main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 1 april 2020 — 11:07

‘Huwelijk van prins Harry en Meghan Markle staat op losse schroeven’

Vanaf vandaag zijn prins en Harry en Meghan Markle officieel geen lid meer van het Britse koningshuis. Dit gaat allemaal wel iets anders dan ze voor ogen hadden. Zo zou het stel eerst naar Canada gaan, maar wordt dat nu Los Angeles. Er klinken geluiden dat het huwelijk hierdoor op losse schroeven staat, vertelt koningshuisdeskundige Jeroen Snel in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

De Canadese premier Trudeau kondigde aan dat de grens tussen de VS en Canada dicht gaat vanwege het coronavirus, waardoor Harry en Meghan de keuze maakten om naar Los Angeles te gaan. Deze keuze lijkt vooral door Meghan gemaakt, aangezien ze daar opgegroeid is en zo dichterbij haar familie en vriendinnen zit.

‘Leven wordt niet makkelijker’

“Het verbaast me wel,” zegt Snel. “Het leven wordt er voor Harry hierdoor niet makkelijker op.” Men zou zich afvragen hoe lang het huwelijk nu nog standhoudt. Er komen volgens Snel geluiden vanuit Engeland waaruit blijkt dat Harry chagrijnig zou zijn. “Hij heeft altijd gezegd dat hij last had van de paparazzi, de reden waarom zijn moeder het leven liet. Dat is een groot trauma voor hem geworden, en dan gaat hij in Los Angeles wonen, in Hollywood.” Snel denkt dat dit Harry geen goed gaat doen. “Ik ben benieuwd hoe dit zich ontwikkelt de komende maanden.”

LEES OOK: Britse prins Harry: ‘Ik had geen andere keus dan afstand nemen’

Door: Marinka Wagemans

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

Reageer op dit bericht

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Nieuwe aflevering Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg: een geruchtmakend onderzoek naar kinderuitbuiting volgt. Kijk dinsdag 25 mei naar een nieuwe aflevering van Misdaadcollege.

Dinsdag om 21:20 op
Knops adopteerde een graf van J. Ball, die stierf bij bevrijding

Op zondagmorgen, 7 december 1941, wordt Amerika het grootste militaire conflict uit de geschiedenis ingezogen. In de documentaire ‘Some Will Never Return‘ wordt het verhaal…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic gelijk gebleven

Het aantal coronapatiënten dat wordt behandeld op een intensive care, is niet gedaald of gestegen. Het zijn er 223, evenveel als op zondag. Het Landelijk…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 8 naar 5830, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste…

Lees meer

Jonge ondernemers grijpen hun kans tijdens de coronacrisis: webshops in trek

Het totale aantal startende ondernemers is sinds de coronacrisis gedaald, maar jongeren zijn de afgelopen twee maanden juist meer bedrijven begonnen dan dezelfde periode vorig…

Lees meer

Jongens van 14 en 16 jaar verdacht van gewapende woningoverval

Twee jongens van 14 en 16 jaar worden ervan verdacht zaterdag een gewapende overval op een woning in Hoorn te hebben gepleegd. De tieners bedreigden…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier