main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 7 mei 2020 — 08:47

Albert Verlinde is boos: ‘Het is een deceptie dat theaters weer open gaan op 1 juni’

“Ik vind het heel triest als ik dit zo hoor, dat de deceptie is dat de theaters open gaan vanaf 1 juni”, zegt Albert Verlinde in Goedemorgen Nederland op NPO1. “Dat is gewoon niet waar”, vindt hij. Tijdens de persconferentie op woensdag werd duidelijk dat theaters vanaf 1 juni een maximaal aantal van 30 bezoekers mag ontvangen. Vanaf 1 juli wordt dat verhoogd naar 100 man.

“Ik ben echt boos. Ik vind het een oneerlijk verhaal”, zegt theaterproducent Verlinde. “Ik weet niet wie daar de teksten schrijft, maar het feit dat je durft te zeggen dat theaters open gaan terwijl je aan de andere kant zegt dat er 30 man naar binnen mogen, inclusief personeel…”

‘Er gaat niets open in Nederland’

Verlinde had liever dat premier Rutte gezegd had dat de theaters dicht bleven. “Wees dan een vent en zeg dat. Dit is een schijnopening”, vindt Verlinde namelijk. “Om mensen binnen te laten heb je al vier man nodig”, legt hij uit. “Er gaat denk ik niets open in Nederland.”

Dat er een maand later 100 mensen het theater in mogen zal voor sommige producties misschien wel helpen, denkt de theaterproducent, maar voor producties als die van Verlinde’s bedrijf, Stage Entertainment, niet. “Het was een heel teleurstellende avond, gisteravond”, vindt Verlinde daarom ook.

40 a 50 miljoen euro omzetverlies

Het enige waar de theaterproducent nu nog op hoopt, is dat de klappen die de theaterwereld financieel krijgt inderdaad worden opgevangen. “Het is echt belachelijk wat daar gisteravond gezegd is”, benadrukt hij nogmaals. Het bedrijf van Verlinde, Stage Entertainment, stevent dit jaar volgens Verlinde af op een omzetverlies van 40 a 50 miljoen euro.

Politiek commentator Wouter de Winther snapt de zorgen van Verlinde, evenals de stap van het kabinet. “Gisteren ging om perspectief bieden, en dat heeft hij niet gekregen”, zegt De Winther. Voor kleinere producties biedt de dertig man misschien uitkomst, maar voor Verlinde niet. “Ik snap dat hij met de handen in het haar zit.”

LEES OOK: Rutte: ‘Versoepeling kan alleen als iedereen zich verstandig blijft gedragen’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

De cocaïne-economie in Nederland

Voor veel millennials is het hedendaags een doodgewone zaak om tijdens een feestavond een lijntje te snuiven. De cocaïne business is booming en drugscriminelen harken gemakkelijk miljarden ermee binnen.

Houden wij deze illegale praktijk zelf in stand door zelf het witte goed tot ons te nemen? En hoe groot is de cocaïne-economie in Nederland? Stand van Nederland: Generatie Next ging op onderzoek uit.

Zaterdag 22.00 uur

Het Misdaadbureau: ‘Ze zochten naar lichaamsdelen van mijn zus in het ijskoude water’

Welke geheimen blijven verborgen onder het wateroppervlakte? Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie speurt het water af naar weggegooide moordwapens, telefoons waar mogelijk cruciale informatie op staat en naar mensen die gemist worden door hun geliefden.

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met coördinator van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen Jaap Nijgh en hondengeleider Lisenka Nicolai die haar speurhond Guusje meeneemt naar de studio. Onderzoeksjournalist Sandra van den Heuvel duikt in de cijfers en gaat mee op pad met het team.

Luister nu naar de podcast!

Twee jaar na The Voice neemt het aantal slachtoffer-dadergesprekken nog steeds toe

Steeds meer zedenslachtoffers willen in gesprek met de dader. Voor het tweede jaar op rij stijgt het aantal aanmeldingen voor dit soort gesprekken. Dat meldt…

Lees meer

Voorzitter klimaattop tevreden over eerste dag

De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai was donderdag erg tevreden over de eerste dag van COP28. “Het is opmerkelijk hoe enthousiast alle delegaties…

Lees meer

Ministerie: ‘escape’ voor LUMC na wegvallen kinderhartchirurgie

Demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft een “escape” voor het LUMC om de status van academisch ziekenhuis te behouden als de kinderhartchirurgie daar verdwijnt. Het…

Lees meer

NVJ na staking kranten: heftigere acties als nieuw bod uitblijft

Zo’n duizend journalisten hebben donderdag een uur het werk neergelegd uit onvrede over de cao-onderhandelingen. Dat laat een woordvoerster van de NVJ weten. Verschillende kranten…

Lees meer

Omwonenden Uden naar rechter tegen noodopvang asielzoekers

Een groep van ruim dertig omwonenden in het Brabantse Uden heeft de gemeente Maashorst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) voor de rechter gesleept….

Lees meer

Streep door grote opvanglocatie in Purmerend voor Oekraïners

Het plan van de gemeente Purmerend om een opvanglocatie te realiseren voor tussen de 500 en 1500 Oekraïense vluchtelingen gaat niet door. De gemeente zegt…

Lees meer

Economen ING: groei economie bescheiden, koopkracht wel vooruit

De Nederlandse economie stagneert dit jaar en laat de komende jaren waarschijnlijk maar bescheiden groei zien, voorspellen economen van ING in een nieuw rapport. Voor…

Lees meer