main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
WNL Opiniemakers - 6 maart 2021 — 18:39

Voormalig hoofdredacteur Telegraaf: ‘Pas format Goedemorgen Nederland niet aan na opmerking Baudet’

Sjuul Paradijs vindt niet dat Omroep WNL het format van de verkiezingsuitzendingen van Goedemorgen Nederland moet aanpassen. Dat zegt de voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf zaterdag in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

In Goedemorgen Nederland zijn in verkiezingstijd de lijsttrekkers van politieke partijen die nu in de Tweede Kamer zitten co-host. Dat format krijgt deze week kritiek nadat Thierry Baudet woensdag in de uitzending van Goedemorgen Nederland het NOS Journaal aankondigde als het ‘Fake News Journaal’.

“Alle lijsttrekkers zijn uitgenodigd, maar Baudet hapt hier op”, aldus Paradijs. “Het is een schofterige luizenstreek en een belediging voor de NOS.”

Het is volstrekt logisch dat bij de NOS een rode vlag is opgegaan, stelt Paradijs. Toch vindt hij dat Omroep WNL weinig te verwijten valt. “Vrijwel direct hierna werd geschakeld naar het journaal. Zodra het kon heeft presentratrice Maaike Timmerman direct weerwoord gegeven. Het is niet verstandig om door dit incident het format op te geven. Het is een eigen format, dat hoort bij Omroep WNL”, aldus de oud-hoofdredacteur van De Telegraaf.

Onder leiding van Paradijs is de Telegraaf in 2006 begonnen met speciale verkiezingskranten, waar lijsttrekkers van grote politieke partijen gasthoofdredacteur zijn. Dat houdt in dat zij twee pagina’s mogen vullen met zelfgekozen inhoud.

“Partijen krijgen de kans om twee pagina’s te vullen op een leuke manier. En datzelfde geldt nu voor Omroep WNL. Maar Baudet gebruikte dit voor een van zijn campagnetactieken: de media verdacht maken. Hij beledigt de NOS en geeft hen, maar ook de kijkers van Goedemorgen Nederland, daarmee een klap in hun gezicht”, besluit de oud-hoofdredacteur van De Telegraaf.

LEES OOK: Maaike haalt keihard uit naar Baudet na verwijt fake news

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

La dolce vita in Italië

De arbeidsmarkt in Italië ligt op zijn gat. Jonge hoogopgeleide Italiaanse millennials komen niet aan de bak en als zij al werk hebben, komen zij daar amper van rond. Is het leven voor deze generatie nog houdbaar in Italië?

Presentator Menen Seijkens is in Italië en doet onderzoek.

Donderdag 21.00 uur
ING staat medewerkers toe Fries te praten met Friese klanten

Friestalige medewerkers van ING mogen nu ook Fries praten met klanten, als de klant dat wil, zeggen ING en de Friese gedeputeerde Eke Folkerts (Taal)….

Lees meer

Extra terugleverkosten om zonnepanelen niet verboden, stelt ACM

Energiebedrijven mogen kosten in rekening brengen bij eigenaren van zonnepanelen, mits deze niet onredelijk zijn. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek….

Lees meer

Actievoerders verhogen barricade bij bezetting UvA-terrein

De barricade die door demonstranten is opgeworpen bij de pro-Palestijnse bezetting van een terrein van de Universiteit van Amsterdam wordt verder opgehoogd. Actievoerders verstevigen de…

Lees meer

Israël: geen doorbraak in overleg Caïro, delegatie blijft wel

Israël ziet geen signalen van een doorbraak bij het overleg in Caïro over een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De delegatie van het land blijft wel…

Lees meer

Jonge Italianen leven niet la dolce vita: ‘Je droomt ervan, maar de werkelijkheid steekt anders in elkaar’

La dolce vita, het zoete leven. Een Italiaans begrip, maar bestaat dit alleen in films of is het ook binnen handbereik voor de Italiaanse millennial?…

Lees meer

Rector UvA: gesprekken met demonstranten nog vruchteloos

Het overleg tussen het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de pro-Palestijnse demonstranten die het Binnengasthuisterrein bezetten, heeft nog geen concrete afspraken opgeleverd….

Lees meer

16-jarig slachtoffer steekincident Helmond overleden

Het slachtoffer van het steekincident in Helmond in de nacht van dinsdag op woensdag is overleden, meldt de politie. De 16-jarige jongen overleed woensdagochtend in…

Lees meer

Europees SGP-lijsttrekker Ruissen: ‘Schandalig dat UvA lijst met Israëlische contacten vrijgeeft’

Europees SGP-lijsttrekker Bert-Jan Ruissen vindt het “schandalig” dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) zo makkelijk meegaat in de eis van pro-Palestijnse demonstranten om een contactenlijst…

Lees meer