main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 26 november 2020 — 13:49

Baudet reageert op brief Pouw-Verweij: ‘Herken me totaal niet in verslag’

Thierry Baudet herkent zich “totaal niet” in de brandbrief van Forum voor Democratie-senator Nicki Pouw-Verweij, waarin zij schrijft dat het Kamerlid is geradicaliseerd. Hij zou tijdens een etentje op vrijdag onder meer “ziek hard” zijn uitgevallen naar Joost Eerdmans en hebben gezegd dat corona in de wereld was gebracht door zakenman George Soros.

Eerdmans laat op Twitter weten de inhoud van de brief, die inmiddels is uitgelekt, te onderschrijven. Ook kandidaat-Kamerlid Eva Vlaardingerbroek (nummer 5) bevestigde donderdag het verhaal van Pouw-Verweij. Baudet heeft “een totaal andere herinnering” aan de avond, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

“Ik herken me totaal niet in dit verslag van die avond”, aldus Baudet. De aantijging dat hij gezegd zou hebben dat Soros corona in de wereld heeft geholpen werpt hij verre van zich. “Dat vind ik niet. Het coronavirus is een virus, dat is niet door Soros in de wereld geholpen.” Het Kamerlid noemt het een “absurde uitspraak”.

‘Ze gaan voor de kill’

Volgens Pouw-Verweij stelde Baudet verder over corona “dat hij ‘drie miljoen doden zou accepteren als daarmee onze vrijheid gered werd'”, aldus het kandidaat-Kamerlid in de brief.

Volgens Baudet zijn het onwaarheden en gaan zijn tegenstanders binnen Forum “voor de kill”. “Ze gaan nu keihard door om mij nazi en fascist te noemen, dingen die je niet wilt zijn, met de bedoeling om mij eruit te werken.”

‘Deze mensen kennen mij echt wel’

Baudet: “Wat ik belangrijk vind om uit te leggen: er wordt een vlucht naar voren gekozen met verwijten die heel erg naar zijn, van mensen waar ik jarenlang intensief mee heb samengewerkt. Dat is meer dan alleen in een kantoor zitten. Dat is ook samen eten, stress en heftige debatten. Deze mensen kennen mij echt wel.”

“Ze zijn met mij op een lijst gaan staan. Ze hebben gezegd: we gaan ervoor”, gaat hij verder. “Maar nu gaan ze voor de kill.” Baudet wil een boedelscheiding tussen hem en het bestuur waarmee hij in onmin is geraakt. “Ik wil niet dat alles kapot getrokken wordt. Laten we om de tafel zitten voor een boedelscheiding”, aldus Baudet.

LEES OOK: Hans Smolders trekt zich terug uit FvD, blijft warm hart houden voor Baudet

Door: Peter Visser

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Presentatrice Jill Bleiksloot is net 27 geworden. Het duurt zeker nog veertig jaar voor ze met pensioen gaat, maar kan dat straks nog wel? De Generatie Next vraagt het zich af. Dekkingsgraden lopen terug en het aantal zzp’ers neemt toe. Jill onderzoekt de alternatieven en zoekt ook de architect achter het nieuwe pensioenstelsel op: demissionair minister Wouter Koolmees.

Donderdag 22.10 uur
Illegale handel in privégegevens van miljoenen Nederlanders uit coronasystemen GGD

Er wordt grootschalig gehandeld in data van miljoenen Nederlanders uit de twee belangrijkste coronasystemen van de GGD. De politie heeft zaterdagavond in Amsterdam twee mannen…

Lees meer

39-jarige man opgepakt voor bedreigen journalisten

Een 39-jarige man uit Almere is opgepakt voor het bedreigen van journalisten. Hij had in een online filmpje gezegd dat journalisten maar beter ontslag kunnen…

Lees meer

RIVM: minste coronagevallen sinds begin december

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) meldt dat er tussen zondag- en maandagochtend 4129 positieve coronatests zijn geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 1 december….

Lees meer

20 jaar cel voor doodschieten van 19-jarige

De 51-jarige Maikel A. is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot twintig jaar cel, vanwege het doodschieten van de 19-jarige Raymildo Landveld en het…

Lees meer

Hugo de Jonge: vaccinatieschema vertraagd door tegenvaller AstraZeneca

Het tempo van vaccineren zal omlaag gaan omdat farmaceut AstraZeneca in het eerste kwartaal minder vaccins kan leveren. Dat zegt minister Hugo de Jonge van…

Lees meer

Jongste arrestant avondklokrellen Eindhoven is 14 jaar, helft zit nog vast

Van de in totaal 62 mensen die zondag in Eindhoven tijdens hevige rellen zijn opgepakt, zit ongeveer de helft nog vast. Dat maakt de politie…

Lees meer

Tonnen aan schade Centraal Station Eindhoven, herstel duurt weken: ‘Echt schandalig’

De schade die relschoppers zondag hebben aangericht aan het Centraal Station in Eindhoven loopt in de tonnen. Het herstel gaat weken tot maanden duren, zegt…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Klik hier