main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
23 februari 2021 — 15:43

RIVM: 3846 nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal, ziekenhuisbezetting stabiel

Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn 3846 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen dat op 4282 ligt, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het RIVM waarschuwde eerder voor toenemende besmettingscijfers doordat steeds meer mensen de oprukkende Britse variant van het coronavirus oplopen.

Het aantal gemelde sterfgevallen door covid-19 steeg afgelopen etmaal met 94. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven. Maandag werden 32 overlijdens geregistreerd.

Ziekenhuisbezetting

De afgelopen 24 uur was het aantal ziekenhuisopnamen van coronapatiënten, zoals vaker na het weekend, iets hoger dan het weekgemiddelde. Er zijn 230 nieuwe patiënten opgenomen van wie 31 op de intensive care. Sinds gistermiddag hebben 239 coronapatiënten het ziekenhuis verlaten. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op dit moment zijn er in totaal 1.917 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen, van wie 538 op de ic. Dat patiëntentotaal stond gisteren op 1.908. Op weekbasis is de ziekenhuisbezetting stabiel. Vorige week dinsdag waren 1.926 patiënten vanwege covid-19 opgenomen, vrijwel evenveel als vandaag.

LEES OOK: RIVM: Aantal besmettingen stijgt 19 procent, toename hoogst bij kinderen

Door: Redactie

Een nieuw seizoen Dragons’ Den. Klik hier voor de actie.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten.

– CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra over de komende verkiezingen
Ayaan Hirsi Ali met een exclusief tv-interview over haar boek Prooi. Over immigratie, islam en de erosie van vrouwenrechten
– Opiniemaker Yoeri Albrecht over het Britse koningshuis en Prins Charles
– Presentator Jort Kelder en zakenvrouw Nikkie Plessen over Dragons’ Den en ondernemerschap

Zondagmorgen, 10 uur
Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt voor derde dag op rij

Voor de derde dag op rij daalt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen, ook al is de afname heel gering. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1911 mensen…

Lees meer

Ook dansschool hard getroffen door corona: ‘Vraagt veel om dit draaiende te houden’

De ondernemers in de culturele sector zijn hard geraakt door de coronacrisis. In Stand van Nederland: Generatie Next bezoekt Elen Demir haar oude dansschool in…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug