main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 7 augustus 2020 — 11:24

Man rijdt bijna in op politieauto, lurkt aan lachgasballon tijdens aanhouding

Na een wilde achtervolging hebben agenten donderdagavond in Breda een 24-jarige man aangehouden. Toen ze de Bredanaar uit zijn auto haalden, zat hij met een ballon aan zijn lippen en had hij een cylinder met lachgas in zijn handen. Tijdens de achtervolging probeerde de man, die niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, in te rijden op een politieauto.

De politie in Breda kreeg rond half zes ’s avonds een melding dat een man op een parkeerplaats lachgas aan het gebruiken was, achter het stuur. Agenten ging ter plaatse en gaven hem een stopteken. Hierop ging de verdachte er juist vandoor. Zo ontstond er een achtervolging waarbij de verdachte meerdere verkeersovertredingen maakte en voor gevaarlijk situaties zorgde.

Op een bepaald punt reed de man bijna in op een politieauto die betrokken was bij de achtervolging.

Geen rijbewijs

Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand. Daar trokken de agenten de man, die nog steeds lachgas aan het gebruiken was, uit de auto. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft een arts bloed bij de verdachte afgenomen om zo vast te kunnen stellen of hij onder invloed achter het stuur zat.

Tegen hem zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt vanwege verschillende verkeersovertredingen. De agenten die in de auto zaten waarop hij inreed hebben aangifte van poging moord/doodslag tegen de Bredanaar gedaan.

LEES OOK: Auto crasht na politieachtervolging tegen huizen in Tilburg, laat enorme ravage achter

Door: Marinka Wagemans

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 4 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf tien uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met aankomende zondag:

– Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie over het Europese migratiepact en de toekomst van Nederland
– Randstad-topman Jacques van den Broek over het 60-jarig bestaan van de uitzendorganisatie
– Arts-microbioloog Marc Bonten en zorgbestuurder Mirjam van ’t Veld over de nieuwe fase van de epidemie
– Campagnestrateeg Frits Huffnagel blikt vooruit op het presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden

Elke zondag om 10.00 uur
‘Stop met inzet influencers, overheid mag niet aan sluikreclame doen’

De overheid moest stoppen met het inschakelen van influencers voor communicatie. Dat zegt mediaondernemer Sjuul Paradijs in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “De overheid…

Lees meer

RIVM: 2713 coronabesmettingen, hoogste aantal sterfgevallen sinds mei

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Aantal opgenomen coronapatiënten loopt verder op

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stijgen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 547 patiënten vanwege het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni en een…

Lees meer

Nog acht regio’s naar ‘zorgelijk’ door coronabesmettingen: ‘Verontrustende ontwikkelingen’

Nog eens acht veiligheidsregio’s gaan naar ‘zorgelijk’, oftewel risiconiveau 2. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd op zijn wekelijkse persconferentie. Daar sprak hij ook over…

Lees meer

Kabinet: hoogte coronaboetes blijft vooralsnog hetzelfde

De hoogte van de coronaboete blijft vooralsnog op 390 euro. Het kabinet heeft besloten het gesprek over een mogelijke verlaging eerst aan te gaan met…

Lees meer

Man denkt dat hij met 15-jarig meisje afspreekt, wordt mishandeld door jongeren

Op internet circuleren beelden van een mishandeling in Arnhem, in de wijk De Laar. Te zien is hoe een groep jongeren het gemunt heeft op…

Lees meer

RIVM: Aantal coronagevallen blijft stijgen, 2777 bemettingen gemeld

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2777. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier