main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 16 februari 2022 — 13:27

Millennial Rick ging van autopoetser naar miljonair: ‘Controleer de e-mails van alle werknemers’

Ondernemer Rick van Stippent leeft de millennialdroom. Voor zijn dertigste had hij een miljoen euro op de bank, verdiend met het restaureren van oude auto’s. Inmiddels heeft hij een flinke onderneming en vijfentwintig mensen in dienst. Daarnaast woont hij in een riant huis en rijdt hij in fraaie auto’s.

In Nederland komen er jaarlijks 25.000 miljonairs bij, door stijgende huizenprijzen, beleggen en crypto. Voor Rick begon het op jonge leeftijd – toen hij twaalf jaar oud was – met het poetsen van auto’s. “Ik bouwde iedere vrijdag met mijn vader een tent op in de voortuin. Dan kon ik zaterdag en zondag de hele dag poetsen”, vertelt hij in Stand van Nederland: Generatie Next aan presentatrice Raquel Schilder. “Je kunt je voorstellen dat het heel koud was. Twaalf maanden per jaar stond ik hier te boenen.”

Als hij terugdenkt, ziet hij zijn ouders nog aan de keukentafel discussiëren. “Mijn moeder wilde altijd dat ik stopte en naar binnen kwam. Mijn vader zei: laat hem het toch doen. Dat beeld zal ik nooit meer vergeten.” Het was hard werken, vertelt de selfmade-miljonair. “Als ik een auto stond te wassen en het vroor, stond ik met een föhntje de rubbers warm te maken zodat ik de deur kon openmaken om de sponningen droog te maken.”

‘Controleer alle e-mails’

In oktober 2017 kocht Rick zijn eerste bedrijfspand. Vorig jaar breidde hij uit en voegde hij nog eens twee panden aan zijn onderneming toe. Rick restaureert oude auto’s, die pas in de verkoop gaan wanneer ze weer als nieuw zijn. “We pakken de bomden aan, het interieur en het exterieur. We doen spuitwerk, polijstwerk, poetswerk. Het is een one-stop-shop.”

Rick is obsessief bezig met zijn werk. Een medewerker omschrijft hem als “een beetje autistisch”. Zo controleert hij ’s avonds alle mailtjes die de deur uitgaan. “Ik open alles. Alle mailboxen van iedere medewerker en controleer op spellingsfouten. Ik wil dat als iemand klantcontact heeft, het lijkt alsof ik geantwoord heb.”

Onafhankelijkheid

Toen hij begon was de millennial naar eigen zeggen nog helemaal niet met geld bezig. “Wat ik wel wilde was een stukje onafhankelijkheid in de maatschappij. Dat creëer je door op een avond 25 euro extra te verdienen. Ik wilde zelf iets doen en ik wilde niet iemand boven mij hebben staan die zei: je moet dit of dat doen. In combinatie met de auto’s dacht ik: als ik heel lang heel hard werk kan ik misschien mijn eigen ding doen.”

Moeten millennials nog wel werken om rijk te worden? Stand van Nederland: Generatie Next, donderdag 17 februari, 21:05, op NPO2. Oude afleveringen kijk je hier terug, op NPO Start. 

Door: Peter Visser

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Podcast: Het Misdaadbureau

Wie snel wat kilo’s kwijt wil of spiermassa wil kweken, kan terecht op de zwarte markt waar een levendige handel bestaat in illegale, gevaarlijke afslankpillen en anabolen. Een zeer lucratieve business voor criminelen. Lopen dealers vaak tegen de lamp? En welk risico nemen de gebruikers? Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met:

  • Martin Kooijman van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
  • Hoogleraar Sport en Techt Marjan Olfers
  • Onderzoeksjournalist van WNL Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en probeert zelf illegale afslankthee te kopen.

Luister nu naar de podcast!

Elke vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur

WNL Haagse Lobby Podcast

Wordt 2023 het jaar van de stakingen? Verschillende beroepsgroepen legden hun werk dit jaar al neer en lang niet alle cao-onderhandelingen komen tot een goed einde. Moeten we vrezen voor Franse toestanden of is de temperatuur in de Polder nog te bekoelen? Martijn de Greve bespreekt het met:

  • Directeur van werkgeversvereniging AWVN Raymond Puts
  • Vicevoorzitter van de FNV Zakaria Boufangacha
  • Hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp

Te beluisteren via je favoriete podcast-app.

Kabinet onderzoekt ‘Vliegende Brigade’ voor opruimen drugsafval

Minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid) onderzoekt of het mogelijk is een speciale ‘vliegende brigade’ op te richten om boeren en tuinders te helpen bij…

Lees meer

Advocaat: De Mos is totaal niet rijk geworden, dus geen corruptie

De Haagse oud-wethouder Richard de Mos is totaal niet rijk geworden van de contacten met bevriende ondernemers, en dat bewijst dat er geen sprake is…

Lees meer

Hof geeft Volt gelijk: partij mocht Gündoğan uit fractie zetten

Het gerechtshof in Amsterdam geeft Volt in hoger beroep gelijk: de partij mocht Nilüfer Gündoğan wel degelijk uit de Tweede Kamerfractie zetten. Partijleider Laurens Dassen…

Lees meer

OM verdenkt tieners van doodslag in vereniging Haagse snackbarbaas

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de tieners die eerder zijn opgepakt voor het doodsteken van een Haagse snackbareigenaar van doodslag in vereniging en openlijke geweldpleging….

Lees meer

Rode Kruis en Islamitische Stichting Nederland ontvangen ruim 3 miljoen euro aan donaties voor slachtoffers aardbevingen

Op Giro 7244 is in iets meer dan 24 uur meer dan 2 miljoen euro gedoneerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en…

Lees meer

EU-experts: Russische nepnieuwscampagne lijkt op aanloop invasie

Rusland heeft, net als in de aanloop naar eerdere grote offensieven, de verspreiding van misleidende informatie over Oekraïne opgevoerd. Die waarneming van EU-deskundigen baart zorgen,…

Lees meer

Erdogan kondigt noodtoestand af, dodental Turkije en Syrië boven de 5000

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een noodtoestand van drie maanden afgekondigd voor de tien provincies die zijn getroffen door de aardbevingen van maandag….

Lees meer

ACM doet onderzoek bij Vattenfall, Eneco en Essent naar administratie prijsplafond

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dinsdag onderzoek gedaan bij energieleveranciers Vattenfall, Eneco en Essent. Tijdens de bezoeken aan de bedrijven wil de toezichthouder…

Lees meer

Renske Leijten: nieuwe toeslagenbelofte regering heel ernstig

De belofte van staatssecretaris Aukje de Vries (VVD) dat voor 90 procent van de slachtoffers van het toeslagenschandaal beoordeeld moet zijn of zij recht hebben…

Lees meer