main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
8 april 2021 — 18:46

Vier jaar cel voor in coma trappen prostituee: kans op herstel slachtoffer is nihil

De rechtbank in Amsterdam heeft de 26-jarige Kees M. uit Volendam veroordeeld tot vier jaar cel vanwege de zeer zware mishandeling van een raamprostituee in Amsterdam. De vrouw werd op 1 maart vorig jaar ernstig gewond en bewusteloos aangetroffen in haar woning op de Wallen in de hoofdstad. Zij ligt nog steeds in coma, de kans op herstel is nihil en zij zal naar verwachting komen te overlijden.

M. bezocht de Roemeense vrouw in de vroege ochtend in haar peeskamer. Omdat de sluitingstijd daarvan naderde, heeft zij M. mee naar huis genomen. Hij had gedronken en cocaïne gesnoven. M. betaalde in totaal ruim 1200 euro aan de vrouw, via een mobiel pinapparaat. Daarover communiceerde zij via Whatsapp met haar echtgenoot in Roemenië.

Aan het begin van de middag belde M. 112 en verzond daarna een paar appjes naar een vriend, waarin hij onder meer schreef dat hij “een hoer naar de tyfus” had getrapt. In de uren daarna kon de politie hem in haar woning traceren. Het slachtoffer lag naakt in een plas bloed en was onder meer aan haar hoofd zeer ernstig gewond. De man werd ter plaatse gearresteerd.

Poging tot doodslag

Volgens de rechtbank heeft M. zich schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag. De rechter wijst er in het vonnis op dat hij het alarmnummer heeft gebeld om zichzelf aan te geven, niet om een ambulance voor de vrouw te laten komen. Dat hij niet heeft geweten wat hij deed toen hij het extreme geweld toepaste, bestrijdt de rechtbank. Onder meer de appjes naar de vriend spreken die bewering tegen. Ook tegen de 112-centralist heeft hij gezegd dat hij had geschopt en geslagen.

In het vonnis onderkent de rechtbank de uitzonderlijke situatie waarin M. was terechtgekomen. M. was volgens de rechtbank bang dat hij gechanteerd zou worden en dat de vrouw hem al dan niet met anderen iets zou aandoen. Hij voelde zich bedreigd. De man is zwakbegaafd en lijdt onder meer aan een depressieve stoornis.

Licht verminderd toerekeningsvatbaar

Volgens de rechtbank is hij daardoor licht verminderd toerekeningsvatbaar. Dat gegeven en de bijzondere omstandigheden zijn voor de rechtbank redenen lager te straffen dan de door het Openbaar Ministerie geëiste acht jaar.

De rechtbank bepaalde tevens dat M. 130.000 euro schadevergoeding moet betalen.

LEES OOK: Acht jaar cel voor pooier die prostituees ‘brandmerkte’ met tatoeages

Door: Bert van Doorn

Hoop je op meer Dragons’ Den? Investeer nu! Klik hier.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Tussen 1995 en 2019 zijn de consumentenuitgaven met ruim 44 procent gestegen. Ook Elen Demir kent de cijfers van het CBS. Maar hoe komt het toch dat men steeds meer spullen koopt en daarmee ook de afvalberg verhoogd? En is dat een probleem? Stand van Nederland, Generatie Next inspecteert zeecontainers en zoekt het uit.

 

Donderdag om 22.10
De Jonge: niet vol inzetten op vaccins met mRNA-techniek

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge is er niet voor om vanaf volgend jaar vol in te zetten op zogeheten mRNA-vaccins tegen het coronavirus, zoals de…

Lees meer

Aantal nieuwe coronagevallen fors toegenomen, ziekenhuis sluit acht operatiekamers

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9648 nieuwe coronagevallen…

Lees meer

Nieuwe generatie moet meer gaan betalen om consumptiegedrag te veranderen

Om de coronadip uit te komen moeten we straks massaal ons geld uitgeven, zo is de consensus. Dan komt er meer geld, kan er meer…

Lees meer

Waarom stijgen de huizenprijzen zo hard in coronatijd?

De huizenprijzen zijn tijdens de coronacrisis explosief gestegen. In twintig jaar tijd was de stijging niet zo groot als in het afgelopen kwartaal, zo blijkt…

Lees meer

‘Koopwoede heeft gevolgen, denk aan toekomstige generaties’

Ondanks de coronacrisis hebben consumenten het afgelopen jaar vaak de portemonnee getrokken. Volgens verschillende economen is dat goed, omdat we ons uit de crisis moeten…

Lees meer

EU erkende 5 procent minder asielzoekers in 2020

De 27 EU-lidstaten hebben vorig jaar 281.000 asielzoekers een beschermde status toegekend. Dat is 5 procent minder dan in 2019. Van hen werden 127.700 personen…

Lees meer

Man die persfotograaf met shovel belaagde verdacht van poging tot doodslag

Een 34-jarige man die maandagavond met een shovel inreed op de auto van een persfotograaf en zijn vriendin wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat…

Lees meer

Hoop je op meer Dragons' Den bij WNL?

Investeer nu!

Klik hier