main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 12 maart 2021 — 14:58

Nederlanders durven weer vliegtickets te boeken voor zomervakantie

Steeds meer Nederlanders durven hoopvol naar de aankomende zomervakantie te kijken. Het aantal gekochte vliegtickets voor die periode is in de afgelopen twee weken flink gestegen, zo constateert onlineticketverkoper Vliegtickets.nl. Op de dag waarop de meest recente coronapersconferentie werd gehouden, 8 maart, werden de meeste tickets geboekt op één dag sinds het begin van dit jaar.

De populairste bestemmingen zijn tot nu toe Spanje, waaronder het eiland Ibiza, en Portugal. “De stijgende lijn in het aantal boekingen voor de zomervakantie is duidelijk te zien. We verwachten dat die de komende periode door zal zetten,” zegt een woordvoerder van Vliegtickets.nl.

‘Wij zien dat gevaccineerde mensen zomervakantie boeken’

Nu coronaminister Hugo de Jonge erop inzet dat iedereen vóór 1 juli gevaccineerd wordt uitte ook voorzitter van reisbranchevereniging ANVR Frank Oostdam zich optimistisch over de zomer. “Wij zien bij mensen die gevaccineerd zijn, dat ze de zomervakantie boeken. Dus dat zijn vooral 70-plussers”, zei hij woensdag tegen EenVandaag. “Dus dat zijn vooral 70-plussers.”

Volgens Oostdam moet met zo’n vaccinatie een semi-normale vakantie mogelijk zijn. “Maar er zullen zeker eisen komen vanuit de vakantielanden”, waarschuwt hij. “Als ze straks hopelijk weer van geel naar oranje gaan, willen ze wel enige controle houden op de verspreiding van het virus.”

Cruisereizen en wintersportvakanties

Het aantal boekingen voor het najaar en wintersportvakanties nam al eerder een vlucht, zo ziet cruisemaatschappij Holland America Line. Met name cruises met vertrek uit Amsterdam en Rotterdam naar de Middellandse Zee, het Caribisch gebied en de Noorse fjorden zijn, vertelde de directeur van HAL eerder deze week aan het AD. Ook Cruisereizen.nl meldt dat zij al vele duizenden boekingen binnen hebben gekregen voor dit najaar en volgend jaar.

Ook de skivakanties doen het goed. Zo zit Sunweb voor het winterseizoen nu al op het niveau waarop het bedrijf normaal gesproken eind april zit. “Met name voor de kerst- en de krokusvakantie en voor bestemming Oostenrijk zien we een duidelijke piek”, zegt woordvoerster Martine Langerak van Sunweb tegen de krant.

Proefvakantie

De ANVR, TUI en Corendon gaan in samenwerking met de overheid een ‘proefvakantie’ organiseren, zo werd afgelopen week bekend. Het gaat dan om één vakantie naar een resort in het buitenland waar alleen mensen komen die met het experiment meedoen. Dat vertelde Oostdam hierover tegen RTL Nieuws. Hoeveel mensen op reis mogen is nog onderwerp van gesprek.

LEES OOK: ‘Vakantieparken profiteren van recordtoename Nederlandse gasten’

Door: Marinka Wagemans

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden de VS binnenreizen

De reisrestricties om de VS binnen te komen worden vanaf volgende maand weer strenger. Alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona mogen in het…

Lees meer

Het blijft rommelen in Groningen, NAM betaalt maar deel versterkingsoperatie

De situatie in Groningen blijft irritatie opwekken bij alle betrokken partijen. De NAM blijkt nu maar een deel van de kosten van de versterkingsoperatie op…

Lees meer

Landelijke ophokplicht pluimvee door vogelgriep

Vanaf dinsdagmiddag geldt in heel Nederland een ophokplicht voor alle bedrijven die pluimvee houden. Dat komt door een uitbraak van vogelgriep in Zeewolde. De aangetroffen…

Lees meer

RIVM: aantal positieve tests, opnames en doden stijgt razendsnel

Het coronavirus grijpt sneller en sneller om zich heen. Het aantal positieve tests is afgelopen week met 50 procent gestegen. Het aantal ziekenhuisopnames nam met…

Lees meer

Hoogste aantal nieuwe covidopnames verpleegafdelingen sinds mei

Op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 122 nieuwe coronapatiënten opgenomen, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding…

Lees meer