main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 12 mei 2021 — 11:41

Autobranche wil snel overgaan op rekeningrijden: ‘Het eerlijkste systeem dat er is’

Het systeem van autobelastingen is te ingewikkeld en het Nederlandse wagenpark moet in rap tempo worden vervangen. Een nieuw kabinet moet daarom niet alleen inzetten op elektrisch rijden, maar ook op rekeningrijden. Daarnaast moeten de vaste belastingen op autobezit omlaag worden gebracht. Om dit te realiseren presenteren de ANWB, Bovag, Rai Vereniging, VNA (vereniging autoleasemaatschappijen), én stichting Natuur & Milieu vandaag gezamenlijk een nieuw autobelastingplan.

De initiatiefnemers stellen voor dat het tarief per kilometer gekoppeld moet worden aan de CO2-emissie van het voertuig. Wie elektrisch rijdt gaat veel minder betalen per kilometer. Veelrijders gaan ook veel betalen, en wie weinig rijdt, betaalt weinig.

Dat is het eerlijkste systeem dat er is, zegt Han ten Broeke, algemeen voorzitter van de Bovag. “Dat doen we met gas, water, elektra, met onze telefoon”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Dat vinden we allemaal normaal. Maar we vinden het op de weg kennelijk normaal dat iemand die 80.000 kilometer rijdt net zo veel motorrijtuigenbelasting betaalt als iemand die maar 8000 kilometer rijdt.”

De gemiddelde Nederlander rijdt niet meer dan 12.000 kilometer, zegt Ten Broeke. “Dus voor de gewone man wordt het echt tijd dat hij dit kan gaan betalen en niet langer de veelrijder subsidieert.”

Dit plan moet zo snel mogelijk in een kaderwet opgenomen worden, zo pleiten de initiatiefnemers. “Dit heb je niet binnen een kabinetsperiode”, weet ook Ten Broeke. “Maar er moet nu wetgeving worden voorbereid.” Het nieuwe belastingsysteem zou dan na 2030 ingevoerd moeten worden en moeten bijdragen aan het einddoel om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

De meeste Nederlanders zijn volgens Ten Broeke vóór een kilometerheffing. “En je hebt niet meer die gekke dingen dat je eigenlijk betaalt voor het bezit van je auto, ongeacht wat je ermee doet.” Hij doelt op de huidige motorrijtuigenbelasting en de BPM, die het bezit van de auto belasten.

Kilometerheffing vervangt huidige belastingen

Tot voor kort leek rekeningrijden voor veel politieke partijen een brug te ver. Eerdere plannen zijn dan ook regelmatig gesneuveld. Volgens Ten Broeke komt dit omdat de kilometerheffing in eerste instantie bovenop de huidige belastingen zou komen. “Heel belangrijk: het komt in plaats van”, beklemtoont hij.

Maar wat gaat dit nieuwe autobelastingplan precies kosten? “Nu is het zo dat de vrachtwagen en de auto ongeveer 19 miljard euro per jaar opleveren”, zegt Ten Broeke. “Een heel groot bedrag, en daar krijgen we helaas maar weinig voor terug. Voor asfalt 4 miljard, en voor het openbaar vervoer 2 miljard.”

Maar met de aanschaf van elektrische auto’s zullen de belastingopbrengsten afnemen. “Als de overheid niets doet, en we gaan allemaal elektrisch rijden, stort dat (de opbrengsten van de autobelasting, red.) in. Want je betaalt niet meer aan de pomp, en je betaalt ook niet meer de aanschafbelasting bpm, en ga zo maar door”, legt Ten Broeke uit. “Wat wij willen is dat het eerlijk wordt, en dat er voorkomen wordt dat de overheid straks stiekem toch via de bpm, de meest gehate belasting bij automobilisten, een aanschafbelasting aan het invoeren is. Bij ons systeem is dat niet zo.”

Elektrische auto

Als het beleid ongewijzigd blijft, is in 2030 nog steeds maar een op drie nieuwe auto’s elektrisch. Daarmee is klimaatneutraliteit in 2050 onhaalbaar. “Nederland zou voorop moeten lopen, maar we zijn het Albanië van Europa”, benadrukt de Bovag-directeur. “We hebben het oudste, meest vervuilende wagenpark. We moeten weer in beweging komen, en dat moet betaalbaar kunnen.”

