main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zaterdag - 22 augustus 2020 — 21:33

PODCAST: ‘Pieter Omtzigt zegt verstandige dingen over sociaal contract’

“We hebben best goede bestuurders en best goede politici in dit land, laten we dat nou ook eens zeggen”, begint mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend. “Neem nou, Pieter Omtzigt, toch een kleine held, volgens mij vindt iedereen hem leuk.”

Koster wijst op een interview dat het CDA-Kamerlid gaf aan de Volkskrant. “Hij komt aan met een nieuwe term: het sociaal contract. Ik vind dat hij daar verstandige dingen over zegt. Dat nieuwe sociaal contract heeft te maken met de verhouding die je als overheid en burger wil hebben. Zo zegt hij: ‘de belastingdienst bracht 10.000 ouders in financiele problemen terwijl de echte boeven bij de kinderopvanginstellingen liepen te klooien. In die macht en tegenmacht zit iets heel erg mis.”

LUISTER HIER DE HELE PODCAST

“Volgens mij zijn we het er helemaal mee eens”, zegt Koster. “Zijn concrete voorstel, en dat vond ik het mooie aan dit interview, is dat de overheid elke brief voorziet van mailadres of een telefoonnummer, met een contactpersoon zodat je met een persoon in gesprek kunt over een besluit.” Margreet is het daar mee eens: “Ja helemaal eens. Ik mis dat ook, dat je een loket hebt, dat je gewoon iemand spreekt en kan zeggen: dit deugt toch niet.”

LEES OOK: CDA-Kamerlid Omtzigt belaagd door betogers in Den Haag: ‘Gaat iedere grens over’

Door: Diederik Wentink

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nieuw seizoen Dragons' Den

Jan en Timo hebben een inventieve oplossing om het festivalseizoen een duurzame draai te geven en Julian heeft de oplossing voor een veel voorkomend probleem: slapeloosheid. Zien de Dragons er heil in en gaan ze investeren? Of gaan de ondernemers met lege handen naar huis?

Donderdag 21:30

Stand van Nederland: Generatie Next

De pandemie laat nu al flinke sporen achter in verschillende steden. Ondernemers stoppen ermee of worden noodgedwongen overgenomen. Elen Demir gaat naar haar geboortestad Deventer en wil weten of haar stad, haar stad nog wel is? Staat de Hanzestad symbool voor veel meer steden die nu in rap tempo veranderen?

Donderdag om 22.20 uur
Dode baby opgegraven in achtertuin ‘s-Heerenberg

In een achtertuin van een woning in het Gelderse ‘s-Heerenberg zijn maandagmiddag de resten van een dode baby aangetroffen. De politie vond het stoffelijk overschot…

Lees meer

Meer dan miljoen Nederlanders hebben hun eerste coronaprik gehad

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben inmiddels een eerste dosis van een vaccin tegen het coronavirus gekregen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt flink

Voor de derde dag op rij stijgt het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Zij behandelen momenteel 1984 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door…

Lees meer

RIVM: 4032 nieuwe coronabesmettingen, ‘vooruitzicht nog niet goed’

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 4032 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is minder dan gemiddeld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noemt het “vooruitzicht nog…

Lees meer

Veel flexkrachten verloren hun baan tijdens het eerste coronajaar

Veel flexkrachten hebben afgelopen jaar hun baan verloren als gevolg van de coronacrisis. Wel waren eind 2020 iets meer vaste krachten aan de slag dan…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug