Tussen maandagochtend en dinsdagochtend is het aantal coronapatiënten met 779 gestegen. Dat is de grootste toename in een dag sinds 24 april. Mede daardoor kwam het aantal nieuwe gevallen in de afgelopen week boven de 4000 uit. Dat meldt ANP.

De grootste coronabrandhaard is nog altijd in de regio Rotterdam-Rijnmond. De regio meldde 161 nieuwe besmettingen, het hoogste aantal sinds half april. In de regio Amsterdam-Amstelland kwamen er 120 nieuwe coronapatiënten bij, minder dan de 194 van maandag.

Nieuwe gevallen in Friesland en Zeeland

Midden- en West-Brabant registreerde 81 nieuwe gevallen. Het aantal besmettingen in Haaglanden steeg met 63 en in Utrecht met 43. Zeeland meldde dinsdag 26 nieuwe gevallen, het hoogste aantal sinds half april. In Friesland kwamen er 13 nieuwe coronagevallen aan het licht, na de 14 van maandag. Door een plaatselijke uitbraak in Dokkum telde Friesland in twee dagen ongeveer evenveel coronagevallen als in de maand ervoor.

LEES OOK: Aantal coronabesmettingen neemt fors toe, meer dan 4000 erbij