Daarom moet ook aanschaf van kleine, elektrische auto’s aantrekkelijker gemaakt worden. “De aanschafprijs van een nieuwe elektrische auto is voor veel mensen die best elektrisch willen rijden een drempel”, zegt Marjon Kaper, directeur van ANWB Reizen. “ANWB vindt het daarom van belang dat er een goede tweedehands markt komt voor elektrische auto’s”, zegt zij. Ook dat zit in het plan, benadrukken zij en Ten Broeke.

Het plan wordt gesteund door vijf (ex-)politici, van links tot rechts, waaronder Anne-Marie Jorritsma (VVD, oud-minister van Verkeer en Economische Zaken), Menno Snel (D66, oud-staatssecretaris Financiën), Jolande Sap (GroenLinks, oud-woordvoerder Financiën), Karien van Gennip (CDA, oud-staatssecretaris Economische Zaken) en Sharon Dijksma (PvdA, oud-staatssecretaris Economische Zaken, oud-woordvoerder. Zij hebben in het proces meegedacht en steunen aanpak en plan op persoonlijke titel.

LEES OOK: Provincies vrezen dat vrachtwagens wegen gaan vermijden vanwege rekeningrijden

Door: Marinka Wagemans

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: Sven op 1 Zomereditie

De Vuelta, een van de drie grote wielerrondes, gaat vrijdag van start in Utrecht. Wat betekent dit voor de stad? Boeren hebben aangekondigd te gaan demonstreren tijdens het wielerevenement, maar daar zijn de ronde-organisatie en de burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma goed op voorbereid. Zij vertelt er meer over bij Sven op 1: Zomereditie.

Maandag t/m vrijdag om 11.30 uur
Regen van woensdag bracht weinig verlichting

De regen die woensdag viel, heeft weinig veranderd aan de droogte in ons land, meldt Weeronline. De buien zorgden alleen regionaal voor verlichting. Op grote…

Lees meer

Besmettingen apenpokken lopen langzaam op, ruim 8000 prikken gezet

In de afgelopen week hebben 2840 mensen zich laten vaccineren tegen het apenpokkenvirus. Dat is iets minder dan de week ervoor, toen 3465 mensen zo’n…

Lees meer

Nederlander (35) in Spanje opgepakt wegens vervaardigen illegale explosieven

Een 35-jarige Nederlander is in Spanje gearresteerd omdat hij illegaal explosieven vervaardigde in een werkplaats op zijn boerderij in Campos del Rio, in de zuidoostelijke…

Lees meer

Gemeente Amsterdam schreef per minuut parkeerboete uit: staatskas flink gespekt

Handhavers van de gemeente Amsterdam schreven vorig jaar in totaal 525.969 parkeerboetes uit. Dat komt neer op één boete per minuut, ondanks het feit dat…

Lees meer

Rutte: dalende koopkracht Nederlanders serieus probleem

Premier Mark Rutte vindt de dalende koopkracht van Nederlanders een heel serieus probleem waar een oplossing voor gevonden moet worden. Dat zei hij donderdag na…

Lees meer

Cel- en werkstraf voor man die blokkade A18 initieerde tijdens boerenprotesten

Een 40-jarige man uit de gemeente Oost Gelre heeft donderdag 60 dagen cel, waarvan 56 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 100 uur opgelegd gekregen…

Lees meer

Burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma goed voorbereid op boerenprotesten tijdens Vuelta: ‘Alles gaat in goed overleg’

De Vuelta gaat vrijdag met een tijdrit door hartje Utrecht van start. Met de aanvang van de Vuelta is Utrecht de eerste stad die de…

Lees meer

Nederland levert van cybercrime verdachte Rus uit aan VS

Nederland heeft een 29-jarige Rus uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De man, Denis Mihaqlovitsj Doebnikov, wordt ervan verdacht virtueel geld te hebben witgewassen. Hij werd…

Lees meer

Nederlandse arbeidsmarkt in de problemen? Werkloosheid nam in juli verder toe

De werkloosheid is in juli 2022 verder opgelopen tot 353.000, dat is 3,6 procent van de beroepsbevolking. De afgelopen drie maanden steeg het aantal werklozen…

Lees meer

Ontvang de gratis WNL Vandaag Nieuwsbrief

Iedere dag de actualiteit gratis in je mailbox.

Schrijf je in