main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
25 januari 2021 — 13:50

Jongste arrestant avondklokrellen Eindhoven is 14 jaar, helft zit nog vast

Van de in totaal 62 mensen die zondag in Eindhoven tijdens hevige rellen zijn opgepakt, zit ongeveer de helft nog vast. Dat maakt de politie maandag bekend. De jongste opgepakte verdacht is 14 jaar, de oudste is 56.

Tussen de arrestanten zitten vooral tieners en twintigers, aldus de politie. “Een deel van hen komt uit Eindhoven en omliggende dorpen. Maar we zien ook veel verdachten uit overige delen van Brabant en zelfs daarbuiten komen.”

Opsporing

De politie verwacht snel meer aanhoudingen en zet maximaal in op het opsporen van de relschoppers. “We hebben veel beeldmateriaal beschikbaar. Al deze beelden worden door het onderzoeksteam bekeken om relschoppers te identificeren en op te sporen. Het is goed om te zien dat de politie massaal beelden krijgt toegestuurd. Beschikt u over beelden? Deel deze dan vooral met de politie.”

Later maandag publiceert de politie een link waarop mensen beelden kunnen delen, zodat die rechtstreeks bij het onderzoeksteam terechtkomen.

‘Maatschappelijk gezien onaanvaardbaar’

Voorzitter van politiebond ACP, Gerrit van de Kamp, noemde het gedrag van de relschoppers in Goedemorgen Nederland vandaag ‘maatschappelijk gezien onaanvaardbaar’. “Waar wij al voor gewaarschuwd hebben, is dat in de onderstroom van de samenleving er groepen zijn die willen laten zien dat ze boos en ontevreden zijn. Dat komt nu naar de oppervlakte”, zei Van de Kamp.

Premier Mark Rutte zei eerder vandaag dat de rellen die dit weekeinde in verschillende steden hebben plaatsgevonden “niets met protesteren te maken hebben”. Het gaat om “crimineel geweld” en dat zal volgens hem ook zo worden behandeld.

LEES OOK: 

Door: Redactie

Een nieuw seizoen Dragons’ Den. Klik hier voor de actie.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten.

– CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra over de komende verkiezingen
Ayaan Hirsi Ali met een exclusief tv-interview over haar boek Prooi. Over immigratie, islam en de erosie van vrouwenrechten
– Opiniemaker Yoeri Albrecht over het Britse koningshuis en Prins Charles
– Presentator Jort Kelder en zakenvrouw Nikkie Plessen over Dragons’ Den en ondernemerschap

Zondagmorgen, 10 uur
Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt voor derde dag op rij

Voor de derde dag op rij daalt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen, ook al is de afname heel gering. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1911 mensen…

Lees meer

Ook dansschool hard getroffen door corona: ‘Vraagt veel om dit draaiende te houden’

De ondernemers in de culturele sector zijn hard geraakt door de coronacrisis. In Stand van Nederland: Generatie Next bezoekt Elen Demir haar oude dansschool in…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug