main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 4 mei 2021 — 10:24

Raam coronapatiënt beklad: ‘Hemeltergende domheid’

In het Friese Annaparochie is de woning van een coronapatiënt beklad. Op haar raam is de tekst COVID=FAKE! neergekalkt.

De patiënt verblijft momenteel zelf in het ziekenhuis, terwijl haar gezin in het huis in quarantaine zit. Afgelopen zondagochtend werd haar partner wakker met de tekst op het raam, die er de nacht daarvoor op was geklad.

Vermoedelijk vond de vernielzucht plaats tijdens een demonstratie in Sint Annaparochie. Veel mensen liepen langs de huizen op dat moment. De wijkagent roept de daders op zich te melden en hun excuses aan te bieden, desnoods anoniem.

‘Hemeltergende domheid’

In Goedemorgen Nederland noemt ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder het verschrikkelijk voor de familie. Hij roept op om solidair te zijn met elkaar, om zo de pandemie uit te komen.

Dat er veel mensen zijn die de schadelijkheid van COVID-19 op de gezondheid in twijfel trekken, zorgt bij CDA-Kamerlid Derk Boswijk voor gemengde gevoelens. Enerzijds moeten mensen blijven informeren en geduldig zijn, anderzijds heeft hij er persoonlijk steeds meer moeite mee. “De domheid de laatste dagen is hemeltergend.”

Hij verwijst naar de ‘bevrijdingsposter’ van Forum voor Democratie en een aantal andere organisaties die zich tegen de coronaregels keren, zoals Viruswaarheid. In plaats van het vieren van de bevrijding van Nazi-Duitsland, bestempelt de provocatieve poster 5 mei als herdenkingsdag van 75 jaar vrijheid. Die zou zijn opgegeven door de coronamaatregelen. Hij noemt het ‘typerend voor de ongelooflijke domheid waar we mee te maken hebben’.

Voor Boswijk wordt het dan ook steeds lastiger om met virusontkenners in gesprek te blijven. “Eerlijk gezegd vind ik dat ontzettend moeilijk. Ik kan dat echt niet, eigenlijk.” Eerder riep oud CDA-Kamerlid Chris van Dam in WNL Haagse Lobby men al op om zich uit te spreken tegen de provocatieve poster.

LEES OOK: Voormalig CDA-Kamerlid in reactie op FvD-poster: ‘Ik juich samenwerking in Brabant niet toe’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week “verscherpt toezicht” op de dodenherdenking en zal ingrijpen “indien daartoe onverhoopt aanleiding is”. Dat meldt de burgemeester van Den…

Lees meer

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf….

Lees meer

In de Franse ‘Diagonal du vide’ vind je nog amper een millennial terug: ‘Voor geen goud’

Dwars door Frankrijk loopt de Diagonale du vide, ofwel de Diagonaal van de leegte. Een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit platteland, bos en velden…

Lees meer

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat zal het partijbureau…

Lees meer