main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
2 september 2021 — 20:30

Curaçaco verlengt avondklok en zet streep door grote optochten

Op Curaçao vinden volgend jaar geen grote carnavalsoptochten plaats, en ook zal de intocht van Sinterklaas dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden met de aanwezigheid van kinderen. Volgens de overheid zijn beide grote activiteiten mogelijke “superspread evenementen”. Dat heeft de regering donderdagochtend (lokale tijd) bekendgemaakt.

“We weten niet hoe de situatie op dat moment zal zijn rond het virus, maar om risico’s te voorkomen wordt nu al duidelijkheid gegeven”, aldus minister van Onderwijs en Cultuur Sithree van Heydoorn. Mocht het op dat moment mogelijk zijn, dan kunnen rond carnaval wel andere, kleinere activiteiten worden georganiseerd.

De Curaçaose overheid maakte in een persconferentie verder bekend dat de avondklok tussen 00.00 uur en 04.30 uur, die drie weken geleden werd ingevoerd, wordt verlengd tot 24 september. Verder blijven dansactiviteiten verboden, evenals het afspelen van harde muziek.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen daalde afgelopen week op Curaçao. Op 12 augustus waren er 635 besmettingen, het aantal ligt nu ruim een week onder de 400. Er liggen 32 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 15 op de intensive care.

50 procent gevaccineerd

Ruim 50 procent van de bevolking, meer dan 86.000 mensen, is twee keer gevaccineerd, op een bevolking van 160.000 bewoners.

Volgens minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas houdt de Curaçaose bevolking zich over het algemeen goed aan de coronaregels. “Maar dat betekent niet dat er geen risico’s zijn. Verder zijn de mensen die werken in de medische sector moe en soms zelfs uitgeput na anderhalf jaar coronapandemie. Vandaar dat we de maatregelen voorlopig verlengen.

LEES OOK: Eerste klassen alweer thuis door besmettingen: ‘De kinderen zijn niet gevaccineerd’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Nederland het nieuwe Mexico aan de Maas?

Is de angst voor ‘de enge man in de bosjes’ terecht? Worden er tegenwoordig meer moorden gepleegd door verwarde mensen? En is Nederland het nieuwe Mexico aan de Maas?

Misdaadjournalist Gerlof Leistra en criminoloog Marieke Liem hebben samen een boek geschreven waarin ze mythes over moord doorprikken. Ze zijn te gast bij Maaike Timmerman in Het Misdaadbureau. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom heeft het boek al mogen lezen.

Vrijdag 19.00 uur

La dolce vita in Italië

De arbeidsmarkt in Italië ligt op zijn gat. Jonge hoogopgeleide Italiaanse millennials komen niet aan de bak en als zij al werk hebben, komen zij daar amper van rond. Is het leven voor deze generatie nog houdbaar in Italië?

Presentator Menen Seijkens is in Italië en doet onderzoek.

Donderdag 21.00 uur
Veel agenten aanwezig bij Universiteit van Amsterdam door pro-Palestijnse demonstratie

De politie is donderdag aan het begin van de avond in groten getale aanwezig bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daar heeft…

Lees meer

Nog 31 mensen vast na protesten in Amsterdam

Van de 36 mensen die woensdag zijn aangehouden bij de pro-Palestijnse protesten op en bij het Binnengasthuisterrein in Amsterdam, zitten er nog 31 mensen vast….

Lees meer

COA: niet eerder zoveel asielzoekers in Ter Apel

In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben niet eerder zo veel mensen overnacht als in de nacht van woensdag op donderdag. Dat meldt een woordvoerder…

Lees meer

Politiechef in Amsterdam over vijf gewonde agenten na ingreep bij demonstraties: ‘Gooien met ammoniak is straatterreur’ 

Politiechef in Amsterdam Frank Paauw zegt dat er bij pro-Palestijnse demonstraties gisteren in totaal 36 mensen zijn opgepakt. Bij de demonstraties zijn ook vijf agenten…

Lees meer

ING staat medewerkers toe Fries te praten met Friese klanten

Friestalige medewerkers van ING mogen nu ook Fries praten met klanten, als de klant dat wil, zeggen ING en de Friese gedeputeerde Eke Folkerts (Taal)….

Lees meer

Extra terugleverkosten om zonnepanelen niet verboden, stelt ACM

Energiebedrijven mogen kosten in rekening brengen bij eigenaren van zonnepanelen, mits deze niet onredelijk zijn. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek….

Lees meer

Actievoerders verhogen barricade bij bezetting UvA-terrein

De barricade die door demonstranten is opgeworpen bij de pro-Palestijnse bezetting van een terrein van de Universiteit van Amsterdam wordt verder opgehoogd. Actievoerders verstevigen de…

Lees meer

Israël: geen doorbraak in overleg Caïro, delegatie blijft wel

Israël ziet geen signalen van een doorbraak bij het overleg in Caïro over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De delegatie van het land blijft wel…

Lees meer