main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 6 april 2021 — 10:57

Publiek bij laatste vijf speelrondes eredivisie? ‘Het volk heeft zuurstof nodig’

Publiek bij voetbalwedstrijden is mogelijk aan het einde van de maand weer mogelijk. Deze week moet duidelijk worden of publiek bij EK-wedstrijden is toegestaan. Het plan is om de laatste vijf speelronden van de eredivisie met toeschouwers te spelen als generale repetitie voor die EK-wedstrijden. Het wordt dan een zogenoemd Fieldlab-experiment met strikte voorwaarden en testen. Dat zou vanaf 25 april al kunnen.

De KNVB en de voetbalclubs zijn al maanden bezig om weer publiek bij voetbalwedstrijden te krijgen. Door dit mogelijk te maken, wordt de kans ook groter dat er weer veel seizoenskaarten voor volgend seizoen verkocht worden. Als hier aan het einde van het seizoen nog onduidelijkheid over is, zijn ze bang dat veel mensen zullen afhaken.

‘Het moet gewoon’

Media-ondernemer Sjuul Paradijs benadrukt dat op 12 april in Groot-Brittannië de terrassen en cafés open gaan. “Ongeveer alles gaat open, dat is gistermiddag door Boris Johnson bekendgemaakt. In dit land weten wij nog helemaal van niets en gaat er helemaal niets open. Het is hartstikke goed dat er dit soort initiatieven gaan komen. Het moet gewoon. Het volk heeft zuurstof nodig”, zegt hij in Goedemorgen Nederland.

Volgens ziekenhuisbestuurder Marjolein Tasche gaat het er juist om dat het vaccineren doorgaat. “Er zijn nog steeds zoveel mensen echt doodziek. Bij alle ziekenhuizen en ik denk ook de huisartsen bikkelen mensen zich zes keer in de rondte om het rond te krijgen. Laat zo’n stadion dan nog een maand wachten en zorg dan dat alle vaccins in die armen gaan.”

‘Past niet in die volgorde van dat perspectief’

Wel is perspectief belangrijk, aldus Tasche. “Dat hebben wij allemaal nodig. Zeker ook de mensen die kwetsbaar zijn maar ook de mensen in de zorg. Dan denk ik dat de volgorde om nu al te praten over een vol stadium niet past in die volgorde van dat perspectief.”

Volgens Paradijs gaat het nu vooral om ondernemers en jongeren. “Misschien kan de voetballerij wat later maar het gaat om de korte stappen en het perspectief. En nogmaals, in Groot-Brittannië hebben ze 35 miljoen prikken gezet en in Nederland 2,8 miljoen. Dat is een groot verschil. En Johnson, best een goede premier inmiddels, heeft gezegd: volgende week gaat ons land open.”

LEES OOK: GGD: teststraten niet bedoeld voor festivals of voetbalwedstrijden

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week “verscherpt toezicht” op de dodenherdenking en zal ingrijpen “indien daartoe onverhoopt aanleiding is”. Dat meldt de burgemeester van Den…

Lees meer

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf….

Lees meer

In de Franse ‘Diagonal du vide’ vind je nog amper een millennial terug: ‘Voor geen goud’

Dwars door Frankrijk loopt de Diagonale du vide, ofwel de Diagonaal van de leegte. Een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit platteland, bos en velden…

Lees meer

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat zal het partijbureau…

Lees meer

Econoom waarschuwt voor grote gevolgen wetsvoorstel De Jonge voor goedkopere huur

De PVV gaat waarschijnlijk voor de wet van demissionair woonminister Hugo de Jonge stemmen, waardoor honderdduizenden woningen in de vrije huursector in de middenhuur zullen…

Lees meer