main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 20 januari 2020 — 08:50

Britse prins Harry: ‘Ik had geen andere keus dan afstand nemen’

De Britse prins Harry had het gevoel geen andere keus te hebben dan een stap terug te doen binnen de koninklijke familie. De hertog van Sussex gaf zondag een speech bij een liefdadigheidsinstelling in Londen, waarin hij voor het eerst reageerde op zijn breuk met het koningshuis. In zijn toespraak wees hij met beschuldigende vinger naar de media.

De speech volgde na een mededeling van Buckingham Palace een dag eerder. Daarin werd bekend gemaakt dat Harry en Meghan hun koninklijke titels niet meer mogen gebruiken. Ook zullen ze koningin Elizabeth niet langer vertegenwoordigen bij officiële koninklijke verplichtingen. De titels hertog en hertogin van Sussex mogen ze wel behouden.

Speech Harry

“Want ik wil dat je de waarheid van mij hoort, zoveel als ik met jullie kan delen, niet als prins of als hertog, maar als Harry”, zo citeren Britse media zijn speech. Harry zegt dat het Verenigd Koninkrijk voor altijd zijn thuis zal blijven. “Toen Meghan en ik eenmaal getrouwd waren, waren we opgewonden, we waren hoopvol en we waren hier om te dienen”, aldus de prins die zegt zijn besluit voor hem en zijn vrouw Meghan “niet lichtvaardig” te hebben genomen.

De media noemt hij een “sterke kracht” en hij hoopt dat hij nu een rustiger leven tegemoet gaat. “Wat ik jullie wil duidelijk maken is dat we zeker niet weglopen en we zeker niet van jullie weglopen”, zei hij tegen zijn toehoorders.

Jeroen Snel, presentator van tv-programma Blauw Bloed, zegt in Goedemorgen Nederland dat hij bang is voor Diana-achtige taferelen. “Nu hij geen verplichtingen meer heeft, weten we niet meer wat hij doet en waar ‘ie is. Ze zullen (de pers, red.) daarom op hem gaan jagen. Het echtpaar zal hele goede beveiliging moeten hebben, maar de Canadezen hebben al gezegd dat niet te betalen.”

Inkomsten

Nu de inkomsten vanuit het Koninklijke huis wegvallen, zullen de twee een andere inkomstenbron moeten aanboren. Hoe ze dat gaan doen is nog niet helemaal duidelijk, maar de Britse tabloid Daily Mail opent vandaag met de kop ‘Duke en Duchess of Netflix’. Volgens de krant zou het koppel een productiehuis willen beginnen in samenwerking met Netflix.

Snel maakt zich in ieder geval niet zo druk over de inkomsten van het Harry en Meghan. “Als ze hun leven een beetje op de rit kunnen krijgen, valt er ook veel te verdienen. Als Harry bijvoorbeeld een lezing gaat geven, vraagt ‘ie gewoon een paar ton.”

LEES OOK: Prins Harry en Meghan klagen krant aan: ‘Ik ben bang dat de geschiedenis zich herhaalt’

Door: Redactie

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Nieuwe aflevering Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, zo blijkt uit een bijzonder onderzoek van politie en Justitie. Wie zaten hierachter? Kijk dinsdag naar een nieuwe aflevering van Misdaadcollege.

Dinsdag om 21:25 op
Aantal coronapatiënten op ic gelijk gebleven

Het aantal coronapatiënten dat wordt behandeld op een intensive care, is niet gedaald of gestegen. Het zijn er 223, evenveel als op zondag, aldus het…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 8 naar 5830, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste…

Lees meer

Jonge ondernemers grijpen hun kans tijdens de coronacrisis: webshops in trek

Het totale aantal startende ondernemers is sinds de coronacrisis gedaald, maar jongeren zijn de afgelopen twee maanden juist meer bedrijven begonnen dan dezelfde periode vorig…

Lees meer

Jongens van 14 en 16 jaar verdacht van gewapende woningoverval

Twee jongens van 14 en 16 jaar worden ervan verdacht zaterdag een gewapende overval op een woning in Hoorn te hebben gepleegd. De tieners bedreigden…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier