Tekstgrootte
Artikel delen
  • Gekopieerd

Problematiek achtergebleven koffers Schiphol houdt aan: ‘Het blijft erg druk’

Redactie

De problemen met achtergebleven koffers op Schiphol houden aan. Maar de luchthaven en luchtvaartmaatschappij KLM geven niet precies aan of het probleem nu minder is dan een maand geleden. "Het blijft gewoon heel erg druk, ook bij de koffers", zegt KLM op vragen hierover. De maatschappij wil geen aantallen noemen omdat er "op dagelijkse basis altijd een aantal koffers achterblijft" en omdat dit er de "ene dag meer en de andere dag minder zijn".

Schiphol verwees in een eerdere reactie juist naar de luchtvaartmaatschappijen voor die cijfers. "Er wordt constant bagage teruggebracht bij de eigenaar, maar er kunnen ook bagagestukken bijkomen. Wij helpen luchtvaartmaatschappijen en hun afhandelaars de problemen op te lossen. Dat doen we door per afhandelaar mensen van onszelf ter beschikking te stellen om achtergebleven bagage te sorteren en veilig op te slaan", wilde Schiphol alleen kwijt over de problematiek.

1500 achtergebleven koffers

De luchthaven kwam halverwege vorige maand nog wel zelf met cijfers, toen er zo'n 1500 achtergebleven koffers stonden. Een paar weken eerder, op het hoogtepunt van de Schipholdrukte, stonden zo'n 8000 tot 10.000 koffers zonder eigenaar op de luchthaven.

Er zijn meerdere oorzaken voor de kofferproblematiek, zei Schiphol vorige maand. Allereerst speelt de krapte op de arbeidsmarkt de luchthaven parten. Door gebrek aan personeel lukt het minder goed om koffers op tijd aan boord te krijgen.

Ook staan mensen langer dan normaal in de rij en gebeurt het nog wel eens dat een vlucht wordt gemist. Dan moet ook bagage van boord worden gehaald. Soms komen reizigers heel laat aan boord van een vliegtuig, maar zijn de koffers al wel uit het ruim gehaald.

LEES OOK: Schiphol heeft moeite met handhaving vieruursregel: ‘Mensen komen nog steeds veel te vroeg’


Ook de moeite waard
Meest gelezen
Korte WNL video's
Meer van WNL
Steun WNL

Word lid. Het telt.

Waardeert u onze programma's? Steun WNL dan met de jaarlijkse bijdrage van slechts €8,50, de wettelijk minimale verplichte bijdrage voor omroepen.

Hiermee helpt u ons journalistieke geluid te behouden en voorkomt u dat WNL zijn publieke status en zendtijd verliest.

€ 8,50 per jaar

Word lid van WNL
Goedemorgen Nederland Op Zondag Stand van Nederland Café Kockelmann In de kantine Sven op 1 Het Misdaad- bureau