main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
23 september 2020 — 16:12

Bekende Nederlanders herzien mening over #Ikdoenietmeermee

Steeds meer bekende Nederlanders trekken hun steun voor de actie #Ikdoenietmeermee in. Onder anderen Tim Douwsma, Thomas Berge, dj Mental Theo en rappers Yes-R en Bizzey hebben hun bericht op sociale media aangepast of zelfs helemaal verwijderd.

Tim Douwsma kwam dinsdagavond in Op1 al met een nuance over de actie, geïnitieerd door Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Douwsma zei het gedachtegoed van Engel niet aan te hangen en veranderde de hashtag in zijn bericht naar #Ikblijfkritisch. Douwsma liet weten zich te hebben uitgesproken als “bezorgde vader” die vragen had over het coronabeleid. Famke Louise zei gisteren bij Jinek dat ze haar volgens niet per se wilde oproepen om de coronaregels niet meer te volgen.

Ook Thomas Berge paste zijn bericht aan, hij maakte er #Ikhebvragen van. Dj Mental Theo zei op Instagram dat de hashtag verkeerd viel en dat die “nooit zo bedoeld” was, waarop hij de hashtag uit zijn bericht verwijderde.

Ook berichten verwijderd

Onder anderen de rappers Bizzey, Yes-R, Dyna en Kosso verwijderden hun post waarin ze volgers oproepen de coronamaatregelen te laten vallen helemaal. Hetzelfde deed DJ Chuckie met zijn video. Engel zegt de sterren die meededen aan de actie nog steeds als “helden” te beschouwen, ook nu ze van mening zijn veranderd.

Het management van Yes-R liet in een verklaring weten dat de rapper dacht dat het om een steunactie voor de muzieksector ging. Enkele minuten na het plaatsen van het bericht, kwam de rapper erachter dat dit niet het geval was. Zijn management benadrukt dat de rapper juist achter de overheid en de maatregelen staat en zich distantieert van #Ikdoenietmeermee.

‘Argumentatie schoot tekort’

Politiek commentator Wouter de Winther ergerde zich aan het optreden van de influencers, zei hij woensdag in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Als je luistert naar de argumentatie van deze BN’ers, dan schoot die nogal tekort. Je zal maar in dat verpleegtehuis je laatste dagen slijten, of je zal maar die mensen moeten verzorgen op de IC. Volgens mij zijn dat de mensen die echt de aandacht verdienen, en niet de mensen die een leuk koppie hebben.”

LEES OOK: Felle kritiek op #ikdoenietmeermee: ‘Op deze manier jongeren beïnvloeden is zwaar onverantwoord’

Door: Peter Visser

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier