main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 16 oktober 2020 — 11:36

‘Goede kans dat Donald Trump als president herkozen wordt’

Ondanks dat presidentskandidaat Joe Biden voor ligt in de peilingen op Donald Trump, is er een goede kans dat Trump herkozen wordt als president. Dat zegt campagnestrateeg Frits Huffnagel in Goedemorgen Nederland. “Het gaat uiteindelijk om de mensen die in het midden zitten. Die moeten uiteindelijk besluiten: ga ik voor Trump of voor Biden.”

Omdat het tweede livedebat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden niet door ging, voerden zij vannacht ieder afzonderlijk gesprekken met kiezers. Waar Trump zei dat zijn manier van regeren in de afgelopen 4 jaar ‘fantastisch en geweldig was’ en beter dan wie dan ook, pleit Biden voor verandering.

Volgens Huffnagel zijn deze tactieken van alle tijden. “Dat past natuurlijk wel een beetje bij een herverkiezing. Wat je vaker ziet is dat presidenten die al een termijn erop hebben zitten hun successen gaan claimen en dan daarna zeggen: ‘kijk eens hoe goed is ben, doe mij nog een termijn’. Terwijl van degene die de uitdager is, in dit geval Biden, hoor je altijd dat het anders moet”.

‘Verdeelde Staten van Amerika’

Volgens Huffnagel is Amerika verdeelder dan ooit. “Vroeger had je de ‘United’ States of America, nu de ‘Divided’  States of America. De achterbannen van zowel Trump als Biden zijn groot. En volgens de peilingen ligt Biden voor, maar vier jaar geleden lag Hillary Clinton ook voor. Het zal echt te maken hebben met wie er gaat stemmen: krijg je het voor elkaar om jouw achterban te laten stemmen.”

LEES OOK: Donald Trump weer in Witte Huis en klaar voor verkiezingsstrijd: ‘Taak om eigen achterban vast te houden’

Door: Diederik Wentink

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier