main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 16 februari 2022 — 13:27

Millennial Rick ging van autopoetser naar miljonair: ‘Controleer de e-mails van alle werknemers’

Ondernemer Rick van Stippent leeft de millennialdroom. Voor zijn dertigste had hij een miljoen euro op de bank, verdiend met het restaureren van oude auto’s. Inmiddels heeft hij een flinke onderneming en vijfentwintig mensen in dienst. Daarnaast woont hij in een riant huis en rijdt hij in fraaie auto’s.

In Nederland komen er jaarlijks 25.000 miljonairs bij, door stijgende huizenprijzen, beleggen en crypto. Voor Rick begon het op jonge leeftijd – toen hij twaalf jaar oud was – met het poetsen van auto’s. “Ik bouwde iedere vrijdag met mijn vader een tent op in de voortuin. Dan kon ik zaterdag en zondag de hele dag poetsen”, vertelt hij in Stand van Nederland: Generatie Next aan presentatrice Raquel Schilder. “Je kunt je voorstellen dat het heel koud was. Twaalf maanden per jaar stond ik hier te boenen.”

Als hij terugdenkt, ziet hij zijn ouders nog aan de keukentafel discussiëren. “Mijn moeder wilde altijd dat ik stopte en naar binnen kwam. Mijn vader zei: laat hem het toch doen. Dat beeld zal ik nooit meer vergeten.” Het was hard werken, vertelt de selfmade-miljonair. “Als ik een auto stond te wassen en het vroor, stond ik met een föhntje de rubbers warm te maken zodat ik de deur kon openmaken om de sponningen droog te maken.”

‘Controleer alle e-mails’

In oktober 2017 kocht Rick zijn eerste bedrijfspand. Vorig jaar breidde hij uit en voegde hij nog eens twee panden aan zijn onderneming toe. Rick restaureert oude auto’s, die pas in de verkoop gaan wanneer ze weer als nieuw zijn. “We pakken de bomden aan, het interieur en het exterieur. We doen spuitwerk, polijstwerk, poetswerk. Het is een one-stop-shop.”

Rick is obsessief bezig met zijn werk. Een medewerker omschrijft hem als “een beetje autistisch”. Zo controleert hij ’s avonds alle mailtjes die de deur uitgaan. “Ik open alles. Alle mailboxen van iedere medewerker en controleer op spellingsfouten. Ik wil dat als iemand klantcontact heeft, het lijkt alsof ik geantwoord heb.”

Onafhankelijkheid

Toen hij begon was de millennial naar eigen zeggen nog helemaal niet met geld bezig. “Wat ik wel wilde was een stukje onafhankelijkheid in de maatschappij. Dat creëer je door op een avond 25 euro extra te verdienen. Ik wilde zelf iets doen en ik wilde niet iemand boven mij hebben staan die zei: je moet dit of dat doen. In combinatie met de auto’s dacht ik: als ik heel lang heel hard werk kan ik misschien mijn eigen ding doen.”

Moeten millennials nog wel werken om rijk te worden? Stand van Nederland: Generatie Next, donderdag 17 februari, 21:05, op NPO2. Oude afleveringen kijk je hier terug, op NPO Start. 

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby Podcast

De Nederlandse bevolking groeide in 2021 met 115 257 inwoners. Immigratie speelt daar ook een grote rol in en de verwachting is dat dit de komende decennia alleen maar zal toenemen. Dit brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Hoe zorgen wij ervoor om dit in goede banen te leiden? Hoe zien de uitdagingen er precies uit?

Martijn de Greve bespreekt het in WNL Haagse Lobby Podcast met:

  • Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk
  • Immigratiedeskundige Jan van de Beek
  • Arbeidseconoom Pieter Gautier
Maandag tussen 20.30 en 21.30
Detailhandel ziet omzet groeien door prijsstijging, maar volume neemt af

De detailhandel draaide in het tweede kwartaal van 2022 ruim 3 procent meer omzet dan een jaar eerder, in hetzelfde kwartaal. De hogere omzet heeft…

Lees meer

Nederland groeit uit zijn voegen, hoe houden we het land met straks 20 miljoen mensen leefbaar?

Volgens cijfers van het CBS en verschillende bevolkingsonderzoeken groeit de Nederlandse bevolking gestaag door. Nu telt Nederland zo’n 17,7 miljoen inwoners en modellen geven aan…

Lees meer

Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder…

Lees meer

Oppas die ontucht pleegde: wat ik deed was fout, ik ben de dader

De 53-jarige vrouw die in de regio Eindhoven als oppas werkte en ontucht pleegde met zeker zeven kinderen, heeft maandag in een verklaring bij de…

Lees meer

Rijkswaterstaat: verwijderde vlaggen soms weer teruggehangen

Rijkswaterstaat worstelt met weggehaalde omgekeerde vlaggen die vervolgens opnieuw worden opgehangen. Hoeveel vlaggen Rijkswaterstaat heeft weggehaald en hoeveel er teruggehangen zijn, kon een woordvoerster niet…

Lees meer

ProRail en wegvervoerders verwachten meer drukte door laag water

ProRail maakt zich op voor een grotere vraag naar goederenvervoer per spoor door de lage waterstanden in belangrijke rivieren voor de binnenvaart. Brancheverenigingen van vervoersbedrijven…

Lees meer

Zorgminister Kuipers hoopt coronapil snel beschikbaar te hebben

Zorgminister Ernst Kuipers hoopt de ‘coronapil’ Paxlovid van farmaceut Pfizer op korte termijn beschikbaar te hebben. De onderhandelingen tussen het ministerie van Volksgezondheid (VWS) en…

Lees meer

Tekorten dreigen maar grondwatergebruik in Nederland blijft stijgen

Ondanks waarschuwingen van overheden en waterbedrijven om water te sparen, pompt Nederland nog ieder jaar meer water op. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. In…

Lees meer

Ontvang de gratis WNL Vandaag Nieuwsbrief

Iedere dag de actualiteit gratis in je mailbox.

Schrijf je in