main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 17 januari 2022 — 11:24

Anouk stopt als coach bij The Voice: ‘Stoere keuze’

The Voice of Holland ligt onder vuur. Dit weekend kwam de ene na de andere onthulling naar buiten over seksueel overschrijdend gedrag bij de show. Het populaire programma is daarom vooralsnog gestaakt. Zangeres Anouk wacht verder onderzoek niet af en maakte gisteren bekend dat zij volledig stopt met haar werkzaamheden als coach.

Een stoere keuze, zegt AD-columnist Angela de Jong in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “En ik zou als leek en buitenstaander zeggen dat het de enige juiste keuze is.”

Dat Anouk haar werkzaamheden bij de talentenshow neerlegt, liet ze in een video op Instagram weten. Ze spreekt daarin onder andere van “een corrupte bende” bij het programma.

Tekst gaat verder onder de Instagrampost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by anouk (@anouk)

‘Ik zag oprechte woede bij haar’

De Jong geeft aan dat het misschien moeilijk te geloven is dat Anouk niets van de situatie afwist. “Anouk is toch opgegroeid in die wereld en heeft zelf vaak genoeg verteld hoe er tegen haar werd gedaan als jonge, beginnende artiest. Is er dan helemaal niets wat ze heeft gezien? Maar goed, blijkbaar niet”, zegt de tv-recensent erover. “Ik vind het een krachtig statement, en ik zag wel oprechte woede bij haar.”

Op Twitter werd daar weer anders over gedacht, zegt De Jong. “Maar vooralsnog wens ik haar te geloven.”

De AD-columnist vertelde zaterdag bij het WNL-programma In de Kantine op NPO Radio 1 al dat de rel rond één van Nederlands populairste programma’s verregaande gevolgen gaat hebben.

De andere coaches, Waylon en Glennis Grace, hebben ook op het nieuws gereageerd op Instagram. Zij hebben nog niet gezegd dat ze er definitief mee ophouden.

Ali B is zelf onderdeel van het onderzoek, aangezien er aangifte tegen hem gedaan is.

LEES OOK: Rita Verdonk: Bedreiging politici is niet verergerd

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Hoe moet het verder met de formatie?

Een apolitieke verkenner, daar was Geert Wilders naar op zoek nadat Gom van Strien het veld moest ruimen vanwege een integriteitskwestie. Nu wordt het Ronald Plasterk, oud-PvdA’er en minister geweest op twee departementen. Volgens hem hoeft een formatie niet lang te duren. Hoe moet het nu verder met de formatie?

Presentator Martijn de Greve bespreekt het met aanstaand hoofdredacteur van EW Magazine – voorheen Elsevier – Hella Hueck, parlementair journalist van het AD en PVV-watcher Niels Klaassen en lobbyist, CDA-lid, jurist staatsrecht/internationaal recht, kortom duizendpoot Marcelo Mooren.

Luister de podcast via je favoriete podcast-app!

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Gearresteerde Ajax-fans riskeren forse straffen in Marseille: zes maanden cel en 30.000 euro boete

De Franse politie heeft elf supporters van Ajax aangehouden omdat ze ondanks een verbod toch naar Marseille zijn gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de…

Lees meer

Halsema: ‘Gaan jullie hem doodmaken?’-uitspraak van comedian over Wilders door OM onderzocht

Het Openbaar Ministerie gaat na in hoeverre een grap van de Amerikaanse comedian Zack Fox over Geert Wilders strafbaar is. Dat zei de Amsterdamse burgemeester…

Lees meer

OESO: aanpak krapte arbeidsmarkt grootste prioriteit Nederland

Het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt moet een van de grootste prioriteiten zijn van het nog te vormen nieuwe kabinet, schrijft de Organisatie…

Lees meer

COA hoopt dat nog meer werkobstakels verdwijnen voor asielzoekers

Dat er geen maximum van 24 weken meer verbonden zit aan de tijd dat asielzoekers in een jaar mogen werken, is volgens het Centraal Orgaan…

Lees meer

Prijsplafond verdwijnt, funest voor half miljoen huishoudens: ‘Stap nu over op vast contract’

Het prijsplafond voor gas en elektriciteit verdwijnt per 1 januari 2024. “Ruim een half miljoen Nederlanders hebben tarieven die boven het prijsplafond zitten. Deze mensen…

Lees meer

Hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen: ‘Ik zie veel voordelen voor terugkeer koning in verkenningsfase’

Er valt veel te zeggen voor het terugbrengen van de koning in de verkenningsfase van de formatie. Dat zegt hoogleraar parlementaire geschiedenis Carla van Baalen…

Lees meer

Geert Wilders noemt minderheidskabinet nu ook een optie

PVV-leider Geert Wilders wil de partijen VVD, NSC en BBB “op wat voor manier dan ook” om tafel krijgen om over een regeringscoalitie te spreken….

Lees meer