main-logo NPO Start
Dragon's Den Dragon's Den Dragon's Den
WNL Op Zaterdag - 23 januari 2021 — 18:41

PODCAST: Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen, ‘we kijken naar een persoonlijke tragedie’

Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen, zo kondigde hij eerder vandaag aan. De dertigjarige Limburger voelt zich ongelukkig en heeft in overleg met zijn ploeg Jumbo-Visma besloten om voor onbepaalde tijd met verlof te gaan. “Schokkend”, noemt mediadeskundige Mark Koster dit nieuws in de WNL-podcast Mark en Margreets Weekend.

“Heel erg”, vindt Roos Schlikker, die ook is aangeschoven bij Mark en Margreet. “Ik vind het verdrietig, want het is een van de beste wielrenners die we in jaren hebben gehad, maar het zit in het koppie niet goed”, denkt zij, journalist en wielrenliefhebber. Schlikker denkt dat hij de lat misschien te hoog legt voor zichzelf. “Toen hij zesde werd bij de Tour de France dit jaar had hij het gevoel dat hij faalde.”

‘Ik wil het voor iedereen goed doen’

“Ik wil graag dat iedereen blij is met mij”, zei Dumoulin in een videoboodschap vandaag. “De ploeg, de sponsoren, mijn vrouw, mijn familie en mijn ploeggenoten. Ik wil het voor iedereen goed doen en ben mezelf een beetje vergeten. Wat wil ik nou? Wil ik wielrenner zijn en zo ja, hoe? Als ik de Tour wil winnen, hoe moet ik daarnaartoe werken? Ik leg die vraag steeds bij anderen neer, maar dat levert geen resultaat op en levert mij geen geluk op. Ik werd er langzaam ongelukkig van.”

LUISTER DE PODCAST HIER

Koster vraagt zich af of Dumoulin misschien te intelligent is. “Een denkende jongen is het”, zegt hij. Presentatrice Margreet Spijker heeft veel begrip voor de beslissing van de sportman en benadrukt dat hij nu juist onthouden wordt als fantastische wielrenner. “Maar fysiek had er meer in gezeten”, denkt Schlikker.

Alledrie zijn ze het er wel over eens dat ze verwachten dat hij gewoon weer terugkeert in de sport. “Maar je ziet hierdoor ook hoe zeer het lichaam samen moet werken met wat er tussen je oren gebeurt”, zegt Schlikker. “Dat is fascinerend, maar we kijken ook naar een persoonlijke tragedie.”

LEES OOK: Hoogleraar medische ethiek Heleen Dupuis: ‘Stuur jongeren weer naar school’

Door: Redactie

Hoop je op meer Dragons’ Den? Investeer nu! Klik hier.

 

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Tussen 1995 en 2019 zijn de consumentenuitgaven met ruim 44 procent gestegen. Ook Elen Demir kent de cijfers van het CBS. Maar hoe komt het toch dat men steeds meer spullen koopt en daarmee ook de afvalberg verhoogd? En is dat een probleem? Stand van Nederland, Generatie Next inspecteert zeecontainers en zoekt het uit.

 

Donderdag om 22.10
De Jonge: niet vol inzetten op vaccins met mRNA-techniek

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge is er niet voor om vanaf volgend jaar vol in te zetten op zogeheten mRNA-vaccins tegen het coronavirus, zoals de…

Lees meer

Aantal nieuwe coronagevallen fors toegenomen, ziekenhuis sluit acht operatiekamers

Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9648 nieuwe coronagevallen…

Lees meer

Nieuwe generatie moet meer gaan betalen om consumptiegedrag te veranderen

Om de coronadip uit te komen moeten we straks massaal ons geld uitgeven, zo is de consensus. Dan komt er meer geld, kan er meer…

Lees meer

Waarom stijgen de huizenprijzen zo hard in coronatijd?

De huizenprijzen zijn tijdens de coronacrisis explosief gestegen. In twintig jaar tijd was de stijging niet zo groot als in het afgelopen kwartaal, zo blijkt…

Lees meer

‘Koopwoede heeft gevolgen, denk aan toekomstige generaties’

Ondanks de coronacrisis hebben consumenten het afgelopen jaar vaak de portemonnee getrokken. Volgens verschillende economen is dat goed, omdat we ons uit de crisis moeten…

Lees meer

EU erkende 5 procent minder asielzoekers in 2020

De 27 EU-lidstaten hebben vorig jaar 281.000 asielzoekers een beschermde status toegekend. Dat is 5 procent minder dan in 2019. Van hen werden 127.700 personen…

Lees meer

Man die persfotograaf met shovel belaagde verdacht van poging tot doodslag

Een 34-jarige man die maandagavond met een shovel inreed op de auto van een persfotograaf en zijn vriendin wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat…

Lees meer

Hoop je op meer Dragons' Den bij WNL?

Investeer nu!

Klik hier