main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zondag - 18 oktober 2020 — 14:16

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder andere de zaak van de dodelijke overval op de Rotterdamse banketbakker Albert de Heer. “Het is een gruwelijke zaak”, zegt ex-officier van Justitie Greetje Bos in WNL Op Zondag.

“In de periode dat ik officier was in Rotterdam heb ik veel gewelddadige zaken gedaan”, zegt Bos. “Toch was dit een unieke zaak. Dat kwam door de aard van het slachtoffer. Het was een hardwerkende, onschuldige man, die geroemd werd om zijn kwaliteiten als banketbakker. Hij is op een hele nare, laffe manier overlopen in zijn winkel terwijl hij gewoon aan het werk was.”

‘Dit snijdt door je ziel’

In de aflevering komt ook de zoon van de banketbakker aan het woord. “Bij deze zaak merk je alle rechercheurs hem nooit meer zullen vergeten. Dat komt door deze man”, zegt programmamaker Bram Endedijk. “Als je de zoon hoort praten over zijn vader, dan snijdt dat door je ziel.”

De zoon was degene die zijn vader vond na de zeer gewelddadige overval. Endedijk: “Hij vond het belangrijk om te vertellen wat het met hem heeft gedaan, maar ook om te vertellen wat rechercheurs doen in zo’n onderzoek. Hij zei: ‘Ik zie het in series op tv, maar ik heb meegemaakt hoe dat echt gaat. Je ziet wat voor tijd en energie de rechercheurs erin steken, en hoe vaak ze langskomen. Hoe belangrijk het voor me was dat deze zaak werd opgelost. Dat ik erachter kwam wie mijn vader heeft vermoord. Daarom doe ik mee. Voor al die mannen en vrouwen die deze zaak hebben opgelost.'”

Dat is waar het programma De Zaak van je Leven om draait, zegt Endedijk. “Wij laten zien hoe het echt gaat, hoe een rechercheonderzoek tot een oplossing komt.”

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op de geruchtmakende zaak van de Rotterdamse banketbakker Albert de Heer. Hij werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord. Kijk dinsdag om 22:20 naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, op NPO 2.

Door: Tom Janssen

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier