main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 16 september 2020 — 11:43

Eenzame wallaby ontsnapt en gaat op de Veluwe op zoek naar vriendje

Op de Veluwe, in en rondom het Gelderse plaatsje Putten, hupst de afgelopen vijf weken een wallaby rond. Na een oproep van de politie met de vraag bij wie het beestje hoort blijkt dat het gaat om Jump. Zijn maatje Wally is recent overleden en volgens baasje Ruben van de Bunt is de kleine kangoeroe uit eenzaamheid ontsnapt om op zoek te gaan naar een vriendje.

De politie deelde maandag het opmerkelijk opsporingsbericht via Facebook. Jump is namelijk al meerdere keren gezien op en rond provinciale wegen. “Levensgevaarlijk”, schrijven ze.

Wallaby!

Van wie is de wallaby die rondhupst in Putten? En waar hoort hij thuis? Deze week de tweede melding dat het beestje op en rond de N-wegen loopt. Levensgevaarlijk!

Delen = fijn.

Geplaatst door Politie Putten op Maandag 14 september 2020

 

“Ik had twee wallabies’’, vertelt Van de Bunt aan De Stentor. “Wally en Jump. Wally is overleden, waarschijnlijk aan een herseninfarct. Twee dagen later was Jump verdwenen. Waarschijnlijk over het hek gesprongen om op zoek te gaan naar soortgenoten.” Wallabies zijn namelijk gezelschapsdieren en Jump is niet gewend om alleen te zijn.

Nachtdieren

Van de Bunt hoopt Jump binnenkort te kunnen vangen, maar gezien wallabies nachtdieren zijn en het steeds vroeger donker wordt zal dat niet makkelijk zijn. Als het lukt is Van de Bunt in ieder geval van plan een hoger hek te bouwen en een vriendje voor hem te vinden.

Wie Jump ziet kan Amivedi bellen, een organisatie die zich inzet voor vermiste dieren. Het nummer is 088-0063311.

LEES OOK: Twee babyolifantjes verwacht in dierenpark Wildlands: ‘We mogen het eindelijk vertellen’

Door: Marinka Wagemans

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Documentaire: My Friend, The Mayor

De Amerikaanse verkiezingen komen eraan. In een land waar polarisatie hoogtij viert laat Max Westerman, de oud-correspondent, zien dat het ook anders kan gaan. In zijn documentaire My Friend, The Mayor volgt hij een linkse homoseksueel, die burgemeester wil worden van een conservatieve plaats in de buurt van New York. Is dat mogelijk in het tijdperk van Donald Trump?

Zondag om 23:15
CBS: Huizenprijzen en aantal transacties flink gestegen

Bestaande koopwoningen waren in september 8,6 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat betekende de grootste prijsstijging in ruim anderhalf jaar. Ook…

Lees meer

Oorlog in je Lichaam: doorleven met kanker

Veel psychische problemen die je ziet bij kanker zijn niet zo gemakkelijk te behandelen met methodes die je in de gewone geestelijke gezondsheidszorg (ggz) zou…

Lees meer

Nederlandse ‘sekteleider’ verdacht van misbruik en verkrachting

Justitie in Duitsland verdenkt een 58-jarige Nederlandse ‘sekteleider’ van seksueel misbruik van kinderen en verkrachting. De man zou bovendien iemand mishandeld hebben en een vrouw…

Lees meer

Vijf aanhoudingen om vondst ‘professioneel’ drugslab in Eersel

De politie heeft inmiddels vijf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab dat woensdag in het Brabantse Eersel werd ontdekt. In het lab…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier