouw trainingsprogramma. Wie wordt de nieuwe bodyguard van Nederland? Presentator Welmoed Sijtsma ondersteunt de kandidaten, die voor een reeks loodzware uitdagingen komen te staan. De Bodyguard is iedere week vanaf 31 augustus te zien om 20.25 uur op NPO3.

De komende dagen stellen wij de kandidaten aan u voor. Te beginnen met Archilino Mouline, Henk Rensenbrink en Jerry Jansen.

Archilino Mouline

Archilino is 32 jaar en woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Rotterdam. Hij is docent speciaal onderwijs en sportondernemer. In het verleden was Mouline onder andere werkzaam als fysiek zorgbegeleider. In zijn vrije tijd is Archilino te zien in de gym, waagt hij zich aan een potje weightball of kijkt hij naar Japanse anime.

Archilino wil niets liever dan de mensen in zijn omgeving een goed gevoel geven en daarom zou het werk als bodyguard hem denkt hij goed passen. Door deel te nemen aan De Bodygyard wil Archilino zich bewijzen als een solide en betrouwbare kracht bij wie iedereen zich veilig voelt en hoopt hij een rolmodel te zijn voor zijn kinderen.

Archilino had een moeilijke jeugd. Hij groeide in Arnhem op in een gezin waar voortdurend ruzie en dreiging was. Toen door fysiek geweld de situatie steeds instabieler werd, vluchtte hij samen met zijn moeder en zusje naar een opvanghuis in Rotterdam. Deze onrust had ook zijn weerslag op school, waar Archilino zich slecht kon concentreren. “Ik heb mij altijd een underdog gevoeld”, vertelt Archilino. “Nu, na al die jaren, ben ik stabiel, getrouwd, heb ik een baan en geknokt voor mijn positie in de samenleving. Ik wil laten zien: Ga door! Als je blijft knokken, kom je er wel.” Met zijn deelname aan De Bodyguard hoopt Archilino zijn kinderen de jeugd te geven die hij zelf nooit had.

Henk Rensenbrink

Henk is 35 jaar en woont met zijn vrouw en twee dochters in het Friese Hallum. Hij is eigenaar van een beveiligingsbedrijf en heeft in het verleden, tien jaar lang, bij het Korps Mariniers gezeten. In zijn vrije tijd houdt Henk van kickboxen, klussen of gaat hij met zijn dochter naar de manege.

Voordat de nuchtere Fries als beveiliger aan de slag ging zat hij bij de Marine. Op een dag dat Henk na een lange reis weer thuis kwam, herkende zijn dochtertje hem haast niet meer. Dat vond hij zo erg, dat hij besloot hij zijn baan bij Defensie op te zeggen. Niet veel later startte Henk een beveiligingsbedrijf en met succes. Hij verzorgt onder andere objectenbeveiliging, surveillance, zorgbeveiliging en opdrachten bij evenementen. Henk houdt van zijn vak, vooral omdat hij het mooi vindt om aan iemands veiligheid bij te dragen. Hij runt weliswaar een eigen bedrijf, maar het liefst staat hij zelf in het veld.

De ex-marinier heeft al de nodige ervaring als het op beveiliging aankomt, als eigenaar van een beveiligingsbedrijf met 100 werknemers. Toch wil Henk zichzelf graag verder ontwikkelen als persoonsbeveiliger in het hogere segment. Tot heden is het daar nog niet van gekomen. Door aan De Bodyguard deel te nemen hoopt de 35-jarige aan de wereld te laten zien wat hij in huis heeft. “Ik daag
mezelf graag uit en hoop de fijne kneepjes van het vak te leren”, aldus Henk. “Ik ben een persoon die als een leeuw vecht voor diegenen die ik liefheb en een draak voor diegenen die mij tegen willen werken.”

Jerry Jansen

Jerry is een 42- jarige alleenstaande vader van drie kinderen uit Dordrecht. Hij werkte jarenlang bij het Korps Commandotroepen en werkt nu als trainer bij de politie, Defensie en de veiligheidsdiensten. In zijn vrije tijd gaat Jerry graag een stuk hardlopen of klimmen, maar je kunt hem ook wakker maken voor een goede krachttraining of boksles. Zijn motto is: rug recht en voorwaarts.

