main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 23 oktober 2020 — 10:33

Huisarts wil tijdelijke cabine, maar gemeente laat op zich wachten

Huisarts Matthijs van der Poel is het zat. Een tijdje geleden gaf hij bij de gemeente Rotterdam aan een tijdelijke cabine bij zijn praktijk te willen zodat hij de stroom van coronapatiënten kan scheiden van niet-coronapatiënten. Hij voelt zich niet gesteund, want de besluitvorming van de gemeente laat lang op zich wachten, zo vertelt hij in Goedemorgen Nederland.

“Wij zitten in een mooi statig pand, met een voordeur die ook de uitgang is”, vertelt Van der Poel. “We proberen de patiëntenstromen zo te laten lopen dat de wachtkamer zo leeg mogelijk is. Maar ik kan niet m’n hele team hier huisvesten. Ik heb nog een fysieke ruimte nodig om die stromen én de reguliere zorg te blijven leveren.”

Van der Poel ziet dat huisartsen in andere gemeenten soms binnen enkele dagen een cabine hebben staan. Hij wacht zelf nu al twee en een halve week. “Wij lopen er tegenaan dat het veel moeite kost.”

Coronabrandhaard

De huisarts zou graag zien dat de gemeente hem deze zorg uit handen neemt. “Dan kunnen wij ons richten op het werk dat we moeten doen: coronapatiënten bezoeken en de reguliere zorg op peil houden. Zeker in een coronabrandhaard zoals Rotterdam of andere grote steden hebben we alle ondersteuning nodig.”

Sophia de Rooij, ziekenhuisbestuurder van het Medisch Spectrum Twente, heeft bij haar ziekenhuis al maanden een tent voor de deur staan om de patiëntenstromen goed te kunnen scheiden. “Het is belangrijk om de anderhalvemeter-samenleving te kunnen garanderen”, zegt ze. “Een gezondheidszorgcentrum moet een veilige omgeving zijn, zowel voor patiënten als voor medewerkers.”

LEES OOK: Ziekenhuispersoneel moet blijven werken na melding corona-app: ‘Kunt niet hele afdeling sluiten’

Door: Tom Janssen

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf 10 uur op NPO 1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met deze zondag:
– Justitieminister Ferd Grapperhaus over ondermijning en georganiseerde misdaad
– Politiechef Liesbeth Maas over de aanpak van ondermijning
– VVD-prominent Hans Wiegel over de Haagse politiek
–  Zorgondernemer Erik-Jan Vlieger en Sywert van Lienden over vaccineren. Krijg je met een prikbewijs meer privileges?
Zondagochtend om 10.00 uur

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
Vicevoorzitter FVD rouwig om besluit Baudet: ‘Hebben gezegd: doe dit niet’

Senator en vicevoorzitter van het partijbestuur van Forum voor Democratie Lennart van der Linden is teleurgesteld in het feit dat Thierry Baudet zich heeft teruggetrokken…

Lees meer

PostNL rekent webwinkels tijdens kerstperiode meer voor pakketjes

Webwinkels die een contract hebben metPostNL betalen van 20 november tot en met 31 december 25 cent extra per pakketje. Op die manier betalen ze…

Lees meer

Mannen scheuren over A16 met duizenden stuks illegaal vuurwerk

Twee mannen uit Rotterdam vielen maandagochtend op bij de politie toen zij met 168 kilometer per uur over de A16 scheurden. Toen de politie de…

Lees meer

Ministerie wil door met ondersteuning voor vertrek asielzoekers

Het ministerie van Justitie en Veiligheid gaat door met het subsidiëren van projecten die uitgeprocedeerde asielzoekers moeten stimuleren terug te keren naar land van herkomst….

Lees meer

Ondanks coronapandemie neemt concentratie broeikasgassen toe

Opnieuw neemt de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer toe. De klimaatorganisatie van de Verenigde Naties (WMO) heeft dat bekendgemaakt in haar jaarlijkse verslag over de…

Lees meer

RIVM: 5214 nieuwe coronabesmettingen, lichte daling

Het aantal nieuwe coronagevallen is heel licht gedaald. Tussen zondag- en maandagochtend kwamen 5214 meldingen van positieve tests binnen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier