main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Opiniemakers (radio) - 20 juni 2020 — 20:46

‘Johan Derksen zorgt voor opluchting in totaal verkrampt debat’

De opmerkingen van Johan Derksen in Veronica Inside zorgen voor “een soort opluchting in dit totaal verkrampte en humorloze debat”. Dat zegt opiniemaker en Telegraafjournalist Wierd Duk in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “Het is een debat dat steeds verder dreigt te escaleren”, aldus Duk.

Duk kijkt als voetballiefhebber graag naar Veronica Inside, ook vanwege de grappen over actualiteit en politieke thema’s. “Tegenwoordig zijn er zo weinig recalcitrante persoonlijkheden die eens een keer tegen de mainstream in durven te gaan, dat ik blij ben met Johan Derksen.”

Dat Veronica Inside na de uitspraken over rapper Akwasi geboycot wordt door adverteerders en sommige voetballers, baart ook Ulysse Ellian, VVD-fractievoorzitter in Almere, zorgen. Hij roept hen op om juist in discussie te gaan. “Johan maakt een grap, die ik persoonlijk niet erg grappig vond. Ik snap dat mensen daar iets van vinden, maar dan moet je daarover in discussie gaan. Hij zegt iets over iemand die een strafbare uitlating heeft gedaan. Daar hoor ik nu helemaal niets meer over.”

‘Akwasi is strafbaar’

Ellian doelt op de uitspraak van Akwasi tijdens het protest op De Dam, waarin hij riep dat hij Zwarte Piet in z’n gezicht zou schoppen. “Wat Johan doet, wat wij doen in de politiek, dat is spelen met woorden, dat is ons werk”, zegt Ellian. “Dat betekent niet dat je oneindig ver mag gaan. Op De Dam zeggen dat je iemand in z’n gezicht gaat trappen, dat is bedreiging.”

Dat Akwasi zich niet hoeft te verantwoorden voor zijn bedreiging, vindt Ellian onbegrijpelijk. “Geert Wilders moet zich in dit land voor ‘minder, minder, minder’ tot aan het Gerechtshof verantwoorden. En dit, ‘ik trap je in je gezicht’, ik vind het onbestaanbaar dat daar geen massale ophef over is. Als Akwasi een woordkunstenaar is, is Geert Wilders het zeker.”

LEES OOK: ‘Heksenjacht gaande op Johan Derksen, BN’ers vinden hem een kwast’

Door: Redactie

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Aflevering 4 is nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Elke vrijdag een nieuwe aflevering

WNL Op Zondag

De zondag begint met Rick Nieman. Vanaf tien uur op NPO1 met nieuws, brandende kwesties en prominente gasten. Met aankomende zondag:

– Partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie over het Europese migratiepact en de toekomst van Nederland
– Randstad-topman Jacques van den Broek over het 60-jarig bestaan van de uitzendorganisatie
– Arts-microbioloog Marc Bonten en zorgbestuurder Mirjam van ’t Veld over de nieuwe fase van de epidemie
– Campagnestrateeg Frits Huffnagel blikt vooruit op het presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden

Elke zondag om 10.00 uur
‘Stop met inzet influencers, overheid mag niet aan sluikreclame doen’

De overheid moest stoppen met het inschakelen van influencers voor communicatie. Dat zegt mediaondernemer Sjuul Paradijs in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. “De overheid…

Lees meer

RIVM: 2713 coronabesmettingen, hoogste aantal sterfgevallen sinds mei

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Aantal opgenomen coronapatiënten loopt verder op

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft stijgen. Ziekenhuizen behandelen momenteel 547 patiënten vanwege het coronavirus. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni en een…

Lees meer

Nog acht regio’s naar ‘zorgelijk’ door coronabesmettingen: ‘Verontrustende ontwikkelingen’

Nog eens acht veiligheidsregio’s gaan naar ‘zorgelijk’, oftewel risiconiveau 2. Dat heeft premier Mark Rutte gezegd op zijn wekelijkse persconferentie. Daar sprak hij ook over…

Lees meer

Kabinet: hoogte coronaboetes blijft vooralsnog hetzelfde

De hoogte van de coronaboete blijft vooralsnog op 390 euro. Het kabinet heeft besloten het gesprek over een mogelijke verlaging eerst aan te gaan met…

Lees meer

Man denkt dat hij met 15-jarig meisje afspreekt, wordt mishandeld door jongeren

Op internet circuleren beelden van een mishandeling in Arnhem, in de wijk De Laar. Te zien is hoe een groep jongeren het gemunt heeft op…

Lees meer

RIVM: Aantal coronagevallen blijft stijgen, 2777 bemettingen gemeld

Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2777. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)….

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier