Tekstgrootte
Artikel delen
  • Gekopieerd

Tentenbouwer komt om in het werk: ‘Zestig aanvragen per week, kunnen er twee of drie aan’

Peter Visser

Millennials staan na twee jaar corona te springen om een feestje. Dat merkt ook Martijn van den Broek, eigenaar van één van de grootste tentenbouwers van Nederland. Waar hij tijdens de pandemie gedwongen zijn stokken in de tas liet, is hij nu volop in bedrijf en moet steeds vaker nee verkopen.

Het is voor de tentenbouwer drukker dan voor corona. "Mijn agenda zit overvol. We hebben te maken met een hele hoop inhaalevenementen. Sommige festivals konden twee jaar op rij niet plaatsvinden", zegt Van den Broek in het WNL-programma Stand van Nederland: Generatie Next. "Alles is verschoven en moet nu in dezelfde weekenden plaatsvinden."

Dat geldt ook voor privéfeesten. "Niet alleen mensen die 12,5 jaar getrouwd zijn hebben dit jaar iets te vieren, maar ook mensen die 13,5 en 14,5 jaar getrouwd zijn. Of 25, 26 en 27 jaar. Dan heb je ook nog de bedrijfsfeesten."

Van den Broek krijgt op dit moment per week zestig nieuwe aanvragen binnen. "Daar kunnen wij misschien twee of drie van aan."

'Kennis verdwenen'

Dat komt mede omdat tentenbouwers langer nodig hebben om hun werk te doen dan voor de pandemie. "Als je ieder weekend met je tentje op vakantie gaat, heb je hem zo staan. Als je een keer per jaar met je tent op vakantie gaat, ben je er net iets langer mee bezig."

Ook is er "veel kennis verdwenen" uit sector, zegt hij. "Voor het evenement dat wij nu organiseren hebben we daarom een week langer de tijd gekregen."

De festivals vliegen na twee jaar droogte weer om de oren van millennials. De festivalbranche staat te trappelen om de schade in te halen. Maar kunnen we eigenlijk wel zoveel festivals tegelijk aan? Raquel Schilder zoekt uit of de vorig jaar beloofde Summer of Love 2022 niet alsnóg in het water valt.

Deze uitzending van Stand van Nederland: Generatie Next kijk je nu hier terug. Oude afleveringen kun je hier terugkijken.


Ook de moeite waard
Meest gelezen
Korte WNL video's
Meer van WNL
Steun WNL

Word lid. Het telt.

Waardeert u onze programma's? Steun WNL dan met de jaarlijkse bijdrage van slechts €8,50, de wettelijk minimale verplichte bijdrage voor omroepen.

Hiermee helpt u ons journalistieke geluid te behouden en voorkomt u dat WNL zijn publieke status en zendtijd verliest.

€ 8,50 per jaar

Word lid van WNL
Goedemorgen Nederland Op Zondag Stand van Nederland Café Kockelmann In de kantine Sven op 1 Het Misdaad- bureau