main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Foto: ANP
20 juni 2021 — 10:57

Wooncomplex in Waddinxveen ontruimd vanwege wateroverlast

De bewoners van een complex met 54 appartementen aan de Limaweg in Waddinxveen zijn zondagmorgen door de brandweer geëvacueerd. Door noodweer in de nacht van zaterdag op zondag ontstond er rond 00.45 uur lekkage. Het water drong door tot drie van de vier bouwlagen van het complex en de brandweer vond de situatie te gevaarlijk en besloot te ontruimen, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

“We kregen eerst een melding van iemand op de derde verdieping bij wie het water uit de plafondlampen stroomde. Daarna is het water steeds dieper het complex binnengedrongen en hebben we besloten de stroom eraf te halen. Voor de veiligheid van de bewoners is besloten te ontruimen”, aldus de woordvoerder.

Een woordvoerder van het Rode Kruis laat weten dat een team van de organisatie heeft geholpen met de eerste opvang van bewoners. “Met bewoners is gekeken wat ze het beste konden doen en of ze in hun omgeving bij familie of vrienden konden verblijven.” Voor wie dat niet mogelijk was, is een hotel geregeld.

Eigenaar moet onderkomen regelen

Het pand is inmiddels overgedragen aan de eigenaar, die ervoor moet zorgen dat de situatie weer veilig genoeg is om terug te keren, meldt de veiligheidsregio. Hoelang dit gaat duren, is nog onduidelijk. De woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat het nu aan de eigenaar is om ervoor te zorgen dat de bewoners een onderkomen hebben.

Mocht de eigenaar niks doen, dan kunnen mensen volgens de woordvoerder iets regelen via hun inboedelverzekering, waarna die het zal uitvechten met de verzekering van de eigenaar. Wie de eigenaar is, vertelde hij niet.

LEES OOK: Man neergeschoten in Rotterdamse avondwinkel, dader vlucht op scooter

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Op Zondag

WNL Op Zondag met defensieminister Kajsa Ollongren, voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW, hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk en Amerikakenner Raymond Mens luister je nu terug.

Klik hier. 

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Wolven doodden elf schapen in Flevoland in maart

Wolven hebben in maart elf schapen in Flevoland gedood. Het zijn de eerste door kennis- en uitvoeringsorganisatie BIJ12 bevestigde wolvenaanvallen in de provincie sinds 2022….

Lees meer

Veel dreigingen zijn in 2023 ‘kritiek punt gepasseerd’ ziet AIVD

“Veel dreigingen zijn in 2023 een kritiek punt gepasseerd”, zei de hoogste baas van de AIVD, Erik Akerboom, dinsdag bij de presentatie van het jaarverslag….

Lees meer

Meer dreiging jihadisten door koranvernieling en conflict Israël

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) constateert afgelopen jaar een toename van de terroristische dreiging door het wereldwijde jihadisme. De toename is volgens de dienst…

Lees meer

Burgemeester Eindhoven Jeroen Dijsselbloem: ‘Asiel is geen crisis’

Er is geen asielcrisis in Nederland. Dat zegt burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem in het radioprogramma Sven op 1. “We bestempelen in Den Haag alles…

Lees meer

ASML wil in Nederland blijven, maar wat betekent dat voor de arbeidsmigratie?

Operatie Beethoven heeft zijn vruchten afgeworpen. Met een financieel pakket van 1,7 miljard euro weet het demissionaire kabinet tech-gigant ASML in Nederland te behouden. VVD-leider…

Lees meer

Paragnosten vertellen ouders vermiste Cheryl Morriën dat ze nog leeft: ‘Het kan valse hoop zijn’

Dit jaar is het 38 jaar geleden dat het IJmuidense meisje Cheryl Morriën op een zomerdag spoorloos verdween. De moeder van Cheryl, Nellie, is samen…

Lees meer