main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Foto: Politie
22 november 2020 — 16:40

Woningoverval Rotterdam: dertien verdachten zitten nog vast

De dertien verdachten die zaterdag zijn aangehouden rondom een woningoverval aan de Meiland in Rotterdam, zitten nog vast. Twee van de aangehouden verdachten zijn de overvallers, de elf anderen zijn aangehouden omdat in de woning meerdere wapens zijn aangetroffen.

In het tumult raakten twee mensen gewond, onder wie een overvaller die werd neergeschoten door een agent. Beide gewonden zijn buiten levensgevaar, meldt de politie.

Bewoonster bedreigd met vuurwapen

De politie kreeg zaterdag iets na 18.00 uur een melding over de woningoverval. De bewoonster is bedreigd met een vuurwapen. Al snel was volgens de politie duidelijk dat sprake was van twee overvallers. Wat die exact te zoeken hadden in de woning, is volgens een politiewoordvoerder nog onduidelijk.

In de woning waren op het moment van de overval elf mensen aanwezig. De politie tuigde snel alles op en was met verschillende eenheden bij het incident. Ook speciale diensten en de politieheli zijn ingezet. Door de dreigende situatie achtte een agent zich volgens de politie genoodzaakt zijn vuurwapen te gebruiken en raakte daarbij een van de overvallers.

Tweede gewonde

In het tumult raakte ook nog iemand anders gewond. Of dat de tweede overvaller was, is nog onduidelijk. Ook is nog onbekend of de tweede gewonde de verwondingen opliep door toedoen van de politie. De elf aanwezigen in de woning zijn ook allemaal aangehouden vanwege de aanwezigheid van de wapens.

De Rijksrecherche zal, zoals gebruikelijk, onderzoek doen naar het gebruik van zijn vuurwapen door de agent. Ondertussen is de politie bezig alles in kaart te brengen, aldus een politiewoordvoerder. Zo zal worden gepraat met de dertien aangehouden verdachten. De woning wordt doorzocht. Buiten op straat is er een vuurwapen gevonden en veiliggesteld, aldus de politie.

LEES OOK: Woningovervallers bedreigen 11-jarig kind met vuurwapen in Rotterdam

Door: Bert van Doorn

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
De Jonge: extra coronaregels tijdens kerst ook mogelijk

Een verruiming van de coronaregels tijdens de feestdagen, waar het kabinet nog op had gehoopt “is toch wel echt op losse schroeven komen te staan”,…

Lees meer

Crisis zadelt luchtvaartsector op met 157 miljard dollar verlies

De coronacrisis zadelt luchtvaartmaatschappijen wereldwijd op met verliezen van bij elkaar 157 miljard dollar (ruim 132 miljard euro). Dat berekende de internationale brancheorganisatie IATA. Met…

Lees meer

FVD’er Theo Hiddema verlaat per direct Tweede Kamer

Theo Hiddema van Forum voor Democratie verlaat per direct de Tweede Kamer. Hij is ‘politiek arbeidsongeschikt’, schrijft hij in een brief aan Kamervoorzitter Khadija Arib….

Lees meer

Iets minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Het aantaI coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is iets gedaald. Na twee dagen van lichte toenames nam het aantal af van 1968 tot 1925. Dat zijn…

Lees meer

Van Haga: Baudet keert niet terug in de Tweede Kamer

Thierry Baudet zal na de verkiezingen in maart niet terugkeren in de Tweede Kamer voor Forum voor Democratie (FvD). Dat zegt partijgenoot en Tweede Kamerlid…

Lees meer

Afgelopen 24 uur aanzienlijk minder coronagevallen gemeld: 3979

Voor het eerst sinds 4 oktober zijn in een etmaal minder dan 4000 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend kwamen 3979 meldingen van positieve…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier