main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Dragons' Den - 9 april 2020 — 16:04

Dit zijn de gloednieuwe dragons in het nieuwe seizoen van Dragons’ Den

Zondag begint een nieuw seizoen van Dragons’ Den bij WNL. De dragons van dit nieuwe seizoen zijn de ondernemers Michel Perridon, Pieter Schoen, Nikkie Plessen, Won Yip en Shawn Harris. Zij zitten klaar om te investeren in goede ondernemersplannen. Dragons’ Den is vanaf 12 april te zien op zondag om 21.30 uur bij WNL op NPO 1.

In Dragons’ Den krijgen ondernemers op zoek naar groeigeld de kans om hun eigen bedrijf te pitchen aan dit panel van de succesvolste zakenmensen van ons land. Presentator Sander Schimmelpenninck is blij met de gloednieuwe dragons. “Ze vormen een geweldige mix van ervaring en talent”, zegt Schimmelpenninck. “Het zijn uitgesproken persoonlijkheden die allemaal hun zakelijke sporen hebben verdiend en iedere ondernemer veel kunnen leren.”

Michel Perridon: oud-eigenaar van computeraccessoire-merk Trust
Michel Perridon (56) richtte Trust in 1983 op en bouwde het, in ruim 30 jaar hard werken, uit tot de grootste speler op het gebied van computeraccessoires in Nederland en een groot deel van de westerse wereld. In 2018 verkocht hij Trust aan investeringsfonds Egeria. Op dit moment houdt Perridon zich bezig met beleggen, investeren in vastgoed en het verzamelen van kunst.

Pieter Schoen: serial-entrepreneur en oud-eigenaar van de Nederlandse Energie Maatschappij
Pieter Schoen (44), telg uit ondernemersfamilie Sigma Coatings, is al ondernemer sinds zijn studententijd. Na een uitgeverij en twee IT-bedrijven richtte Schoen in 2005, samen met Harald Swinkels, de Nederlandse Energie Maatschappij op. In 2009 besloot Schoen zich ook te gaan richten op het investeren in bedrijven met zijn investeringsmaatschappij Shoe investment.

Nikkie Plessen: eigenaar modeconcern NP Fashion
Met de start van haar eigen kledingmerk NIKKIE is in 2011 de droom van Nikkie Plessen (34) in vervulling gegaan. Acht jaar later wordt haar kleding internationaal verkocht, heeft ze diverse brandstores, is het label uitgebreid met kleding voor mannen en kinderen en boekt het bedrijf recordwinsten.

Won Yip: horeca-ondernemer, eigenaar en oprichter van de Yip Group
De uit Zeeland afkomstige Won Yip (50) kocht op 19-jarige leeftijd zijn eerste kroeg in Goes. Inmiddels is hij een van de grootste horeca-uitbaters van Amsterdam. Hij bezit bijna alle horecabedrijven aan en rond de Dam.

Shawn Harris: oud-eigenaar Nature’s Pride, eigenaar investeringsmaatschappij Orange Wings
De Amerikaanse Shawn Harris (55) kwam in 1989 naar Nederland, zonder baan en zonder geld. Dertig jaar later is haar bedrijf Nature’s Pride uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met een omzet van rond de 400 miljoen euro. Harris is bekend geworden als de avocadokoningin; ze was de eerste in Europa die avocado’s en mango’s eetrijp ging verkopen. In 2016 verkocht ze haar bedrijf.

Dragons' Den

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Militair bracht Hitlergroet en zong Duitse marsliederen: neonazi of foute grappenmaker?

Militair Sem R. staat op foto’s waarop hij een SS-hoofddeksel draagt en waar hij de Hitlergroet brengt. Zelf doet hij het af als ‘humor’. Hoe denkt de rechter daarover?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Telegraaf-journalist Silvan Schoonhoven die met Sem R. sprak en historicus Coks Donders. Hoe komt het dat antisemitisme toeneemt? En worden de daders opgespoord en berecht? Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom zoekt het uit.

Luister naar de podcast!

 

La dolce vita in Italië

De arbeidsmarkt in Italië ligt op zijn gat. Jonge hoogopgeleide Italiaanse millennials komen niet aan de bak en als zij al werk hebben, komen zij daar amper van rond. Is het leven voor deze generatie nog houdbaar in Italië?

Presentator Menen Seijkens is in Italië en doet onderzoek.

Donderdag 21.00 uur
Rector UvA: gesprekken met demonstranten nog vruchteloos

Het overleg tussen het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de pro-Palestijnse demonstranten die het Binnengasthuisterrein bezetten, heeft nog geen concrete afspraken opgeleverd….

Lees meer

16-jarig slachtoffer steekincident Helmond overleden

Het slachtoffer van het steekincident in Helmond in de nacht van dinsdag op woensdag is overleden, meldt de politie. De 16-jarige jongen overleed woensdagochtend in…

Lees meer

Europees SGP-lijsttrekker Ruissen: ‘Schandalig dat UvA lijst met Israëlische contacten vrijgeeft’

Europees SGP-lijsttrekker Bert-Jan Ruissen vindt het “schandalig” dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) zo makkelijk meegaat in de eis van pro-Palestijnse demonstranten om een contactenlijst…

Lees meer

Arbeidsmarkt ontspant langzaamaan, ziet vacaturesite Indeed

De arbeidsmarkt wordt langzamerhand minder krap, ziet vacaturesite Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal uitstaande…

Lees meer

Econoom noemt Wet betaalbare huur ‘onverstandig’: ‘Zetten mensen zonder vermogen op achterstand’

De Wet betaalbare huur is onverstandig, zegt econoom en oud-CPB-directeur Coen Teulings in het radioprogramma Sven op 1. Hij is bang dat mensen met weinig…

Lees meer