main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
WNL Op Zondag - 10 mei 2020 — 12:12

Hans Wiegel geeft Thierry Baudet gratis advies: ‘Beetje matigen om kans te hebben om in het kabinet te komen’

Hans Wiegel denkt dat Thierry Baudet landelijk veel baat kan hebben bij de Brabantse samenwerking van Forum voor Democratie met VVD, CDA en Lokaal Brabant. Dat stelt de VVD-prominent in WNL Op Zondag. “Maar dan wel als het een succes wordt in Brabant. En waarom ook niet want ze zijn het helemaal eens en ze hebben goede mensen van alle fracties.”

Er is veel over te doen over de Brabantse coalitie met de FvD, zoals in het CDA. Ze ondertekenden CDA’ers Ernst Hirsch Ballin en Hanja Maij-Weggen een brief met de oproep om niet te gaan samenwerken met de FvD.

Deze CDA’ers willen niet dat er een voorbode is voor samenwerking op landelijk niveau. “Immers door nu in een coalitie te stappen met FvD legitimeren we de opvattingen van haar leider die de weg volledig kwijt is”, is in de brief te lezen.

LEES OOK: CDA Brabant en FVD gaan ‘onder voorwaarden’ samenwerken: ‘Ik voorzie behoorlijk wat toestanden’

‘Als mijn vriend Baudet zich af en toe inhoudt’

Wiegel heeft het programma van de nieuwe Brabantse coalitie gelezen en hem valt op dat de partij van Thierry Baudet wat tegemoetkomingen doet. “Het is niet alleen nemen maar ook geven. Zijn commentaar op de situatie in Brabant is ook positief. En je moet ook goed kijken naar de peilingen. Ze zijn nu de grootste partij daar in Brabant.”

Forum voor Democratie kan landelijk meeliften op Brabant succes, stelt Wiegel. “Ik denk dat de kans aanwezig is dat als ze het goed doen, en als mijn vriend Baudet zich af en toe inhoudt wat altijd verstandig is in het leven, dan is de kans dat die partij in het komende kabinet komt heel groot.”

‘Dat moet je niet doen’

Een paar weken geleden zei Baudet nog dat alle gevestigde partijen, van SP tot CDA en VVD, cultuurmarxisten zijn die Nederland willen vernietigen. Dit noemt Wiegel dom. “Dat moet je niet doen. Maar hij begrijpt het wel en zal zeker gebruikmaken van de situatie in Brabant dat hij denkt van: als ik een kans wil hebben om in de regering te komen, dan moet ik af en toe een beetje matigen.”

Wiegel vindt niet dat Baudet naar hem moet luisteren maar vindt het wel verstanding dat de partijleider van Forum voor Democratie een beetje matigt. “Dat zou mijn idee zijn, een gratis advies.”

LEES OOK: VVD en CDA willen met Forum voor Democratie Brabant besturen

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Zorgden paragnosten ooit voor een doorbraak in een onopgeloste zaak?

Bij een raadselachtige moord of vermissing duiken ze vroeg of laat op: paragnosten die zeggen dat ze informatie hebben doorgekregen waarmee ze de zaak kunnen oplossen. Heeft een tip van een paragnost ooit iets opgeleverd? Of leidt het vooral tot valse hoop bij wanhopige families? En hoe gaan politie en andere organisaties ermee om?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met criminoloog Jasper van der Kemp van VU Amsterdam en Hennie van Selst van Stichting Signi Zoekhonden. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel sprak met paragnosten en families die zoeken naar antwoorden.

Vrijdag tussen 19.00 en 20.00 uur

De magie van de kunstwereld

De kunstwereld is soms een ‘ver-van-je-bed-show’, omdat wij niet altijd weten waar wij naar kijken. Want wat is nou kunst en wanneer is het veel geld waard? En hoe kan je je als kunstenaar onderscheiden om een goed bestaan op te bouwen?

Presentator Tanja Kok gaat voor Stand van Nederland: Generatie Next op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur
Transavia-topman ontkracht schrappen 20.000 stoelen voor de zomer: ‘Een slot is geen vlucht’

Het nieuws over Transavia dat 20.000 stoelen zijn geschrapt aankomende zomer, wordt ontkracht door topman Marcel de Nooijer. “Daar is helemaal geen sprake van. Ze…

Lees meer

Kabinet laat onderzoek doen naar grenzen demonstratierecht

Het kabinet laat onafhankelijk onderzoek doen naar het demonstratierecht, heeft het vrijdag besloten. Directe aanleiding is het groeiend aantal demonstraties, waarbij actievoerders vaak bewust de…

Lees meer

Hoe overleef je als kunstenaar in de harde kunstwereld? ‘Maak gebruik van social media’

Kunst is een booming business, maar hoe breng je als jonge kunstenaar je werk aan de man? De één zweert bij social media, waar de…

Lees meer

Transavia schrapt meerdere vluchten om problemen met vliegtuigen

Transavia zag zich donderdag genoodzaakt om meerdere vluchten te schrappen om problemen met zijn vloot. Volgens de maatschappij konden zes vliegtuigen om uiteenlopende redenen niet…

Lees meer

KLM hervat vrijdag vluchten naar Tel Aviv

KLM vliegt vanaf vrijdag weer dagelijks naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten onlangs omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël….

Lees meer

VS spreken veto uit over volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad van de VN hun veto uit over het Palestijnse verzoek als volwaardig lid van de VN te…

Lees meer