main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zaterdag - 18 juli 2020 — 18:01

Henk Otten wil Johan Derksen als lijstduwer Partij voor de Toekomst

Henk Otten wil Johan Derksen als lijstduwer van zijn Partij voor de Toekomst (PvdT). Otten zei dit in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1, na een gesprek dat hij vanmiddag met Derksen heeft gevoerd. “Ik zei: Johan, laten we binnenkort gaan zitten en kijk of je iets voor ons kan doen. Misschien als lijstduwer, daar staat hij niet onwelwillend tegenover.”

“Ik heb Derksen uitgebreid gesproken vanmiddag en die is ook heel enthousiast ten opzichte van onze ideeën met de Partij voor de Toekomst”, vertelt Otten. “Hij is ook niet tevreden over hoe het met die vorige partij is afgelopen.” Otten doelt hierbij op Forum voor Democratie, die hij oprichtte en waarbij hij als bestuurslid uit de partij werd gezet. 

Derksen: ‘Otten heeft betere politieke ideeën dan Baudet’

Derksen zei vorig jaar juli in Jinek dat hij het stuitend vond hoe Baudet Otten ‘liquideerde’ en dat Otten betere politieke ideeën heeft.

In de uitzending van WNL Opiniemakers in Drenthe, waar Derksen te gast is, reageert hij op de uitnodiging van Otten. Hier laat hij weten dat hij de komende tijd nog over het voorstel gaat nadenken. “Het is wel een clubje waar ik bij wil horen, vanwege mijn leeftijd en mijn standpunten.” Henk Otten laat weten binnenkort naar Drenthe te gaan om met Johan Derksen van gedachten te wisselen.

LEES OOK: Henk Krol over fusie met Otten: ‘We voelen elkaar op geweldige manier aan’

Door: Diederik Wentink

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 4 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf tien uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met aankomende zondag:

– Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie over het Europese migratiepact en de toekomst van Nederland
– Randstad-topman Jacques van den Broek over het 60-jarig bestaan van de uitzendorganisatie
– Arts-microbioloog Marc Bonten en zorgbestuurder Mirjam van ’t Veld over de nieuwe fase van de epidemie
– Campagnestrateeg Frits Huffnagel blikt vooruit op het presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden

Elke zondag om 10.00 uur
‘Stop met inzet influencers, overheid mag niet aan sluikreclame doen’

De overheid moest stoppen met het inschakelen van influencers voor communicatie. Dat zegt mediaondernemer Sjuul Paradijs in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “De overheid…

Lees meer

RIVM: 2713 coronabesmettingen, hoogste aantal sterfgevallen sinds mei

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Aantal opgenomen coronapatiënten loopt verder op

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stijgen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 547 patiënten vanwege het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni en een…

Lees meer

Nog acht regio’s naar ‘zorgelijk’ door coronabesmettingen: ‘Verontrustende ontwikkelingen’

Nog eens acht veiligheidsregio’s gaan naar ‘zorgelijk’, oftewel risiconiveau 2. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd op zijn wekelijkse persconferentie. Daar sprak hij ook over…

Lees meer

Kabinet: hoogte coronaboetes blijft vooralsnog hetzelfde

De hoogte van de coronaboete blijft vooralsnog op 390 euro. Het kabinet heeft besloten het gesprek over een mogelijke verlaging eerst aan te gaan met…

Lees meer

Man denkt dat hij met 15-jarig meisje afspreekt, wordt mishandeld door jongeren

Op internet circuleren beelden van een mishandeling in Arnhem, in de wijk De Laar. Te zien is hoe een groep jongeren het gemunt heeft op…

Lees meer

RIVM: Aantal coronagevallen blijft stijgen, 2777 bemettingen gemeld

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2777. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier