main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
WNL Op Zaterdag - 6 maart 2021 — 20:20

PODCAST: ‘Het grote geheim van Mark Rutte is ontrafeld’

In de WNL-podcast Mark en Margreets Weekend spit mediadeskundige Mark Koster iedere week de kranten door, op zoek naar het meest opvallende nieuws. Deze week wil hij een compliment maken aan NRC Handelsblad, die volgens hem het “grote geheim van premier Mark Rutte ontrafeld heeft”.

Koster vraagt zichzelf af waarom de demissionair premier zo mateloos populair is, en dat wordt volgens hem duidelijk gemaakt door het ‘buurtonderzoek’ van NRC. In dat onderzoek bellen 32 verslaggevers door heel het land aan bij verschillende Nederlanders. De krant sprak op deze manier ruim driehonderd mensen, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart,

‘Rutte is een heel beleefde man’

“Zo bellen ze in Doesburg aan bij Peter Hermans, een PvdA-stemmer, die zegt: ‘Rutte is een heel beleefde man’, en ik geloof dat hij het beste voorheeft met het land”, citeert Koster. “Tuurlijk, het ‘blijft een VVD’er”, zegt Hermans, die wel geschrokken zegt te zijn van de ‘Rutte-doctrine’. “Maar over het algemeen doet Rutte het aardig. Het is een beleefde man, en ik geloof dat hij het beste met het land voorheeft”, aldus de oud-leraar.

“En dan gaan ze door naar Alkmaar, waar een GroenLinks-stemmer ook heel positief is over Rutte en minister Hugo de Jonge”, zegt Koster. Kortom: het valt Koster op dat ook mensen die niet op de VVD stemmen, vaak wel positief (en misschien zelfs kritiekloos) zijn over de premier.

In de podcast hebben Mark en presentatrice Margreet Spijker het verder over Dragons Den’, de kledingsmaak van Sven Kockelmann en een verhaal van het Parool over de baby die gevonden werd in een vuilcontainer in Amsterdam.

LUISTER DE HELE PODCAST HIER

Door: Redactie

Hoop je op meer Dragons’ Den? Investeer nu! Klik hier.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Tussen 1995 en 2019 zijn de consumentenuitgaven met ruim 44 procent gestegen. Ook Elen Demir kent de cijfers van het CBS. Maar hoe komt het toch dat men steeds meer spullen koopt en daarmee ook de afvalberg verhoogd? En is dat een probleem? Stand van Nederland, Generatie Next inspecteert zeecontainers en zoekt het uit.

 

Donderdag om 22.10
De Jonge: niet vol inzetten op vaccins met mRNA-techniek

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge is er niet voor om vanaf volgend jaar vol in te zetten op zogeheten mRNA-vaccins tegen het coronavirus, zoals de…

Lees meer

Aantal nieuwe coronagevallen fors toegenomen, ziekenhuis sluit acht operatiekamers

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9648 nieuwe coronagevallen…

Lees meer

Nieuwe generatie moet meer gaan betalen om consumptiegedrag te veranderen

Om de coronadip uit te komen moeten we straks massaal ons geld uitgeven, zo is de consensus. Dan komt er meer geld, kan er meer…

Lees meer

Waarom stijgen de huizenprijzen zo hard in coronatijd?

De huizenprijzen zijn tijdens de coronacrisis explosief gestegen. In twintig jaar tijd was de stijging niet zo groot als in het afgelopen kwartaal, zo blijkt…

Lees meer

‘Koopwoede heeft gevolgen, denk aan toekomstige generaties’

Ondanks de coronacrisis hebben consumenten het afgelopen jaar vaak de portemonnee getrokken. Volgens verschillende economen is dat goed, omdat we ons uit de crisis moeten…

Lees meer

EU erkende 5 procent minder asielzoekers in 2020

De 27 EU-lidstaten hebben vorig jaar 281.000 asielzoekers een beschermde status toegekend. Dat is 5 procent minder dan in 2019. Van hen werden 127.700 personen…

Lees meer

Man die persfotograaf met shovel belaagde verdacht van poging tot doodslag

Een 34-jarige man die maandagavond met een shovel inreed op de auto van een persfotograaf en zijn vriendin wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat…

Lees meer

Hoop je op meer Dragons' Den bij WNL?

Investeer nu!

Klik hier