main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Stand van Nederland - 12 maart 2021 — 14:58

Nederlanders durven weer vliegtickets te boeken voor zomervakantie

Steeds meer Nederlanders durven hoopvol naar de aankomende zomervakantie te kijken. Het aantal gekochte vliegtickets voor die periode is in de afgelopen twee weken flink gestegen, zo constateert onlineticketverkoper Vliegtickets.nl. Op de dag waarop de meest recente coronapersconferentie werd gehouden, 8 maart, werden de meeste tickets geboekt op één dag sinds het begin van dit jaar.

De populairste bestemmingen zijn tot nu toe Spanje, waaronder het eiland Ibiza, en Portugal. “De stijgende lijn in het aantal boekingen voor de zomervakantie is duidelijk te zien. We verwachten dat die de komende periode door zal zetten,” zegt een woordvoerder van Vliegtickets.nl.

‘Wij zien dat gevaccineerde mensen zomervakantie boeken’

Nu coronaminister Hugo de Jonge erop inzet dat iedereen vóór 1 juli gevaccineerd wordt uitte ook voorzitter van reisbranchevereniging ANVR Frank Oostdam zich optimistisch over de zomer. “Wij zien bij mensen die gevaccineerd zijn, dat ze de zomervakantie boeken. Dus dat zijn vooral 70-plussers”, zei hij woensdag tegen EenVandaag. “Dus dat zijn vooral 70-plussers.”

Volgens Oostdam moet met zo’n vaccinatie een semi-normale vakantie mogelijk zijn. “Maar er zullen zeker eisen komen vanuit de vakantielanden”, waarschuwt hij. “Als ze straks hopelijk weer van geel naar oranje gaan, willen ze wel enige controle houden op de verspreiding van het virus.”

Cruisereizen en wintersportvakanties

Het aantal boekingen voor het najaar en wintersportvakanties nam al eerder een vlucht, zo ziet cruisemaatschappij Holland America Line. Met name cruises met vertrek uit Amsterdam en Rotterdam naar de Middellandse Zee, het Caribisch gebied en de Noorse fjorden zijn, vertelde de directeur van HAL eerder deze week aan het AD. Ook Cruisereizen.nl meldt dat zij al vele duizenden boekingen binnen hebben gekregen voor dit najaar en volgend jaar.

Ook de skivakanties doen het goed. Zo zit Sunweb voor het winterseizoen nu al op het niveau waarop het bedrijf normaal gesproken eind april zit. “Met name voor de kerst- en de krokusvakantie en voor bestemming Oostenrijk zien we een duidelijke piek”, zegt woordvoerster Martine Langerak van Sunweb tegen de krant.

Proefvakantie

De ANVR, TUI en Corendon gaan in samenwerking met de overheid een ‘proefvakantie’ organiseren, zo werd afgelopen week bekend. Het gaat dan om één vakantie naar een resort in het buitenland waar alleen mensen komen die met het experiment meedoen. Dat vertelde Oostdam hierover tegen RTL Nieuws. Hoeveel mensen op reis mogen is nog onderwerp van gesprek.

LEES OOK: ‘Vakantieparken profiteren van recordtoename Nederlandse gasten’

Door: Marinka Wagemans

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De Podcast Het Misdaadbureau

Wildwesttaferelen in de Nederlandse natuur: stropers maken de buitengebieden onveilig door met vuurwapens te schieten op hazen, reeën en konijnen. Mensen die melding maken van wildstroperij moeten dat soms bekopen met bedreigingen en intimidaties.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Rolf Overdiep, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht, groene boa Wim Kutterik uit Almelo en Bjorn van der Veen, regiomanager in Overijssel en Drenthe van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging. Onderzoeksjournalist Berend Jansen is in de cijfers en achtergronden gedoken.

Luister nu naar de podcast!

NS waarschuwt honderdduizenden klanten voor datalek

Nederlandse Spoorwegen heeft ongeveer 780.000 klanten gewaarschuwd dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. Het vervoersbedrijf werkt samen met marktonderzoeker Blauw, en bij…

Lees meer

Rusland straft vader van meisje dat antioorlogstekening maakt

Rusland heeft een man gestraft die bekend is omdat zijn dochter een tekening maakte tegen de Russische oorlog in Oekraïne. Aleksej Moskaljova is tot twee…

Lees meer

Kinderen spannen kort geding aan omdat ze geen afscheid mogen nemen van vader

De rechtbank in Almelo heeft onlangs bepaald dat twee kinderen die niet bij de uitvaart van hun vader mochten zijn, toch afscheid van hem mochten nemen….

Lees meer

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

In het natuurgebied Jammerdal in Venlo zijn maandagavond drie achtergelaten puppy’s gevonden. Het gaat om drie jonge reutjes van ongeveer zes maanden oud, zo meldt…

Lees meer

Treinverkeer Den Bosch – Boxtel hervat na overlast door dassen

Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij…

Lees meer

Minister Dijkgraaf (D66) over crisisberaad kabinet: ‘Vastgestelde stikstofdoelen zijn erg belangrijk’

Het kabinet houdt vandaag een topoverleg over de monsterzege van de BoerBurgerBeweging (BBB) en de gevolgen hiervan voor de geloofwaardigheid van de huidige koers die…

Lees meer

Zelfscankassa blijkt duurkoop te zijn: er wordt steeds meer gestolen in supermarkten

Uit politiecijfers blijkt dat het aantal winkeldiefstallen in supermarkten fors is gestegen. In 2021 ging het om 30 duizend, in 2022 om 40 duizend en…

Lees meer