main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 23 april 2021 — 08:17

Zwolse huisarts moet bijna 60 vaccins weggooien: ‘Pas de richtlijnen aan’

Een huisarts in Zwolle, Marco Blanker, heeft bijna 60 vaccins moeten weggooien omdat mensen niet kwamen opdagen voor een prik. Ruim 250 vaccins waren die dag klaargemaakt dus de nood was hoog om de prikken ook te zetten. Na het afbellen van de reservelijst bleven er dus nog 58 vaccins over die direct de prullenbak ingingen. De huisarts roept de politiek op om nog eens naar het vaccinatiebeleid te kijken en ook andere groepen snel te gaan vaccineren om verspilling te voorkomen.

‘Vaccins zijn zo schaars’

Blanken is inmiddels niet de enige huisarts die oproept om het vaccinatiebeleid nog eens kritisch te bekijken. Ook in de politiek klinkt de roep steeds harder. Toch wil coronaminister Hugo de Jonge er nog niet aan geloven. ”Het is tegenstrijdig met het gevoel”, zegt Peter Verhoeve, burgemeester van Gouda, in Goedemorgen Nederland op NPO 1. ”De vaccins zijn zo schaars, pas daarom de richtlijnen aan.”

Eric Vrijsen, parlementair journalist bij Elsevier Weekblad zegt in Goedemorgen Nederland: ”We moeten de vaccins gebruiken, maar stel een huisarts gaat prikken bij de groep die nu niet aan de beurt is en iemand daarvan krijgt zeldzame bijwerken, dan kan het zomaar zijn dat de betreffende huisarts daarop wordt berispt.”

LEES OOK: Oproep tot langetermijnstrategie: ‘Preventief in plaats van reactief testen voorkomt maatregelen’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden de VS binnenreizen

De reisrestricties om de VS binnen te komen worden vanaf volgende maand weer strenger. Alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona mogen in het…

Lees meer

Het blijft rommelen in Groningen, NAM betaalt maar deel versterkingsoperatie

De situatie in Groningen blijft irritatie opwekken bij alle betrokken partijen. De NAM blijkt nu maar een deel van de kosten van de versterkingsoperatie op…

Lees meer

Landelijke ophokplicht pluimvee door vogelgriep

Vanaf dinsdagmiddag geldt in heel Nederland een ophokplicht voor alle bedrijven die pluimvee houden. Dat komt door een uitbraak van vogelgriep in Zeewolde. De aangetroffen…

Lees meer

RIVM: aantal positieve tests, opnames en doden stijgt razendsnel

Het coronavirus grijpt sneller en sneller om zich heen. Het aantal positieve tests is afgelopen week met 50 procent gestegen. Het aantal ziekenhuisopnames nam met…

Lees meer

Hoogste aantal nieuwe covidopnames verpleegafdelingen sinds mei

Op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 122 nieuwe coronapatiënten opgenomen, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding…

Lees meer