main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 27 juni 2020 — 14:43

Slogans van aspirant-lijsttrekkers CDA vallen niet bij iedereen in de smaak

De kandidaten voor het CDA-lijsttrekkerschap zijn gisteren officieel bekend gemaakt: Mona Keijzer, Hugo de Jonge, Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt. En als je dan campagne moet gaan voeren, moet je natuurlijk een goede slogan hebben. En laat de mensen op Twitter nu een vrij uitgesproken mening hebben over de tekstjes die de CDA-politici bedacht hebben.

Staatssecretaris Mona komt met ‘Wees wijzer, kies Keijzer’, De Jonge gaat voor: ‘HuGO!’, de slogan van Helvert luidt: ‘Wat ons bindt’, en Pieter Omtzigt houdt het gewoon bij zijn eigen naam.

“Omtzigt heeft geen slogan nodig. Goede wijn behoeft geen krans”, twittert Roy Ramaker daarover.

Tekst gaat verder onder de tweets.

‘Slogans vind ik wel grappig’

“Ik vind die strijd wel leuk. Die slogans vind ik wel grappig”, reageert Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Ik kom zelf uit het oosten, daar herken ik wel een beetje de nuchterheid van Omtzigt in die het zonder slogan doet.”

Jansen vind het heel goed dat de kandidaten zulke verschillende achterbannen en profielen hebben. “Hugo de Jonge richt zich echt op de stad, waar CDA wellicht wat minder achterban heeft. Mona Keijzer als vrouw en de provincie. Ik vind die strijd wel mooi.”

Oud-commandant der Strijdkrachten Mart de Kruif slijt zich hier bij aan. “Dat is democratie”, zegt hij over de lijsttrekkersstrijd. “Ik kom ook het oosten, dus het gaat me niet zo zeer om de kreten, maar om de inhoud. Dus ze laten het maar zien.”

LEES OOK: ‘Tussenpaus’ Heerma (CDA) spreekt geen voorkeur uit over toekomstige lijsttrekker

Door: Marinka Wagemans

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Tour d'Hollande

Tour d’Hollande: WNL’s journalistieke etappekoers dwars door ons mooie land.

Op NPO Radio 1 zetten we in de vakantiemaand juli vier uur lang de schijnwerpers op 1 provincie. Op 4 juli is dat Friesland, op 11 juli Limburg, 18 juli: Drenthe en we sluiten af op 25 juli met Zeeland.

In WNL Op Zaterdag is er vanuit de studio in Hilversum al veel aandacht voor regionale kwesties en de regionale economie. WNL Opiniemakers zendt uit vanaf locatie in de betreffende provincie. Met gasten van daar, prangende kwesties met een landelijke uitstraling, opgewekt van toon en serieus van inhoud.

WNL op NPO Radio1: Horen wat er leeft in ons mooie land!

Zaterdag van 16.00 tot 20.00 uur
Helft winkeliers betaalt huur niet, wanbetalers voornamelijk in grote winkelstraten

Bijna de helft van de winkeliers betaalt de huur niet. Dat blijkt uit een rondvraag van BNR bij een aantal vastgoedadviseurs. De grootste wanbetalers zitten…

Lees meer

Boze boeren met trekkers bij ingang van Binnenhof, politie ook aanwezig

Bij een van de ingangen van het Binnenhof in Den Haag heeft zich donderdagavond een twintigtal boeren met trekkers verzameld. Luid toeterend protesteren tegen een…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic wederom iets verder gedaald

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is in de afgelopen week ongeveer gehalveerd. Vorige week donderdag behandelden intensivisten 49 mensen met het coronavirus. Op…

Lees meer

Kunstgebit komt boven grond uit op begraafplaats Dordrecht

In de pluktuin van begraafplaats Essenhof in Dordrecht zijn na een periode van veel regen een kunstgebit en andere stoffelijke resten boven de grond uitgekomen….

Lees meer

Vorige week laagste aantal failliete bedrijven dit jaar

Het aantal faillissementen van bedrijven en eenmanszaken is vorige week uitgekomen op 31. Dat zijn er 54 minder dan een week eerder en is het…

Lees meer

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar!

Help ons mee. Word lid.

Klik hier