main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 21 september 2020 — 12:20

Carnavalsvereniging bouwt wagen ondanks onzekerheid: ‘Gaat om bouwen, niet om optocht’

In hoeverre carnavalsoptochten kunnen doorgaan is nog onduidelijk. Toch is carnavalsvereniging de Flierefluiters uit het Brabantse Hoeven al volop aan het bouwen, lassen en schilderen. “Onze hobby is het bouwen, en niet zozeer het rijden van optochten”, zegt Bas van Hoof, voorzitter van carnavalsvereniging de Flierefluiters, in Goedemorgen Nederland.

Elke avond van de week zijn de bouwers van de vereniging hard aan het werk aan hun carnavalswagen. Dat de carnavalsoptocht misschien niet doorgaat, maakt hen niet uit.

Gezellig

“Wij rijden met deze wagen één optocht”, zegt Van Hoof. “Wij zijn een heel jaar bezig voor anderhalf uur rond de kerk. We bouwen om iets te maken, iets te creëren, en gezellig samen bezig te zijn. Niet om een optocht te rijden.”

Ook bouwer Miep Verburg maakt zich geen zorgen dat de wagen straks niet in een optocht te bewonderen is. “Op deze manier kom je de winter door. Het is met mensen die allemaal iets creatiefs doen. Dat vind ik heel erg leuk. Als het niet doorgaat dan slaan we het gewoon op. Dan komt het volgend jaar of het jaar erop.”

LEES OOK: Kluis met 30.000 euro gestolen uit kroeg Eindhoven tijdens carnaval

Door: Tom Janssen

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 7 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak Van Je Leven blikken rechercheurs terug op geruchtmakende zaken en vertellen ze over de details die naar de daders leidden. De Rotterdamse banketbakker Albert de Heer werd in 2007 in zijn bakkerij overvallen, mishandeld en vermoord.
De brute roofmoord (buit slechts 750 euro) zorgde destijds voor veel opschudding en de recherche trok alles uit de kast om de daders te vinden, zo blijkt uit dit nieuwe, vierde seizoen.
Dinsdag om 22:28 uur
Meer klachten voor verzekeraars, de meeste over zorgverzekering

Verzekeraars kregen vorig jaar 6 procent meer klachten over verzekeringen dan een jaar eerder. In totaal kregen de 176 aanbieders 170.000 klachten binnen over zorg-,…

Lees meer

RIVM: 8015 nieuwe coronabesmettingen, 162 minder dan gisteren

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dat tussen zondag- en maandagochtend bij 8015 mensen het coronavirus is vastgesteld. Dat is geen nieuw dagrecord….

Lees meer

RIVM: 8184 nieuwe coronabesmettingen gemeld, opnieuw dagrecord

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 8184 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een nieuw dagrecord. Op zaterdag had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8139 positieve tests…

Lees meer

Nieuw seizoen De Zaak van je Leven van start: ‘Wij laten zien hoe het écht gaat’

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op een politieonderzoek dat ze nooit meer zullen vergeten. In het nieuwe seizoen zien we onder…

Lees meer

Minister Bijleveld van Defensie: ‘Buitenlandse invloed op Nederlandse verkiezingen’

Volgens minister Bijleveld van Defensie is cyberdreiging een grote dreiging op dit moment. Je ziet bijvoorbeeld in ons land dat de verkiezingen worden beïnvloed door…

Lees meer

Minister Bijleveld impliceert aanwezigheid kernwapens op vliegbasis Volkel

Minister Ank Bijleveld (Defensie) heeft in WNL Op Zondag bevestigd dat er kernwapens aanwezig zijn op vliegbasis Volkel. Afgelopen week was daar een oefening waarbij…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier