main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 6 april 2021 — 12:34

Zoon van Amerikaanse president Joe Biden doet boekje open over zijn verslavingen: ‘Enorme tragedie’

Hunter Biden, de zoon de Amerikaanse president Joe Biden, heeft zijn levensverhaal opgeschreven in het boek Beautiful Things dat vandaag in Amerika uitkomt. In de memoires gaat hij uitgebreid in op al zijn verslavingen. Het boek is ook politiek interessant want Hunter Biden speelde een belangrijke rol tijdens de laatste verkiezingscampagne en het impeachment-proces van Donald Trump.

Bij de verkiezingscampagne dook de naam van Hunter Biden al regelmatig op. “Trump voelde onraad bij de zoon van zijn grote tegenstander Joe Biden. De verhalen over drugsverslaving en cocaïne waren er al, en een baan in Oekraïne die hij gekregen zou hebben met behulp van zijn vader. De naam Biden hielp daarbij natuurlijk wel”, vertelt Amerikadeskundige Willem Post in Goedemorgen Nederland. “Dat geeft hij in het boek ook wel aan: natuurlijk heeft dat geholpen.”

En hier heeft Trump dankbaar gebruik van gemaakt. “Hij heeft hier een verhaal omheen geboetseerd van dat het een bewijs van corruptie is van die hele familie Biden.” Biden heeft op zijn beurt hard teruggeslagen. “Dat is mijn zoon en dat moet je buiten mij zien. En als je vicepresident bent en je zoon gaat naar de Oekraïne en krijgt daar die baan terwijl hij daar niet de achtergrond voor heeft. Niet die kennis van energie, want het was een energiebedrijf. Dat is natuurlijk niet slim.”

‘Hij kon het niet goed verwerken’

Het meest spraakmakende in het boek is volgens Post dat die verslaving zo lang heeft geduurd. “Echt het familieverhaal. In iedere familie heb je leed, maar hier begint het met een jongetje van twee jaar dat destijds in een auto-ongeluk zijn moeder en zijn zusje verloor. Met zijn jaar oudere broer Beau redt hij het. Vader Joe wordt dan net senator. Dat is een enorme tragedie. Hij zegt zelf dat hij daaruit niet kan verklaren dat hij verslaafd raakte aan de alcohol, crack en cocaïne. Maar hij vertelt wel dat hij zich altijd anders en eenzaam heeft gevoeld. Hij kon het niet goed verwerken.”

Beau hielp Hunter altijd, maar die broer overleed in 2015. “En toen ging het helemaal verkeerd. Ook een enorme tragedie, Beau had alles en had de president van Amerika kunnen worden. Hij had een hoge positie in de staat Delaware. Iedereen hield van hem. Hunter was het zwarte schaap van de familie. Beau heeft Hunter regelmatig afgezet bij een afkickkliniek, net als Joe Biden, maar als de limousine was verdwenen sprong hij over het hek om naar een goedkoop hotelletje te gaan.” Dan ging Hunter daar drugs gebruiken.

‘Geld gebruikt voor drank, drugs en seksfeesten’

Maar door zijn vader is Hunter Biden ook politiek interessant. “Dat begint eigenlijk al als Biden vicepresident is. Het is toch wel een nieuwsfeitje als Hunter in de Oekraïne bij dat energiebedrijf gaat werken. De woordvoerder van Obama, de president destijds, is daar naar gevraagd maar gaf toen geen commentaar. Het was wel duidelijk dat het niet verstandig was dat Hunter dat ging doen. Jaren later heeft Trump de president van de Oekraïne gebeld en gevraagd om uit te zoeken wat de banden tussen Hunter Biden en dat energiebedrijf zijn. Is er iets van criminele activiteiten geweest? Dat is het begin geweest van het hele impeachment-gebeuren.”

Zelf zeg Hunter ook dat hij in Oekraïne wel heeft gewerkt voor zijn zijn geld. “Maar dat is achteraf niet slim geweest, zei Hunter. Dat geld heeft hij gebruikt voor drank, drugs en seksfeesten. Maar het blijft een treurig verhaal dat ook nog wel een vervolg kan krijgen want de belastingdienst van Amerika zit nog achter hem aan dus er komt nog wel een nieuw hoofdstuk.”

De Nederlandse vertaling van Beautiful Things, Al het moois, verschijnt op 18 mei en wordt uitgegeven door Hollands Diep.

LEES OOK: President Biden zoekt naar verbinding: ‘Afwachten of Republikeinen ook stap naar voren doen’

Door: Bert van Doorn

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Millennials namen in coronatijd massaal een puppy! En illegale handelaren spelen dankbaar in op die groeiende vraag. Wat zijn de gevolgen van deze ongekende huisdierenpopulariteit?

Donderdag om 22.10
Cultuursector: gebruik toegangstesten onder voorwaarden

De cultuurbranche vindt testbewijzen voor concerten, voorstellingen en festivals een goede tijdelijke maatregel. De toegangstesten zijn in te zetten tijdens periodes waarin het besmettingsrisico hoog…

Lees meer

Duitsland en WHO kondigen kenniscentrum over pandemieën aan

Duitsland en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO hebben woensdag hun plan voor een nieuw kenniscentrum in Berlijn aangekondigd dat kennis en inzicht over pandemieën moet verzamelen en…

Lees meer

RIVM: aantal nieuwe coronagevallen opnieuw afgenomen

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal verder gedaald. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) telde tussen dinsdagochtend en woensdagochtend 7336 positieve tests, 461…

Lees meer

Trump krijgt accounts op Facebook en Instagram nog niet terug

De voormalig Amerikaanse president Donald Trump blijft voorlopig verbannen van Facebook en Instagram. Het Oversight Board bepaalde woensdag dat het terecht was dat beide platforms…

Lees meer

Rutte: jaarlijkse vrije dag op Bevrijdingsdag heel dichtbij

Naar verwachting zijn mensen in de toekomst ieder jaar vrij op Bevrijdingsdag. Dat zegt demissionair premier Mark Rutte. Nu is dat voor veel werknemers nog…

Lees meer

Brussel stelt gezamenlijke inkoop van corona-medicijnen voor

De Europese Commissie wil namens de EU-landen ook geneesmiddelen tegen Covid-19 gaan inkopen. Het is “broodnodig” dat de EU naast een voorraad vaccins ook voor…

Lees meer

Steeds meer millennials nemen een hond: ‘Asiel was nog nooit zo leeg’

Het aantal jonge mensen dat een puppy neemt is in coronatijd explosief gestegen. Ook millennial Jill Blijksloot kon de verleidende puppyogen niet weerstaan en heeft…

Lees meer

Leids stel wordt duizenden euro’s afhandig gemaakt door Whatsappfraude

Een 56-jarige vrouw uit Leiden is opgelicht door een onbekende man die zich op WhatsApp voordeed als haar dochter. Ze maakte uiteindelijk 2750 euro naar…

Lees meer

Merkel in 5 mei-lezing: Duitse misdaden verjaren niet en zijn lessen voor de toekomst

De misdaden die Duitsland heeft gepleegd tijdens de Tweede Wereldoorlog verjaren nooit en dienen als lessen voor de toekomst. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela…

Lees meer

Horeca noemt eis sneltest voor uit eten gaan onbespreekbaar: ‘Huiskamer van Nederland’

Een meerderheid van de horeca-ondernemers wil geen verplichte coronasneltest voor een bezoek aan een café of restaurant. Ook niet als ze daardoor weer open kunnen…

Lees meer

Benzineprijs naar recordhoogte door aantrekkende economieën

Benzine was tijdens de coronacrisis lange tijd relatief goedkoop, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. De adviesprijs aan de pomp voor een…

Lees meer