Van kinds af aan was Jerry altijd al bezig met sport en al snel besefte hij zich dat hij van sport zijn beroep wilde maken. Hij volgde een sportopleiding aan het CIOS en werd daarnaast ook fysiotherapeut. In 2005 ging de sportliefhebber aan de slag bij het Korps Commandotroepen. Dat ervoer hij als een bijzondere tijd, waarin hij ook beangstigende situaties meemaakte, zoals in Afghanistan. Zijn auto begon op een bergrichel schuin te hangen, waarna alle spullen in het ravijn donderde. Jerry zat achter het stuur en probeerde rustig te blijven, terwijl er twee anderen aan de zijkant van de auto hingen om die in balans te houden. Toen hij kinderen kreeg besloot Jerry zijn functie bij het Korps Commandotroepen naast zich neer te leggen, in ruil voor een baan als trainer.

De oud-commando geeft al tien jaar trainingen aan Defensie, politie, veiligheidsdiensten en persoonsbeveiligers. Met zijn trainingen richt Jerry zich vooral op één aspect van het vak: bewustzijn van jezelf en je omgeving. “Het accent van de cursus ligt op preventie, zodat mensen vroegtijdige signalen kunnen duiden die mogelijk leiden tot ondermijning of incidenten.”

Jerry vindt zijn huidige werk leuk, maar hij mist ‘de actie’. Hij is benieuwd of hij aan het totaalpakket voldoet om zelf een goede persoonsbeveiliger te zijn.

Het WNL-programma De Bodyguard is iedere week vanaf 31 augustus te zien om 20.25 uur op NPO3.

Door: Vick ten Wolde

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Is er een toekomst voor het Nationaal Groeifonds?

Het Nationaal Groeifonds, dat duurzame en technologische innovatie moest stimuleren, wordt voorlopig op pauze gezet. Bedrijven zijn bezorgd. Is dit het definitieve einde? Presentator Martijn de Greve bepreekt het met de volgende gasten:

  • MKB-voorman Jacco Vonhof;
  • Bestuursvoorzitter bij TNO Tjark Tjin-a-Tsoi;
  • Hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendregt.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

De wereld van cocaïnewasserijen: 'Deze spijkerbroek staat stijf van de coke'

Hoe werkt een cokewasserij? Hoeveel van die drugsfabriekjes zijn er in ons land en welk gevaar loopt de directe omgeving?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met misdaadjournalist van het AD Chiel Timmermans en Jorrit van den Berg, deskundige ‘verdovende middelen’ van het Nederlands Forensisch Instituut. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom duikt in de cijfers en mag met Jorrit mee naar het NFI om te zien hoe zij onderzoek doen naar het uitwassen van coke.

Luister de podcast hier!

D66-Kamerlid Paternotte over incident met Baudet: ‘Kamervoorzitter Bosma heeft verkeerde afslag genomen’

D66-Kamerlid Jan Paternotte vindt dat Kamervoorzitter Martin Bosma “de verkeerde afslag heeft genomen” door FvD-leider Thierry Baudet gisteren niet ter plekke aan te spreken op…

Lees meer

Baudet betuigt spijt voor incident Klaver maar kwam niet opdagen

FVD-leider Thierry Baudet heeft in een telefoongesprek met Kamervoorzitter Martin Bosma spijt betuigd voor wat hij woensdag na een debat heeft gezegd tegen Jesse Klaver…

Lees meer

Rutte vraagt Xi druk te zetten op Rusland

China moet druk zetten op Rusland om zo de oorlog in Oekraïne “in de goede richting te duwen”. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte aan…

Lees meer

RIVM en TNO vragen om beleid tegen groeiende werkstress

Gezondheidsinstituut RIVM en organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek TNO adviseren het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanvullend beleid te bedenken tegen de toenemende druk op…

Lees meer

Bewoners aan provincie: voorkom een McDonald’s naast de Veluwe

Bewoners van Rheden in Gelderland willen dat de provincie helpt de komst van een McDonald’s aan de rand van het dorp, pal naast het Nationaal…

Lees meer

Adema verwacht geen versoepeling mestregels uit Brussel

Demissionair landbouwminister Piet Adema verwacht niet dat Brussel de aankomende verlaging van mestplafonds in Nederland nog enigszins gaat versoepelen. Het is daarom aan de Nederlandse…

Lees meer

OM gaat niet in cassatie tegen vrijspraak doodslag Carlo Heuvelman

Het Openbaar Ministerie gaat niet in cassatie tegen de uitspraak van het hof in de Mallorcazaak. Het hof in Leeuwarden sprak 14 maart hoofdverdachte Sanil….

Lees meer

Voorzitter NPD: betrek uitvoeringsorganisaties bij formatie voor uitvoerbaar regeerakkoord

Nathalie van Berkel, voorzitter van het Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), wil dat de formerende partijen uitvoeringsorganisaties betrekken bij de formatie. “Het zou zaken enorm veel makkelijker maken”,…

Lees meer