main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Dragons' Den - 9 mei 2020 — 15:32

Dragons’ Den: Veel vrouwen krijgen te maken met straatintimidatie, door deze app moet je je weer veilig voelen

Nafluiten, achtervolgd worden, opmerkingen naar je hoofd geslingerd krijgen… Ruim driekwart van de jonge Amsterdamse vrouwen krijgt te maken met straatintimidatie. Net als de 25-jarige Gabrielle Claushuis. “Nu bel ik dan gewoon iemand, maar dan heb je de kans dat iemand niet opneemt. Dan ga je maar gewoon tegen je telefoon praten”, zegt ze in Dragons’ Den.

Want 112 bellen is een te grote stap in zo’n situatie, vindt Gabrielle. “Dat ga je in ieder geval niet doen”, zegt ze. Daarom is ze zelf met een oplossing gekomen om het gevoel van veiligheid ten tijde van straatintimidatie weer terug te krijgen: een app.

‘Simpel’

“De app werkt eigenlijk heel simpel, je kunt verschillende groepen aanmaken”, legt ze uit aan de Dragons. “Zodra jij je onveilig voelt, belt hij iedereen in die groep tegelijkertijd. De eerste die opneemt krijg je aan de telefoon, de rest wordt automatisch opgehangen.”

LEES OOK: Dragons’ Den: Siliconen borstprotheses ‘niet sexy’, Suzanne maakt eigen ontwerp

Het idee heeft al veel media-aandacht gegenereerd, en leverde Gabrielle zelfs twee awards op. Maar ze is er nog niet: ze heeft een investering en input van de Dragons nodig.

Helpen zij Gabrielle mee om vrouwen zich weer veiliger te laten voelen op straat? Kijk zondag om 21:35 naar Dragons’ Den op NPO1 of NPO Start.

Door: Marinka Wagemans

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: Sven op 1 Zomereditie

Met miljoenen huishoudens die financieel in de knel raken richt vakbond FNV de ogen op de politiek en het bedrijfsleven. Zij moeten over de brug komen met geld. De bond wil daarvoor de straat op gaan en actie voeren. Voorzitter Tuur Elzinga praat erover met Thomas van Groningen in Sven op 1: Zomereditie.

Maandag t/m vrijdag om 11.30 uur

WNL Haagse Lobby Podcast

De Nederlandse bevolking groeide in 2021 met 115 257 inwoners. Immigratie speelt daar ook een grote rol in en de verwachting is dat dit de komende decennia alleen maar zal toenemen. Dit brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Hoe zorgen wij ervoor om dit in goede banen te leiden? Hoe zien de uitdagingen er precies uit?

Martijn de Greve bespreekt het in WNL Haagse Lobby Podcast met:

  • Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk
  • Immigratiedeskundige Jan van de Beek
  • Arbeidseconoom Pieter Gautier
Maandag tussen 20.30 en 21.30
Zorgen over lage waterstand: Rijn ligt nog maar paar centimeter boven laagste waterstand ooit

Het is uitzonderlijk dat de Rijn middenin de zomer zeer waarschijnlijk een recordlage stand gaat bereiken. Gewoonlijk is de gemiddelde waterstand bij Lobith in deze…

Lees meer

Boerenorganisaties niet blij met Remkes en koepels: ‘Ze spelen een politiek spel’

Boerenorganisaties vinden het maar niets dat bemiddelaar Johan Remkes met allerlei koepelorganisaties overleg aan het voeren is over de stikstofproblemen. “Dit gaat helemaal niks opleveren….

Lees meer

FNV-voorzitter Elzinga voorziet stakingen: ‘Inflatiecompensatie nodig, anders wordt het hete herfst’

Het kabinet overlegt deze week opnieuw over wat het kan doen tegen de torenhoge inflatie en de koopkrachtcrisis. Den Haag kijkt daarbij ook naar werkgevers….

Lees meer

Detailhandel ziet omzet groeien door prijsstijging, maar volume neemt af

De detailhandel draaide in het tweede kwartaal van 2022 ruim 3 procent meer omzet dan een jaar eerder, in hetzelfde kwartaal. De hogere omzet heeft…

Lees meer

Nederland groeit uit zijn voegen, hoe houden we het land met straks 20 miljoen mensen leefbaar?

Volgens cijfers van het CBS en verschillende bevolkingsonderzoeken groeit de Nederlandse bevolking gestaag door. Nu telt Nederland zo’n 17,7 miljoen inwoners en modellen geven aan…

Lees meer

Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder…

Lees meer

Oppas die ontucht pleegde: wat ik deed was fout, ik ben de dader

De 53-jarige vrouw die in de regio Eindhoven als oppas werkte en ontucht pleegde met zeker zeven kinderen, heeft maandag in een verklaring bij de…

Lees meer

Rijkswaterstaat: verwijderde vlaggen soms weer teruggehangen

Rijkswaterstaat worstelt met weggehaalde omgekeerde vlaggen die vervolgens opnieuw worden opgehangen. Hoeveel vlaggen Rijkswaterstaat heeft weggehaald en hoeveel er teruggehangen zijn, kon een woordvoerster niet…

Lees meer

Ontvang de gratis WNL Vandaag Nieuwsbrief

Iedere dag de actualiteit gratis in je mailbox.

Schrijf je in